Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ezt a pulóvert most elloptam?...

Ezt a pulóvert most elloptam? Vagy csak megvettem és a bolt tévedett?

Figyelt kérdés

Következő a történet: C und A-ban vásároltam és nézegettem a termékeket. Félre volt húzva egy kosár benne pulóverekkel, kivettem randomra egy nekem tetszőt. Egy drága 19 ezres pulcsi volt nyilván rosszul, 9 ezresnek felcédulázva. Nem hittem a szememnek, úgyhogy összehasonlítottam azzal, ami a polcon van kint, a termék egyezett a cédula hibás volt, nem volt sem selejt, sem rossz, a cédulán egyszerűen egy másik márka szerepelt olcsóbb kategóriában. Megnéztem a méretet. M-es volt, pont illett rám. Fel se próbáltam azonnal vittem kifizetni. 9 ezer fortintot fizettem érte, kaptam bizonylatot, beütötték, látta a pénztáros, levette a lopásgátlót, nem volt nálam semmi, semmi nem volt elrejtve, viszont tudtam, hogy nem azt viszem ki, és nem annyiért amennyiért kéne.

Ez jogilag lopás, vagy helyes az az elgondolásom, hogy miután megtörtént a tranzakció, és a kasszás látta mit viszek ki, az áruház "sara" a veszteség? Ugyanis nem loptam el, kivittem, átvettem a tulajdonjogot.

2009. júl. 1. 19:02
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

amúgy nagyon aranyos vagy :)

"de legyszi igerd meg nem akarsz ebbol rendszert csinalni?!"

2009. júl. 1. 20:32
 12/28 A kérdező kommentje:
ja :D nem mentem át indiánba, csak a lenni elől lehagyta a gép az ""amúgy szoktak""-ot
2009. júl. 1. 20:33
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám osztályvezető az egyik cunda-ban, megmutattam neki is a kérdést.

Nem számít lopásnak amit tettél, hiszen csak szemfüles voltál. Az a lopás, ha Te cserész ki címkéket, hogy olcsóbban vehess ruhákat. Azt pedig előtted már valaki kicserélte, az eladók észrevették, és félretették a felsőt, hogy később átárazzák vagy csak valaki simán félre árazta és mivel rájöttek, levették a polcról.

Egyébként ha a kasszában rájött volna a pénztáros, vagy bármelyik eladó, akkor sem lett volna bajod, olcsóbban kellett volna megkapd. Viszont a kasszás is kapott volna pénzt, azt hiszem a különbözetet, de erre már nem emlékszem mit mondott anyu. Ez egy 30 ezres kabátnál igencsak megéri az eladónak...

Ne izgulj, minden törvényes volt! =)

2009. júl. 1. 20:35
 14/28 anonim ***** válasza:
74%
Velem is volt már ilyen. Vettem a boltban valamit 1500 forintért, fizettem 2000 forintos bankjeggyel, a két eladó csaj csak hihogott, meg röhögött, oda se figyeltek, egymással beszélgettek, s visszadtak nekem 20 ezerből. Én meg eltettem a pénzt, köszöntem, de ők még vissza se köszöntek, tovább hihogtak-vihogtak. Kiváncsi vagyok, hogy kasszazáráskor amikor jött az üzletvezető, folyatták-e a vihohást...
2009. júl. 1. 20:40
 15/28 anonim ***** válasza:
81%
Az Únió törvényei szerint annyi az ára ami rá van írva.
2009. júl. 1. 20:41
 16/28 anonim ***** válasza:
76%

Még ha te is cseréled ki, akkro sem lopás, hanem csalás! Nézd meg pontosan a jogi témyállást, azaz "tévedésbe ejtés", tehát csalás. És az értéke miatt pedig csak szabálysértés, nem pedig bűncselekmény.

Azért vigyázz, mert olyan hihetetlen kamerarendszerük van ám, hogy leolvassák az órádról az időt, szóval ha ezt észre veszik, az gáz.

(mellesleg csak megnyugtatlak: elég sokan jéátszanak hasonló trükköket ennek ellenére)

2009. júl. 1. 21:01
 17/28 anonim ***** válasza:
70%
Hú, 19 ezer Ft-os pulóver? Kávét is főz? Még külföldön sem láttam olyan drágát. Én úgy gondolom, hogy te mint vevő nem vagy köteles szólni, hisz ő dolguk a címkézés. Lehet, hogy más észre sem vette volna vagy az is lehet, hogy az is annyiba került, csak leárazás volt és csak a címkén írták át, a polcnál nem. Nem a te sarad, te jogilag nem követtél el lopást. Odavitted a pénztárhoz azt, amit kiválasztottál. Az már a kasszás hibája, hogy nem vette észre meg azé, aki nem írta át rendesen. De lehet, hogy tényleg le volt árazva...
2009. júl. 1. 21:28
 18/28 anonim válasza:
100%
Én ilyenen nem rágódnék! Örülj, hogy megkaptad olcsóbban!
2009. júl. 1. 21:32
 19/28 anonim ***** válasza:
86%
Bezony ez nem lopás. Egyébként "A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el" oda-vissza érvényes. Szóval szerencséd volt. Irigyellek.
2009. júl. 1. 21:40
 20/28 anonim válasza:
100%
Egyszer a nagybátyám járt hasonlóan a Tescoban. Egy 17 ezres skype-telefon volt kiírva 1000 Ft körül, és a kasszánál észre is vették. A nagybátyám odahívott valami igazgatófélét, és megkapta 1000 Ft-ért, mivel annyi volt kiírva...Szóval ez egyáltalán nem számít lopásnak, sőt kötelességük annyiért odaadni még ha észre is veszik.
2009. júl. 1. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!