Hogy köszönjek barátom szüleinek?
Szerintem a csókolom-ot semmikép ne alkalmazd... Ezt vagy gyerekek mondják a felnőtteknek, vagy urak a hölgyeknek, esetleg az öregeknek a felnőttek.
Én egy jó napot-tal kezdenék, később valószínűleg úgyis áttértek a tegeződésre, de így illendő. Meg aztán vannak olyanok, akik megsértődnek, ha egyből letegezed.
Sok sikert! ;)
Szia!
Én 24/L vagyok. Párom szülei 60 körül járnak. Én csókolommal köszönök nekik, az barátságosabb szerintem, mint a jónapot. És még senki nem tette szóvá, hogy ez gáz:)
Szerintem a csókolom az udvarias, idősebb emberek nem fognak érte elküldeni, néhányan igénylik a tiszteletet.
Ha fiu lennél még gondolkodhatnál a jónapoton ha hangsúlyozni szeretnéd hogy te már nem vagy gyerek és felnöttnek hiszed magad, de ez itt tárgytalan.
Maximum mosolyognak egyet és megmondják hogy tegezd őket.
A lényeg hogy nefeszengj és légy udvarias, akkor nem tudsz nagy galibát csinálni. És szerintem először mindenképp csókolom.
Én 48 éves férfi vagyok, de meg tudnék zavarodni, amikor egy felnőtt nő, 18-24 évesek csókolommal köszönnek.
Nekem kell őket így köszönteni, és nem fordítva.
Attól, hogy valaki valakinek a barátnője, még nem kell az 50 éves középkorú(és nem idős!) szülőket csókolomozni!
Fura nekem ez a sok "csókolom"-os válasz...
24/L vagyok és mindig Jó napottal köszöntem elsőre, és persze mindig összetegeződtem a szülőkkel.
Csókolomot én párom nagyszüleinek köszönök, de szerintem egy 50 év körüli embernek nem kell csókolomot köszönni 20 évesen...
20 évesen kevés ember érzi magát felnőttnek (én még most sem :D), de ettől függetlenül az vagy, szerintem felesleges csókolomozni.
Ui.: Biztonság kedvéért megkérdeztem Édesanyámat, aki épp itt ül mögöttem... ő is egyetért :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!