Aki mérges vagy dühös, az miért lesz sokkal mérgesebb, dühösebb, ha azt mondják neki hogy "nyugodj meg"?
Most pl aki tényleg mérges, és már nem tud mérgében mit mondani, az miért lesz ideges, ha azt mondja valaki neki, hogy "nyugodj meg lécci"?
Ez miért van?
Szerintem LÁTSZÓLAG én is ilyen vagyok.
Általában hamar felkapom a vizet ezért-azért, persze csak ha okom is van rá. Ilyenkor kicsit morgolódom, felemelem a hangom, ha logikátlanságot látok. Viszont ez nálam fél perc után el is múlik, ugyanis tudom, hogy adott helyzetben nem megoldás semmire a mérgelődés. És bár idegesnek tűnök, valójában azonban nem is idegeskdem, hanem már talán épp a megoldáson gondolkodom. Na és ha ilyenkor jön valaki azzal, hogy nyugodjak meg, ahelyett, hogy ő is a probléma megoldásán gondolkodna, na akkor attól tényleg ideges tudok lenni, és ha nem fogja be, akkor ott is hagyom és keresek magamnak más tevékenységet.
Utálok ugyanis veszekedni. Ezzel a nyugodjál meggel meg értelmetlen veszekedéseket provokálnak. Ahelyett, hogy arra figyelnének, amit mondok, tehát rájönnének már ők is, hogy mi a bibí, vagy megértenék, ha többedszerre mondom nekik. De nem ehelyett értetlenkednek, majd ha kicsit türelmetlenné válok, akkor már azt képzelik, hogy velem van baj..
Ennyi. Nem nyugtatgatni kell, hanem még előtte értelmezni a mondottakat...!
Mintha az segítene, ha azt mondják "nyugodj meg!".
Vagy ha te dühös vagy, akkor addig maradsz az, míg rád nem szólnak, hogy nyugodj meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!