Egyszer hopp, másszor kopp, vagy egyenletes valamicske egész hónapban?
Azért a WC-papír használatából ne vonj le messzemenő következtetéseket. Mindenkinek lehet valami dilije, a nőknek meg egyébként is vannak megindokolhatatlan szokásaik.
De az tény, hogy kis hazánkban a rongyrázás nemzeti sport. Rengetegen élnek a szomszédnak, környezetnek, folyamatosan mutogatva, hogy nekik milyen jól megy és mennyire igényesek, miközben a háttérben szó sincs ilyesmiről. Ha akarjuk, nevezhetjük sznobizmusnak is. Én is mindig meglepődöm, mikor az egyik volt szomszédommal találkozom, aki előadja a nagyon büszke és mindenben válogatós értelmiségit a büfé-ruhatár szakos diplomájával, miközben tudom, hogy a szülei birkatenyésztésből finanszírozzák azt, hogy ő csak egy bizonyos fajta - természetesen jó drága - kenyeret hajlandó enni és háromévente cserélgeti az autóit, mert mégsem járhat öreg szutyokkal (persze mindig új kell neki és nem a létező legolcsóbb, mert egyedül nem férne el 4,5 méter alatti, 1.6-osnál kisebb motorú autóban).
De nem ő az egyetlen, akit példaként tudnék felhozni, van, ahol a plazmatévével, IKEA-bútorral, méregdrága padlószőnyeggel ékesített nappaliba csak a vendégeket terelik be, a család egyébként nap közben a málló vakolatú konyhában nyomorog. Olyan is akad, ahol az alig hároméves, méretben pont megfelelő Suzukit hitelből lecserélték egy új Octaviára, "mer' az menő" és bár már négyéves, szervizben évek óta nem járt és jó, ha havonta 2000-ért megtankolják, de azért apuka minden vasárnap lemossa, hogy a szomszéd is lássa, milyen jól megy. Amúgy meg gyalog, biciklivel vagy busszal járnak mindenfelé. Sőt, olyannal is találkoztam már, hogy valaki a fene nagy angoltudásától vezéreltetve még a villamoson is tüntetőleg angol nyelvű újságokat olvasott, de utána angolórán (mert történetesen az az óránk közös volt) a "heló, hádujudú" szintél megakadt. Na de akkor is: ő ANGOL újságban nézte a képeket, az meg nem mindegy ám... És ott van a rengeteg kamu iPhone meg Nokia N-mit tudom én, mi, aminél lényeges, hogy lássák a bazi nagy érintőképernyőt, közben meg valami tajvani óccsótelefon van belegyömöszölve.
Nagyon sok a sznob ebben a kis országban. Talán több is, mint lennie kellene. Nincs mit kezdeni velük, majd egyszer kinövik vagy megunják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!