Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Pofátlan új szomszéd ellen...

Pofátlan új szomszéd ellen kérnék tanácsot. ötleteket mondanátok?

Figyelt kérdés

pár hete költözött egy szlovák család velünk szembe.(1)csütörtökön a kisfiú(Dávid) megvárta amíg a kisfiamat(Danit) hazahoztam oviból.kis autóval jött haza amit elkért a Dávid a Danitól hogy kipróbálhassa.onnantól az Én kisfiam egyedül nem is ült az autóba.ha akart volna akkor is csak Dáviddal együtt az egyszemélyes kis autóba.Én ekkor ismerkedtem meg az anyjukkal (Katival)(2)mesélte hogy albérletben vannak de rossz a bojlerük.nekünk volt egy amit 1 évig használtunk(valami tönkrement újat csináltattunk de szinte mindent kicseréltek benne).mondtam neki ha kell vegye át belőle azt az alkatrészt ami kell az övékhez.(ugyan az a típus)na így is lett.kérdezte másnap(pénteken)mivel tartozunk.hát mi nem tudtuk mi mennyibe kerül,azt mondta akkor megbeszélik ők.párom mondta neki tudod mit legyen az új ár fele.szombat reggel átjött hogy 15ezer forint nekünk jó-e.2 alkatrészért.mondtuk persze.ma (hétfőn)jött hogy ha kérdezi a főbérlő mennyit kaptunk 75500 at mondjunk.ennyi lett volna.és láttam a papirt nem egy henem vagy 5-6 alkatrészt szedtek ki és cserélték át.

(3)ma délelőtt átjött a gyerekekkel mondta ha a kisebbik(Bálint) fiam nem kel fel mire oviba megyek a nagyobbikért(Daniért)átjön figyel rá.kb:8perc.így is lett szólnom kellett.át is jött .nálunk maradtunk de Dávid addig hisztizett az autóért hogy átmentünk hozzájuk.mindig csak a kocsi kéne a Dávidnak.na a kérdésem annyi lenne.hogy:nem szeretném ha kihasználnának mert én elég naiv kis hülye vagyok.meg eddig is meg voltam nélkülük nem akarom minden percem vele együtt tölteni.elég azén 2 fiam nem kell még kettő.egyszer-egyszer jó de nem minden nap többször meg estig.na meg nem becsülik meg a játékot.kéregetnek.ja és azt mondogassa Kati milyen szegények.....mi sem vagyunk pénzesek csak egy átlag család.sőt én most már csak gyest kapok.nem érdemes szerintetek barátkozni?ez pár nap alatt történt.szomszédom is mondta ne legyek hülye

2012. jún. 11. 22:02
1 2 3 4 5 6
 21/60 A kérdező kommentje:

Holnap át írom jól,értelmesen,mert nem vagyok hülye,buta...

csak siettem.ami igaz:Az az,hogy kár volt most fáradtan ennek neki ülnöm,mert írtam egy értelmetlen hülyeséget!.Bocsi mindenkinek.jó éjszakát!

2012. jún. 11. 23:01
 22/60 anonim ***** válasza:

Ha el akartad adni akkor miért adtad el?

Amúgy én se értem a nagy részét.

2012. jún. 11. 23:06
 23/60 anonim ***** válasza:

Ha tudod,hogy milyen naiv vagy,akkor miért nem tartasz pár méter távolságot tőlük?Miért kell velük azonnal lebratyizni,meg cserélgetni,meg szívességet tenni?Főleg szomszéddal,ahol élek.

Sajnos te vagy a buta...már az elején elrontottad.

Hanyagold őket,sokszor mondd,hogy nem érsz rá,meg hogy betegek vagytok,aztán csak le száll rólatok.

2012. jún. 11. 23:37
 24/60 A kérdező kommentje:
köszönöm.
2012. jún. 12. 10:32
 25/60 A kérdező kommentje:

Pár hete költözött egy szlovák család velünk szembe.

(1)Csütörtökön a (szomszéd)kisfiú(Dávid) megvárta, amíg a kisfiamat(Danit) hazahoztam az oviból.Kis autóval jött haza, amit elkért a Dávid a Danitól hogy kipróbálhassa. Onnantól az Én kisfiam egyedül nem is ült az autóba.Ha akart volna akkor is csak Dáviddal együtt mehetett, az egyszemélyes kis autóval.

.Én ekkor ismerkedtem meg az anyjukkal (Katival)(2)Mesélte ,hogy albérletben vannak, de rossz a bojlerük.Nekünk volt egy, amit 1 évig használtunk,de mindig szereltettük.(valami tönkrement újat cseréltek bele,de szinte minden ki lett cserélve benne).Mondtam neki, ha kell vegye át belőle azt az alkatrészt ami kell az övékhez.(ugyan az a típus)Na így is lett.Kérdezte másnap(pénteken)mivel tartozunk.Hát mi nem tudtuk mi mennyibe kerül.Azt mondta akkor megbeszélik ők.Párom mondta neki tudod mit legyen az új ár fele.Szombat reggel átjött, hogy 15ezer forint nekünk jó-e? 2 alkatrészért.mondtuk persze.Ma (hétfőn)jött ,hogy ha kérdezi a főbérlő mennyit kaptunk 75500 at mondjunk.Ennyi lett volna.De láttam a papirt nem egy henem vagy 5-6 alkatrészt szedtek ki és cserélték át.

