Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, hogy ha...

Mit lehet tenni, hogy ha alapból nem vagyok szimpatikus az embereknek a munkahelyeimen?

Figyelt kérdés

Már volt olyan is, hogy próbaidő alatt kirúgatott a nagyfőnök, mert ő nem volt ott az interjúmon és nem vagyok neki szimpi.

A munkahelyeimen hiába teljesítek jól nem vesznek semmibe sem és érzem, hogy nem jó gondolataik vannak rólam. Már többször, több munkahelyen volt ilyen( az összesen).

Pedig kedves vagyok és figyelmes és megbízható, lehet rám számítani.

2009. júl. 3. 06:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Nem írtad a korodat és a nemedet, pedig szerintem ezt jó lenne tudni! Milyen a külsőd? Lehet, hogy az alapján ítélnek meg vagy a kisugárzásod alapján. Ha feltűnően csinos vagy vagy csúnyácska, lehet, hogy épp ezért ilyenek az emberek. Nem tudom, hogy miért, de sokakban az van, hogy a csúnya ember belül is csúnya, a szépekre meg irigyek. Valami még sem lehet rendben, ha több helyen több ember így érez irányodban. Nem akarlak megbántani, de nem lehet, hogy nem igazán objektíven ítéled meg a teljesítményedet és mások szerint nem vagy annyira jó? Ezernyi oka lehet. Szerintem ha írnál részletesebben vagy hogy te mire gyanakodsz, akkor könnyebb lenne.
2009. júl. 3. 07:02
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszoló jókat írt!

A hétköznapi életben is előfordul veled, hogy unszimpatikusnak tartanak?

Nem tudom, szoktál e, de mosolyogj sokat! A vidám emberek szimpatikusabbak.

2009. júl. 3. 07:08
 3/11 anonim ***** válasza:
9%
Ja, és legyél alázatos a főnökkel szemben.
2009. júl. 3. 07:09
 4/11 A kérdező kommentje:

Teljesen átlagoska vagyok. A párom szokta néha mondani, hogy szerinte a fejem nem szimpi ( mármint nem neki) és hogy olyan, mint akit palancsintasütővel fejbe vertek és így maradt.

A teljesítményemet sose ismerték el, sőt. Nem gondolom, hogy rosszul csinálom a munkámat, más osztályokról sokat kerestek meg, hogy segítsek és a kimutatás alapján mennyiségileg is ok vagyok. Csak ezt nem látják a főnökeim. ( Mondjuk egy idő után legutóbb már nagy kedvem nem volt dolgozni és ez meg is látszott...az egy idő után az 7 év, szóval nem adtam fel egykönnyen, de értelme már nem volt teperni.)

Sajnos túlzottan is alázatos vagyok, nem tudom megvédeni magam és kiállni magamért. Szerintem egy muja, kisebbségi komplexusos ember vagyok és ezt érezhetik és jól ki is használják. Nem tudom, hogy ezen hogyan változtassak.

35 éves vagyok, nő. :)

más ezeket a problémáit más az általánosban megoldja én meg még mindig ezzel küzdök

2009. júl. 3. 07:20
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

A kinézeteden tudsz változtatni, pl. diszkrét sminkkel,

de kevés, ha a kisugárzásod nincs meg: mosolyogj sokat.

A boldog emberek mindig szimpatikusak. ;):)

Ha jól értem, 7 évig egy cégnél voltál. Az azért nem kis idő.

Megkérdezhetem, hogy milyen munkaterületen dolgozol? Fontos, hogy ahhoz megfelelő legyen a viselkedésed.

Ha ilyen körülmények között nem érzed jól magadat esetleg szakma- vagy szakterületváltáson még nem gondolkodtál?

