Minden Oláh vezetéknevű ember cigány? Illetve minden család?
elős kérdésre: nem minden család ismrek kapásból kettőt, egyik se cigány. A másik kérdésre.:az egyik család jómódú a másik pedig, háát elég szegényes de azok sem cigányok.
Ja és egyik se román számazású.
Nem. Maga az oláh szó románt jelent.
Ahogy előttem írták, nem lehet egyértelműen következtetni.
Én csak szemléltetnék egy példát: van egy Oláh vezetéknevű család, akiknek volt egy román felmenőjük (de román helyett lehetne cigány is), akiről kapták a nevüket, de amikor ő élt, azóta évszázadok teltek el és a család keveredett más nemzetiségű családokkal, a ma élő utódokon pedig nem látszódnak annak a családnévadó ősnek (nemzetnek?) a külső jellegzetességei.
Még a 9:22-es.
Oláh György pl. tudomásom szerint zsidó.
Zámbó az cigány név.
Amúgy meg ki tudja, lehet h 10 generációval ezelőtt volt egy cigány a családban, az 1024 ősből ha az egyik cigány volt, pont ahonnan a neve jön, az már nem látszik meg a bőrén. Nekem is van Oláh nevű szőkés, kék szemű, tejfehér bőrű haverom, neki is valami nagyon őse cigány volt.
Amúgy Magyarországon állítólag 5 generáción belül szinte mindenkinek van pár vonó a vérében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!