Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mesélnétek a kollégiumi életről?

Mesélnétek a kollégiumi életről?

Figyelt kérdés
jövőre kolis leszek, és szeretném tapasztaltabbaktól kicsit megtudni, hogy milyen is az élet ott. mikor, milyen indokkal lehet kimenni, hazamenni, meg ilyesmik. reggel pl. hogy készülődik 4 ember egy kis szobába? (felvételikor volt egy bentmaradós hétvégénk, de akkor nem nagyon ismertük meg a koleszt, csak azt tudom, h irtó pici szoba 4embernek) :/
2012. máj. 27. 20:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan hazaengednek, csak valószínű majd írnia kell az edződnek egy igazolást vagy a szülőnek.

A kaja nálunk is sokszor ehetetlen volt. Én a negyedik évben jöttem rá, hogy mit és mennyi kaját is kell vigyek/vegyek :D

Sokszor vittem felvágottat, mert én képtelen voltam megenni azokat, amit ott adtak. Néha egy-egy paprika, kígyóubi, pár paradicsom is jól jön :) Esetleg egy kis sajt. Általában a hétvégi kajából vittem egy-két adagot dobozban és azt hétfőn vagy kedden megettem. Minden héten volt nálam egy-két joghurt, pár alma. Ezeket otthonról is tudsz vinni vagy ott is tudsz majd venni. Hidd el sokszor jól fognak jönni.

Még most el se tudod képzelni, hogy milyen is éhesen lefeküdni vagy milyen az, ha megkívánsz valamit, de nincs.. venni meg szerintem nem sűrűn fogsz kész kaját, de majd rájössz, hogy mennyi is lesz a kiadás.. :)

Nálam 1-2 doboz győri édes keksz is szinte mindig volt, az amibe 8 vagy nem tudom hány darab van. A győri kekszek mentettek meg sokszor az éhenhalástól :D

Egyik szobatársamnál konzervek is voltak, ez is jó ötlet egynek.

2012. máj. 27. 20:59
 12/15 A kérdező kommentje:
juj, hát igen, még nem tudom elképzelni az éhes gyomorral lefekvést..:O húha, kösz a választ, kezdem már kicsit "feltérképezni" a helyzetet:)
2012. máj. 27. 21:11
 13/15 A kérdező kommentje:
ja, és így gondolom fogyni sem volt valami nehéz..:) és a sportolással mi a helyzet ott? engednek elmenni délután pl. futni, v. konditerembe v. vmi?
2012. máj. 27. 21:16
 14/15 anonim ***** válasza:

Nálunk volt egy kis konditerem, oda le lehetett menni. Meg akár este is kimehetsz futni a kimenő ideje alatt.

Az első pár hét iszonyat nehéz lesz, de idővel majd meg fogsz barátkozni a hellyel, a nevelőkkel. Szépen lassan megismered a várost, megtalálod a számodra jó helyeket :)

Még a fürdésről mondok pár szót csak, hogy el tudd képzelni. Nálunk kb. 6 személyes volt a tusoló és egymással szembe, és nincs zuhanyfüggöny vagy bármi, ami eltakarna.. Nekem ez elég nagy sokk volt az első este. :D

2012. máj. 27. 21:28
 15/15 A kérdező kommentje:
huhh, az jó lehetett...de ott van zuhanyfüggöny xD
2012. máj. 29. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!