Miről "híresek" a magyarok külföldön? Hogy látnak minket más országokban?
Mindenhol máshogy.A távolabbi országokban nem nagyon van vélemény, mivel nem is nagyon ismerik Magyarországot.Közelebbi országoknál viszont nagyon eltérő.
Sokan mondják pl, hogy a szlovákok utálják a magyarokat..amikor Szlovákiába mentem, ugy mentem oda (most mindenkitől elnézést), hogy jaj ezek a hülye kis szlovákok, szóba se fogok állni velük(nem a szlovákiai magyarokról beszélek)..aztán amikor ott voltam , teljesen ledöbbentem, hogy mennyire hihetetlenül kedvesek és aranyosak, SOKKAL kesvesebbek , mint a magyarok..
Aztán az osztrákokról itthon valahogy mindenkinek jó véleménye van..Hát én is igy mentem oda, minden tök jó volt, amíg meg nem gyanusitottak minket azzal, hogy elloptunk valamit..(valami=szempillaspirál---haha persze, mert nekünk pont egy szempillaspirál kell).. aztán persze kiderült h nem mi voltunk..
Szóval általában csalókák ezek a sztereotípiák..
Én szlovákiai magyar vagyok!
Kedves elso válaszoló, akkor neked óriási szerencséd lehetett!! A szlovákok szerintem igenis bunkók, én nem szeretem oket...
Ez nem is olyan régen tortént, hogy anyukámmal mentunk a városban, két fiatal fiú meg éppen arról beszélt, hogy "milyen nagy g..cik a magyarok" bla bla bla... Természetesen szlovákul. Belém olyan ideg jott akkor, azt hittem, hogy tokon rugdosom oket! Szóval ne gondold, hogy ilyen jók itt az emberek... Olyan is volt már velem, hogy ismeretlenul lebunkóztak, leb.ziztak az utcán (lány vagyok)
Az osztrákokról nekem sosem volt véleményem... Voltam párszor Ausztriában, tényleg egy kicsit távolságtartóak és furák. Anyukám mondjuk ott dolgozik, családoknál, mint ápoló. Azt mondja, hogy bunkók, bár ott is van egy kevés normális.
Egyébként szerintem Magyarországot szeretik a turisták, a kulfoldiek és a magyarokról is jó véleménnyel vannak, eddig úgy vettem észre :)
Ott van a csodálatos Budapest, a Lánchíd, stb. Nem csak jó turista hely, hanem az emberek is kedvesek, eddigi tapasztalataim szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!