Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy lehet Budapestet szeretni?

Hogy lehet Budapestet szeretni?

Figyelt kérdés
Főiskola miatt felköltöztem Bpre. Előtte azt hittem, hogy tetszeni fog, mert mégis nagyváros. De rájöttem, hogy egy zajos, koszos, élhetetlen város. Mindenhol kosz, mocsok. A metrók lerobbannak, a buszok annyira koszosak, hogy alig lehet leülni. Azt hittem, hogy más nagyvárosok is ilyenek, de voltam Bécsben, és sokkal szebb, mint Bp. Mégis rengetegen szeretik Bpt. Ez mitől van,ennyire igénytelenek a magyarok, vagy ők ősbudapestiek, akik még nem voltak vidéken? Ha már itt tartunk, a budapestiek többsége hülyeségeket beszél. Azt hiszik, aki nem nagyvárosban él, az mind tanyán lakik, és disznói vannak. hogy lehetnek ennyire sötétek? Azt vettem észre, hogy a budapestiek többsége elég bunkó és büszke arra, hogy koszos, mocskos nagyvárosban él? Ez miért van?? És miért hazudoznak összevissza, hogy Budapest szebb, mint Bécs és hasonló baromságok, tényleg hihetetlen már!!

2012. máj. 15. 18:21
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ez olyan dolog, hogy mint sajátját, mindenki szereti. Nem tetszik, hogy piszkos, hogy zajos, hogy büdös, de egy idő után már észre sem vesszük.

Ide születtünk, vagy itt nőttünk fel, vagy itt kell dolgozni, máshol már rossz lenne.

A bunkóságot illetően pedig ez uo. ember- és nem lakhelyfüggő, mint pl. a szemetelés.

2012. máj. 15. 18:29
 2/10 anonim ***** válasza:
94%

Az a gond, hogy neked Budapest azt a néhány belső kerületet jelenti, ahol gyakran megfordultál. Ahol a gangos házak vannak, ahol az emberek az utcára szaratják a kutyájukat. Arról megfeledkezel, hogy Budapest 23 darab kerületből áll, és a nagy része szép, tiszta, nyugodt KERTVÁROS. Nos, Budapest nagyobbik része ilyen. A budai hegyvidék gyönyörűségeire bizonyára nem jutott időd, mert ha jártál volna fent, akkor nem lenne itt a kérdésed.

Egyébként a belső kerületeknek is vannak szép és igényes részei, csak téged vetett arra a sors. Például a komplett V. kerület nagyon szép. De mindegy, te már úgyis eldöntötted, hogy Budapest szar, tehát az érvek nem fognak meghatni téged. Kár érted, mert Budapest szép és szerethető város.

2012. máj. 15. 18:33
 3/10 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy csak pár kerületben fordultam meg?:). Ja, igen, ezzel már rengetegen jöttek, hogy a budai kerületek szebbek blabla, pont mindig azokban a kerületekben járok, amelyek nem szépek:)
2012. máj. 15. 18:36
 4/10 A kérdező kommentje:

"De mindegy, te már úgyis eldöntötted, hogy Budapest szar, tehát az érvek nem fognak meghatni téged. Kár érted, mert Budapest szép és szerethető város.

"

Mit döntöttem el? Leírtam, hogy úgy költöztem fel, h örültem bpnek.

2012. máj. 15. 18:37
 5/10 anonim ***** válasza:
Menj el kb egy hónap múlva a 16-17 kerületekbe ami virágba lesz borulva a sok utcai fától, ahol még szokás a kiskert, meg a drága virágok stb kiültetése, és ahol az önkormányzat is ad a parkosításra, és nem csak a városháza melletti utcákban, hanem mindenhol.
2012. máj. 15. 18:38
 6/10 anonim ***** válasza:
XVI. kerületiként azt mondom: ne egy hónap múlva gyere, hanem már most! Igaz, az orgonasövényem már elvirágzott, a japánbirsről is lehullottak a "tűzrózsái", de csupa zöld a kert és minden utca. Egyik vonzóbb, madárdalosabb mint a másik. Az Örs vezér tere csak 10 perc, de külön világ a miénk.
2012. máj. 15. 20:47
 7/10 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, én pécsi vagyok, de éltem egy időben Budapesten is. Szerintem Pécs semmivel sem tisztább, szóval ebben nem látok különbséget.

Azt szeretem a fővárosban, hogy több a lehetőség, jobban pezseg az élet, többféle emberrel lehet találkozni, több a program, stb. Pontosabban, azt nem szeretem, hogy a többi nagyvárosban ez nincs jelen ilyen szinten.

Egyébként én imádtam metrózni, egyrészt mert gyors, másrészt (lehet, hogy ez csak az én hülyeségem) mert szeretem a metró-szagot :)

2012. máj. 15. 23:14
 8/10 anonim válasza:
Csak úgy lemondom a kinti kerületek teljesen vidékiesek például Cinkota meg arra fele ugyan úgy vannak paraszt házak pl a múlt kor mentem ki az Auchan be a 92 busszal és hirtelen azt hittem vidéken vagyok annyi parasztház között ment a busz de amúgy hol laksz csak hogy legyen össze hasonlítási alapom! :D
2012. máj. 16. 18:24
 9/10 anonim ***** válasza:
Én is kertvárosban lakom, és nagyon messze van a városközpont innét. Nem is költöznék el innen az agglomerációba, se vidéki városokba, kivéve a Balatont. A belvárosi flaszterbunkók degradálják a vidéket. A mi vidéki őseink sem foglalkoztak állattartással, és soha nem is éltek tanyán.
2012. máj. 27. 01:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Nos, éppen tegnap volt dolgom a belvárosban. Jólesően állapítottam meg, hogy - tiszta, mint a hó (Kálvin tér és környéke). Semmi szégyenkezni valónk nincs ezen a téren. Sem a buszok, sem a villamosok nem "koszosak". Egyszerűen nem értem ezt a jelzőt.
2012. máj. 27. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!