Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a versről?

Figyelt kérdés

Máma

Fáj a szívem máma

Mintha satuba fogták volna

Lomhán, lassan nehézkesen dobban

A szerelem mi megbénította.

A fejem zúg, ajkam remeg

S egyre csak egy nevet rebeg

Rajtad kívül máson nem jár az eszem

Téged látlak, ha behunyom szemem

Beléd szerettem gyönyörű lányka

Szívem kedves virágszála

Megbabonáztál szépségeddel

Lenyűgöztél éles eszeddel!

Ha tudnád, ha egy percre is

Mikor meglátlak, mit érzek s

Mosolyodban látom magam szépnek

Nélküled értelmetlen, hogy élek!

Szeretlek téged!

Ha kell ezer is megvallom néked

A Sztüxön is át kelnék érted!

Nincs, mi eltántorít tőled!

De az idő könyörtelenül száll

Meg sohasem áll.

S félek, ha elmész, nem marad más

Csak a tengernyi emlék, kosza látomás

Nem akarlak elveszíteni!

Nem tudnám hiányod elviselni!

Téged lehetetlen pótolni

Nélküled nem vagyok semmi!

Azonban ha mégis elvesztenélek

Csak annyit remélek s kérek

Ha felidézed emlékem, bűneim ellenére

Emlekézz mindig a jóra s szépre!

2012. jún. 13. 14:50
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Bizony-kemény gyakorlással az előzőleg vázolt státust tudod elérni, ami nem baj, mert annyi más területe van az életnek, amiben kiváló lehetsz.

Mondom ezt jóindulattal, mert a "versből" látszik, hogy jó ember lehetsz.

De a saját érdekedben kérlek, ne add oda senkinek!

Ha a barátnőd el akar hagyni, vagy lebegteti a témát, rúgd ki te, és keress egy olyan leányt, aki értékelni és szeretni tud.

De egy ilyen vers nagyon megterhelhet még egy jó kapcsolatot is, mint minden olyan helyzet, amikor "futsz a szekér után".

2012. jún. 14. 18:19
 12/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Azért vannak ennél szerintem jobban sikerült "műveim" is,úgy látszik a szerelmi költészethez "fel kell nőnöm".Van egy másik versem is amit ez a lány ihletett,az nem ennyire "sablonos" de ezek után nem merem ki tenni...

Bevallom reménytelenségemben gondolkodtam,hogy eme irományom és a másikat megmutatom neki,de aztán el vetettem...Csak kíváncsiságból,mi olyan "szörnyű" benne,hogy azt írjátok,nem örülnétek,ha ilyet kapnátok és ne mutassam meg senkinek?Értem,hogy versnek ócskácska,de a benne lévő gondolatok is?

2012. jún. 14. 19:22
 13/31 anonim ***** válasza:
Semmi csúnyát, rosszat nem tettél, kedves verselő. Én írtam neked korábban is. Megismételném, amit leírtam, de érted amúgy is. Nem baj, hogy írsz! Meg az érzéseiddel sincs semmi baj! Csak a dallam hiányzik az alkotásból és az önálló képzetek... Ezek a szókapcsolatok, amik itt előfordulnak, rengeteg más versben is hemzsegnek, de kicsit olyan falvédős... tudod, ami a konyha falán van, amit szépen kihímeznek. Néha kicsit népköltészeti nyomok, néha amolyan Fásy mulató, de nem látszik benne az egyén, csak az, aki fel akar használni valami ismert szóelemeket valamilyen célra.
2012. jún. 14. 19:40
 14/31 A kérdező kommentje:

Értem amit írtál,s csomó dologban igazat is adok neked!Talán kell még egy kis idő,megtalálni a saját hangomat...

De fel adni semmiképp sem szeretném!Hisz Ady is a második kötetével vált ismerté!Talán van még számomra remény és ha nem is leszek egy Ady,talán valaki akinek ha kevesen is,de "művészetét" fogják élvezni...

2012. jún. 14. 20:01
 15/31 anonim ***** válasza:
Segítek.
2012. jún. 14. 20:06
 16/31 A kérdező kommentje:
Azt nagyon megköszönném,de hogyan?
2012. jún. 14. 20:15
 17/31 anonim ***** válasza:

Gyakoroljunk... mondjuk én, fiatal gyerek, szerelmes... verset írok. A szituáció valós, a vers tényleg megíródott, igaz, pár évtizede...

Először a dallam: tadadada, tadadada, tadadada, tadada...

Este van, ablakon kinéz. Ezt látja:

"Ezer apró gyertyatartó villogott a Hold alatt..."

Énekeld magadban tovább...

2012. jún. 14. 20:22
 18/31 anonim ***** válasza:
(Hehe, rákerestem a Google-ban és fent van!! De kiderült, hogy azt is én írtam oda, de még 2006-ban...)
2012. jún. 14. 20:24
 19/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Megpróbálok valami jobbat alkotni!
2012. jún. 14. 20:30
 20/31 anonim ***** válasza:

Folytatom. Úgy volt, hogy álltam kamaszfejjel éjjel az ablaknál és a nőre gondoltam. A következő sor:

"S a felhők rojtos köpenyéből harmatkönnyű könny fakadt"

Itt már van egy kis kamaszság, felnőtt fejjel már nem írnék ilyent, a felhők rojtos köpenye jó, de könny... na, az kicsit sok... de itt még elmegy. És tartjuk tovább a dallamot, amit az előbb dudorásztunk... Az alatt, meg a fakadt egész tiszta rím, nem üti egymást.

2012. jún. 14. 20:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!