2009. júl. 3. 07:42
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Első válaszoló vagyok: nekem nagyon hasonló problémám volt. Velem is a legtöbb ember nagyon távolságtartó volt és sokszor éreztem, hogy nem vagyok szimpi nekik. Túl alázatos voltam, nem ismertem el a saját munkámat, nem voltam az a tipikus társasági lény, mint a legtöbb átlag ember. Hiába vagy kedves vagy figyelmes, ez nem fog rólad sugározni. Hiába teljesítesz, ha azt látják, hogy nem becsülöd meg magad. Ha te saját magad nem becsülöd, más úgysem fog, mert azt fogja látni, hogy önbizalomhiányod van. Mióta ezen változtattam, sokkal jobban érzem magam és az emberek is sokkal jobban elismernek. Próbálj ezen te is változtatni.Ne stresszeld túl magad, ne vedd olyan véresen komolyan a munkát és főleg ne adj az emberek véleményére annyit. A kisebbségi komplexus abból jön, hogy mások véleményével foglalkozol. Hát ne tedd. Élj úgy, hogy elsősorban a te igényeidet elégítsd ki, aztán jöjjenek a munkatársak, mert ha már magadon segítettél, másoknak is könnyebb lesz segíteni. Nem kell felajánlani nekik segítséget, ha nem kérik. Törődj magaddal többet, a külsődet is dobd fel valami újjal, hátha jót tesz a lelkednek.
2009. júl. 3. 07:46
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként én nem voltam valami mosolygós ember régen, nem tudom, hogy miért, de nem tudtam olyan lenni és irtóztam az olyan emberektől, akikről sütött, hogy a mosolyuk mögött nincs semmi. Valójában igaz az, hogyha mosolyogsz, jobban érzed magad és a körülötted lévők is jobban fogják magukat érezni. Egy idő után rááll az arcod is, hogy többet mosolyogsz. Én mára azt tudom mondani, hogy olyan vagyok, mint mások, nincs komplexusom. Csak ilyen apró változásokat csináltam és mégis mennyivel könnyebb lett az életem! Kívánom, hogy neked is sikerüljön!
2009. júl. 3. 07:50
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"Amiről azt gondolod, hogy mások gondolják rólad, azt valójában te gondolod saját magadról."

Nem lehet, hogy csak bebeszéled? Úgy értem, attól, hogy te azt hiszed, nem vagy szimpi másoknak, nem biztos, hogy így van. Csak kevés az önbizalmad, és folyamatosan azt látod, hogy összesúgnak a hátad mögött, kiröhögnek, stb.

Próbáltál már ezekkel az emberekkel beszélni? Kérdezd meg tőlük, hogy mit gondolnak rólad/mi a véleményük, v. miért viselkednek veled ellenségesen (ha ez is fennáll).

És nem akarok itt bölcsességeket felsorolni, de amíg magadat nem tudod elfogadni, addig másokat sem fogsz tudni.

2009. júl. 3. 08:07
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem jó, ha túlságosan alázatos vagy, manapság a szolgalelkű embereket nem nagyon kedvelik. A külső adottság, azon legfeljebb sminkkel, vagy egy másik frizurával tudsz változtatni. De nem is az a lényeg, hanem a kisugárzás. Magabiztosabbnak kellene lenni. Ird le azokat a tulajdonságokat, amik szerinted negatív hatást váltanak ki az emberekből és próbálj rajtuk változtatni. A komplexusok leküzdésében nagyon sokat segíthetne a párod, de elsősorban Te kellesz hozzá.
2009. júl. 3. 10:54
 10/11 anonim ***** válasza:

Hát azért a párod se lehet semmi ezzel a palacsintasütős szöveggel - szép kis biztatás!

Nézd, ha kiszúrnak az emberek, hogy nem vagy nekik szimpi, akármit csinálhatsz. Én a volt munkahelyen kiemelkedően végeztem a munkámat, mégis egy betegségemet kihasználva undorító módon kipiszkáltak. A főnökök a teljesítményemre való tekintettel elfogadták, hogy velem nem lehet akármit csinálni és én igenis udvariasan, de határozottan megmondom, ha valamivel nem értek egyet. A kollégák piszkáltak ki, mert próbáltam nekik elmagyarázni, hogy nem csak lábtörlőként lehet megtartani a munkahelyünket - én voltam rá az élő példa. Másik ok, amiért utáltak és kinéztek, az az volt, hogy én munka mellett írtam a doktorimat - nehogymár valaki ne érje be annyival, mint ők! Ja meg nem vettem részt a munkahelyi pletykákban, mert nekem nem ez a szórakozás. Nem tetszhetett még nekik, hogy csinosan, de a szokványostól eltérően öltözködök - de érted, ha nem vagy szimpi, akkor már mindenbe belekötnek, így megy ez...

Anyukám meg a másik véglet, kb. mint Te, túl szerény, mert csórók vagyunk, és úgy érzi, égő, hogy nem tud a jól kereső férjről meg az épülő házról folyó beszélgetésekbe hasonló dolgokkal beszállni. Emiatt nincsenek barátai a munkahelyén, és majdnem kipiszkálták - nagyon büszke voltam rá, hogy akkor egyszer a arkára állt,kinyitotta a száját és nem hagyta magát! Persze mert nem tudna máshol elhelyezkedni, na de akkor is, megcsinálta, és több megbecsülést vívott ki magának... De azért most se mondható, hogy jól érezné ott magát, amit nagyon sajnálok :(

Én úgy oldottam meg a dolgot, hogy fél éve itthon dolgozom, kreatívabb is ez a munka, és nem kell mindne hülyét elviselnem! :) Te is megpróbálhatnmád, ha van rá lehetőséged!

2009. júl. 3. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!