Nem tartjátok rossz dolognak, hogy az ember születési helye meghatározza szinte egy életre, hogy milyen állampolgár vagy hogy hol élhet egyáltalán?
Nagyon zavaró. Én is rossz dolognak tartom. Az afrikaiaknak nyilván sokkal nehezebb, de én szomorú vagyok amiatt, hogy nem élhetek ott ahol szeretnék mert ide születtem és így nem fogadnak be máshol. Nincs bajom Magyarországgal csak ahhoz hogy én megvalósítsam az álmaimat máshová kell mennem mert itt az embereket nem érdekli amit én csinálok.
És én nem érzem magam ideillőnek. Külföldön vállalnám, hogy magyar vagyok de nem egyszerű ám állampolgárságot kapni.
Én persze annak örülnék a legjobban, ha mindenhol jó körülmények között élhetnénk és ezért mindenki büszke lehetne arra, ahol él és nem sóvárogna más helyekre ahol több minden van azért mert ott ahol él nem kapja meg azt amit szeretne.
A születési hely nem határozza meg egy életre, hogy hol élhetsz. Az a születés földrajzi helye, valamelyest utal azonban a szülőkre is, hiszen ők valahogy kötődnek ehhez a helyhez. Én nem tartom rossz dolognak, hogy a születés helyét feltüntetik a születési anyakönyvi kivonaton.
Értem a kérdés többi részét is, de ennek a megválaszolása nekem nagyon magasröptű lenne!
Ugyan ilyen igazságtalan az, hogy a szülők társadalmi, anyagi helyzete is meghatározza a gyermekük további sorsát!
Rengeteg ilyen van, és attól szép az egész, hogy tehetsz ellene.
Sajnos itthon is nagy a vagyoni különbség.Nem mindegy,hogy egy gyerek gazdag családba születik,vagy szegénybe.Nem igaz,hogy tehetsz ellene,mert mit tegyen az,aki elvesztette az állását,és ahol lakik semmi munkalehetőség nincs?Vagy a lakáshitele dőlt be ?Nem lehet csak úgy egyszerűen máshová költözni.Ezt csak azok tehetik meg,akiknek sok pénzük van.
Külföldön meg lehet jobban élni,de ott más a kultúra,más az ottaniak mentalitása,és élete végéig honvágya van a kint élőknek.
"Sajnos itthon is nagy a vagyoni különbség."
Miért sajnos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!