Őn alkalmazna roma származásu embert?
00:16 - Akkor nagyon sok újságírót is ki kéne rúgni, mert a sajtóban is sok a helyesírási hiba. :-)
Egyébként meg vannak olyan munkakörök, ahova nem kell tudni tökéletesen helyesen írni (takarító, kőműves, szakács, cukrász, sofőr, kertész, piaci eladó, fotós, videós, szobafestő, vízvezeték-szerelő, sportoló, zenész, énekes, táncos, állatidomár...), és biztos vagyok benne, hogy vannak is. Anyukámék iskolájában az informatikus dyslexiás, vagyis kever bizonyos betűket, aminél ilyen hiba nem lehet, azt együtt végzik a tanárokkal, és figyelnek, ennyiből áll. Nem igaz, hogy igénytelen valaki a munkájára, ha a helyesírásában vét hibát. Nekünk aki parkettázott, beszédhibás, az írását nem láttam, de tökéletesen elvégezte a munkát. Még a te gyereked-unokád is születhet úgy, hogy valami miatt soha nem fog tudni teljesen helyesen írni, ne ítélj ezalapján.
És ez volt a reklám helye...
Azért ti is érzitek, hogy kissé eröltetettek ezek a válaszok. Mind nyomja a sablon dumát: nekem nem a származás a fontos, én nem nézem a bőrszínt, ha elvégzi rendesen a munkát... A helyzet azért nem fekete-fehér! Sokkal árnyaltabb. Árkot ásni én is bárkit felvennék. Személyes bizalmasnak már nagyon megválogatnám, kit alkalmaznék. És fontos szempont (a helyesírás is), hogy várhatóan mennyire lesz lojális hozzám bizonyos helyzetekben, mennyi az esélye, hogy a kultúrális különbségeken fennakadunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!