Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ezt a pulóvert most elloptam?...

Ezt a pulóvert most elloptam? Vagy csak megvettem és a bolt tévedett?

Figyelt kérdés

Következő a történet: C und A-ban vásároltam és nézegettem a termékeket. Félre volt húzva egy kosár benne pulóverekkel, kivettem randomra egy nekem tetszőt. Egy drága 19 ezres pulcsi volt nyilván rosszul, 9 ezresnek felcédulázva. Nem hittem a szememnek, úgyhogy összehasonlítottam azzal, ami a polcon van kint, a termék egyezett a cédula hibás volt, nem volt sem selejt, sem rossz, a cédulán egyszerűen egy másik márka szerepelt olcsóbb kategóriában. Megnéztem a méretet. M-es volt, pont illett rám. Fel se próbáltam azonnal vittem kifizetni. 9 ezer fortintot fizettem érte, kaptam bizonylatot, beütötték, látta a pénztáros, levette a lopásgátlót, nem volt nálam semmi, semmi nem volt elrejtve, viszont tudtam, hogy nem azt viszem ki, és nem annyiért amennyiért kéne.

Ez jogilag lopás, vagy helyes az az elgondolásom, hogy miután megtörtént a tranzakció, és a kasszás látta mit viszek ki, az áruház "sara" a veszteség? Ugyanis nem loptam el, kivittem, átvettem a tulajdonjogot.

2009. júl. 1. 19:02
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
ne kössetek bele... 1000000000000%, hogy ugyanaz a termék volt.... nem volt olcsóbb, vagy nagyon hasonló. Más márka volt az árcédulán, mint a ruha céduláján.
2009. júl. 1. 19:07
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag, ha jól tudom, ha ugyanahhoz a termékhez többféle árat tüntetnek fel, akkor az alacsonyabb árért kell odaadni a vevőnek. Akkor is, ha a bolt tévedett.
2009. júl. 1. 19:10
 3/28 anonim ***** válasza:
53%

jogilag amennyi az árcédulán van, annyiba kerül.

ilyen értelemben nem vagy felelősségre vonható.

erkölcsileg persze már más tészta...

2009. júl. 1. 19:12
 4/28 A kérdező kommentje:
jogilag az érdekelne, hogy, ha esetleg én cseréltem volna ki a cédulát (mert megtetszett az ötlet) mi lenne a helyzet? Nyilván azért volt félretéve a pulóver, mert rosszul volt felcimkézve, és várt a cserére. Mi a helyzet olyankor ha letépem az eredetit és ráragasztok egy másikat? Ha ott helyben elkapnak nem loptam, mert még nem, illetve mert nincs bizonyíték rá, hogy én cseréltem ki. Ha nem kapnak el ott helyben, akkor meg már cseszhetik, mert megvettem a terméket. Ugyebár... nem?
2009. júl. 1. 19:13
 5/28 anonim ***** válasza:
69%
Lenyegeben igen, de en ugy fognam fel, h szerencsed volt, orulj neki, de legyszi igerd meg nem akarsz ebbol rendszert csinalni?!
2009. júl. 1. 19:23
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Ha te cseréled ki az árcédulát, az már lopás. És nehogy azt hidd, hogy nem tudják bizonyítani. tele van az áruház kamerákkal és biztonsági őrökkel. Nem érdemes megkockáztatni.

2009. júl. 1. 19:26
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Én jàrtam igy egy nagyon dràga farmerral x.y. helyen megvettem àron ngyon is alul.

2 hét mulva bemegyek,ugyanaz a nadràg,ugyanaz a szin,ugyanaz a màrka,szovval 100§ ugyanaz,4-szeresébe került!

Alig hittem a szememnek,de nem szoltam az eladonak.

Szerencsém volt.

2009. júl. 1. 19:36
 8/28 anonim ***** válasza:
100%
én a Zara-ban jártam így...a 13 ezres cipő 6ezernek volt írva...másnap mikor bementem már 13ezer volt az összesen
2009. júl. 1. 19:52
 9/28 A kérdező kommentje:
lenni nagy leárazások... ezért, hogy amikor bemegy az ember, elhatározza, hogy másnap megveszi.... de ez más volt, ez tévedés.... ja igen, decathlonban, auchanban pl nincs kamera....
2009. júl. 1. 20:29
 10/28 A kérdező kommentje:
nem ígérem meg, hogy nem csinálok ebből rendszert, de azt igen, hogy vigyázok magamra, és nem kerülök bajba vele, vagyok oylan talpraesett, hogy én hívok előbb rendőrt az áruházra, hogy meggyanúsítanak, mint ők hozzám, hogy lopni készültem....
2009. júl. 1. 20:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!