3)Ma délelőtt átjött a gyerekekkel. Mondta, ha a kisebbik(Bálint) fiam nem kel fel mire oviba megyek a nagyobbikért(Daniért)átjön figyel rá.(kb:8per).Így is lett szólnom kellett.Át is jött .Nálunk maradtunk ,de Dávid addig hisztizett az autóért, hogy átmentünk hozzájuk.Mindig csak a kocsi kéne a Dávidnak.Na a kérdésem annyi lenne.hogy:nem szeretném, ha kihasználnának mert én elég naiv kis hülye vagyok.Meg eddig is meg voltam nélkülük nem akarom minden percem vele együtt tölteni.Elég az én 2 fiam nem kell még kettő.egyszer-egyszer jó, de nem minden nap többször, meg estig.Na meg nem becsülik meg a játékot.Kéregetnek.Ja és azt mondogassa Kati, milyen szegények.....Mi sem vagyunk pénzesek csak egy átlag család.Sőt én most már csak gyest kapok.Nem érdemes szerintetek barátkozni?ez pár nap alatt történt.Szomszédom is mondta ne legyek hülye.

kedden íratta át velem az árakat amit oda ad majd a főbérlőnek,hogy mi mennyibe került.hát volt egy alakatrész ami 38 ezer forint.szerintem ez pofátlanság.kicsi fia(Dominik)meg mindig üti az én fiamat.így ez nem olyan jó.

na most jól leírtam így kipihenten???

ugye nem is vagyok olyan buta?nagyon fáradt voltam már este.

bocsi még egyszer. Remélem elolvassátok ,hogy megértsetek!!!

2012. jún. 12. 10:54
 26/60 anonim ***** válasza:

Nézd, Kérdező: nem tudok neked igazat adni. Elsősorban is: ha a szomszédasszonyodat Katinak hívják, hogy lehet akkor szlovák a család? Nem inkább SZLOVÁKIAI MAGYAR?! Ez sem lényegtelen.

Másrészt: a gyerekek és a kisautó kapcsán felemlegetett "problémáid" annyira pitiáner dolgok, hogy szót sem érdemelnek.

A bojler-alkatrészek? Hát..ronda időket élünk. A hajszoltság, a kenyérharc, a szükség majdnem mindenkit "ügyeskedésre" szorít. Nem lehetnél egy kicsit megértőbb és elnézőbb az irányukban?

2012. jún. 12. 11:00
 27/60 A kérdező kommentje:
Ez a baj pont velem,hogy mindig sajnálok másokat, és már nem, egyszer használtak ki.Az autó csak egy pl,hogy az én fiam nem mehetett vele.Meg minden nap Dávid akarja hajtani,Dani meg csak nézi és nekem mondja,hogy menni szeretne.nincs 1 hete,hogy ismerem őket.igaz Szlovák-Magyarok.Na meg többet keresnek mint mi.Kint dolgozik a párja
2012. jún. 12. 11:11
 28/60 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok:

kedves Kérdező anyuka - könyörgök, próbáld meg úgy venni a dolgot, ahogyan neked is jobb: teljes nyugalommal. Édes jó Istenem...hát itt két KISGYEREK természetes kis villongásairól, együtt-játszásáról, összeborulásáról és "haragszom rád"-járól van szó! Minden gyerek, mindenhol, pontosan így nő fel (így lettünk felnőttek te meg én is, csak az ember ezt már mintha elfelejtette volna). NE izgasd magad a gyerek-konfliktusokon - legfeljebb segíts nekik megoldani őket. Te vagy a felnőtt...!

Katiék:-) meg biztos nem akarnak titeket "kihasználni". Nemrég költöztek át, a helyzet teljesen új nekik is - kérlek, légy velük türelemmel, amíg meg nem szokják. Barátkozzatok össze inkább és legyetek a legeslegjobb szomszédai egymásnak. Ezekben az időkben úgy kell a jó emberi kapcsolat, mint egy falat kenyér...

2012. jún. 12. 12:34
 29/60 A kérdező kommentje:

Kedves Választ Adóm:miután nekem a 75 ezer forintból csak 15 ezret ad,úgy hogy a felét mondtuk,úgy hiszem ,hogy egy barátnő nem húzza le a másikat.Én is pénzből élek,és nem élek úgy mint hal a vízben, csak átlagosan.van mit ennünk ,de nem tudunk félre tenni,nyaralgatni...

ha annyira jóba szeretne velem lenni miért nem kérdezi,hogy 2-3 részletbe oda adhatja-e?mégis másabb lenne.a játék meg nem nagyon érdekel, csak szépen játszanak, ne úgy, hogy törjék.Amúgy szép a válasz!pont ilyen vagyok aki próbál segíteni.Ahogy meghallottam nincs meleg víz,azonnal felajánlottam,hogy vegyék át azt az alkatrészt ami kell.még azt is mondtam nem kell sietni a fizetéssel.Szerintem ennél többet nem tehetek.Ingyen meg már mit kap az ember.Na meg azt mondta 2 alkatrész kell, most meg kiderült ,hogy több lett kivéve.akkor ez milyen barátnő?Amit a főbérlővel fizettet ki.Érted amin háborgok magamnak?

A gyerekeivel meg jól kijövök.

2012. jún. 12. 13:19
 30/60 anonim válasza:
100%

istenem..

fáj.eskü.fáj.

2012. jún. 12. 13:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!