Ezt a pulóvert most elloptam? Vagy csak megvettem és a bolt tévedett?
Következő a történet: C und A-ban vásároltam és nézegettem a termékeket. Félre volt húzva egy kosár benne pulóverekkel, kivettem randomra egy nekem tetszőt. Egy drága 19 ezres pulcsi volt nyilván rosszul, 9 ezresnek felcédulázva. Nem hittem a szememnek, úgyhogy összehasonlítottam azzal, ami a polcon van kint, a termék egyezett a cédula hibás volt, nem volt sem selejt, sem rossz, a cédulán egyszerűen egy másik márka szerepelt olcsóbb kategóriában. Megnéztem a méretet. M-es volt, pont illett rám. Fel se próbáltam azonnal vittem kifizetni. 9 ezer fortintot fizettem érte, kaptam bizonylatot, beütötték, látta a pénztáros, levette a lopásgátlót, nem volt nálam semmi, semmi nem volt elrejtve, viszont tudtam, hogy nem azt viszem ki, és nem annyiért amennyiért kéne.
Ez jogilag lopás, vagy helyes az az elgondolásom, hogy miután megtörtént a tranzakció, és a kasszás látta mit viszek ki, az áruház "sara" a veszteség? Ugyanis nem loptam el, kivittem, átvettem a tulajdonjogot.
Na azért ne legyél biztos abban amit írtál !!
Olyan mini rejtet kamerák vannak sok helyen, hogy te észre se veszed, hogy figyelnek. Ezek se annyira nagyon hülyék ám, higgy nekem, ma már nagyonkevés helyen nincs kamera. Speciel C und A-k ban is van (legalábbis ahol én jártam), az más kérdés, hogy persze tudsz cselezni ha nagyon akarsz, de ..... na szal megvan a rizikója.
Én biztos, hogy sz.rnék az egészre. Én csak csináltam egy jó vételt. Most ha ők elölhagyják őrizetlenül a "félkész" árut az az ő felelősségük. Ha rosszul címkézik fel szintén.
Ha az eladó is balfácán és simán kiszámlázzan neked olcsóbban, akkor az az ő baja. Vonják le tőle, vagy központilag intézze el az üzlet.
Ha hazajöhettél a pulcsival és nem szóltak, kérdeztek semmit akkor innentől tárgytalan az egész.
Ha legközelebb esetleg mondják akkor nehogy kiperkálj visszamenőleg nekik pénzt, mondd, hogy ez nem igaz és bizonyítsák be és hogy téged ne rágalmazzanak.
Azt meg szintén bizonyítsa be kamerás felvétellel, hogy te trükköztél a címkékkel. Ha bizonyíték nélkül megvádol én a helyedben rámennék ügyvéddel és mindenkit kirugatnék, még a helyet is bezáratnám. :)
Nyugi, te csak éltél egy lehetőséggel, ez nem bűn. Igazából ők hibáztak.
Azt a szabyált én is hallottam egyébként, hogy ha 2 ár van a terméken kötelesek az olcsóbb áron adni. Ez van pl akciózáskor amikor két ár van rajta de közben letelt az akció. De nem kötelezhetnek rá a kasszában, hogy te drágább (akkor már rendes) árat fizesd, ha az olcsóbb uis rajta van. Az ő hiányosságuk, hogy nem címkézték vissza őket időre.
Persze mindenre van magyarázatuk nekik is... de ha céltudatos vagy és ismersz megfelelő embereket akkor semmire sem mennek vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!