Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Elmagyaráztad a gyerekeidnek,...

Elmagyaráztad a gyerekeidnek, hogy ebben az országban nincs jövőjük, ha boldogulni és megélni szeretnének, el kell hagyniuk az országot és ebbe maximálisan támogatod őket?

Figyelt kérdés

2012. jún. 3. 10:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tudják maguktól is..
2012. jún. 3. 10:34
 2/8 Pietrosol ***** válasza:
76%

Szia!

Nem,mert nem így gondolom!

2012. jún. 3. 10:55
 3/8 anonim ***** válasza:
83%

Az én anyám szinte rákényszerít. Kijelentette, hogy amint elvégzem az iskolát el kell mennem! Minden barátom elmegy, vagy éppen már elment.

De amíg Magyarországon nem szerzek egy tisztességes iskolai végzettségek, amíg nincsenek szakmáim, amíg nincs egy biztos anyagi hátterem ahhoz, hogy egyáltalán kimehessek bárhova is. Addig erről az egészről felesleges álmodozni.

Mennyi pénz kell ahhoz, hogy megvegyem pl. a repülő/vonat/busz jegyet, legyen elegendő pénzem szállásra, amit esetlegesen 1,5-2 hónapig tudok finanszírozni úgy, hogy nincs melóm. Ugye egyek és igyak is valamit, tisztálkodási szerek, kapcsolat felvétel a családdal. Mind pénz és nem is kevés. Tekintve, hogy a legtöbb országban fejlettebb az életszínvonal, több a fizetés,de arányosan drágábbak is a megélhetéshez szükséges eszközök. Ráadásul, ha az egész befuccsol, akkor legyen pénzem haza jönni.

Ha ennyi pénzt képes vagyok össze szedni, akkor minek menjek ki?! Akkor itt is megvan a betevőre.

2012. jún. 3. 13:18
 4/8 A kérdező kommentje:
Amit kint külföldön összeszedsz egy hónap alatt, azt itthon hónapokig kereshetnél.
2012. jún. 3. 17:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezt teljes mértékben megértem. De ha megkeresek ennyi pénzt esetleges rövid időn belül. Akkor Magyarországon ugyan úgy van előrelépési lehetőségem. Tehát ugyan úgy nőhet a fizetésem. És ha megvan az a pénz amennyire szükségem van, akkor érted... Nem feltétlenül a kimenekülés a legmegfelelőbb választás.

Persze fontos, hogy ugyan azért a munkáért 2-3x annyi pénzt kapok, de a megélhetés is drágább. Ráadásul nincsenek barátok, család, honvágy..

Én sem vagyok semmi jónak az elrontója, ugyan úgy kimennék külföldre ha kapnék egy jó munkalehetőséget.. Csak szerintem előbb itthon kell megpróbálni érvényesülni.

2012. jún. 3. 19:20
 6/8 A kérdező kommentje:
Akkor ott van még a magyar mentalitás, a legtöbb magyar szemét és irigy egymásra. Jó érzés lenne olyan emberek között élni akik nem ilyenek...
2012. jún. 3. 22:30
 7/8 anonim ***** válasza:
66%
Nekem ezt nem kell magyarázni. Már ilyen fiatalon tudom hogy kiakadok menni külföldre amint csak lehet és itt hagyni ezt az országot...csak arra még sokat kell várnom :-(
2012. jún. 6. 21:42
 8/8 anonim ***** válasza:
83%
nem magyarázom el mert még minek.
2012. aug. 29. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!