Falu vs. Város - hol élnétek szívesebben? Miért?
Falu ahol most is élek.
Engem nem ismernek itt sokan mert nem járok kocsmába, nem járok az itteni discoba, tehát nem is beszélnek ki, nem terjengenek rólam pletykák.
Közel van a város és amúgy is nagyon jó helyen van a falu.
Csakis város, méghozzá nagyváros agglomerációja. Kisvárosban éltem, az is rémes volt. Kb. 15 évesen történt, hogy összefutottam egy ismerős sráccal, aki kutyát sétáltatott. Csatlakoztam hozzá, aztán meghívott egy kólára. Na mire hazaértem, anyám tövig rágta a körmét, merthogy az egyik szomszédasszony azzal szaladt át, hogy a fiúval ölelkezni láttak, a másik azzal, hogy a fiú engem leitat, nyilvánvaló hogy miért. Komolyan köpni-nyelni nem tudtam, amikor ezt hallottam.
A természetközeliség meg egyszerűen nem igaz. Nem tudom, ki az, aki még azt hiszi, hogy az ember csak kisétál, és vág magának tüzelőt télire, meg mennyi gyümölcsöt talál ott. Egy frászt. Az erdő nem senkiföldje, hanem valakinek a tulajdona. Egyes részekre be se mehetsz. Oké, bogyós gyümölcsök (szeder, kökény, csipkebogyó) vannak, de nagyjából ennyi. Gomba talán van, de valójában a környezetszennyezés miatt nagyon kevés. És persze ahhoz is érteni kell.
Nem, egészen biztos, hogy nem mennék falura. Kivéve ha itt van valahol az agglomerációban. Itt nem is olyan vészesen falusi az emberek felfogása, inkább olyan, mint egy kertváros.
Igen, az utolsó válaszoló kifejtette, amire én pletyka alatt gondoltam. Mikor valaki lát valamit, és azt hiszi, tudja, mi az, és hülyeségeket beszél.
Köszi az eddigi válaszokat! ^^
Azt a részt értem, de ő egyáltalán nem tagadta, hogy lehet saját erdőd. De hagyjuk, nem erről szól ez az oldal.
Várom a további válaszokat! ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!