A főnökömnek kinevezett személy protekció útján lett kinevezve, anno felvéve is a munkahelyre. Egyébként köztudott, hogy butácska, pár éve, amikor még csak alkalmazott volt, kiabáltak is vele a butasága miatt. Hogy lehet az ilyet elviselni?
Én hamarabb kerültem a munkahelyre mint ő,nekem perfekt képesítéseim is vannak,neki nincsenek.A kollégák féltik az állásukat,a feljebb álló főnöknek nem szólnak,csak nekem,amikor visszajövök szabiról,hogy mennyire rosszul végzi a munkáját.
Szeretem a munkám, egy ilyen senkiházi miatt hagyjam el a munkahelyemet?
Egy közhely. "Ilyen az élet"
Egy idézet nagy Bandótól:
" - Az én apukám jól dolgozik és megbecsülik érte!
- Az semmi! Az enyémet meg is fizetik!"
Egy másik idézet a Kádár rendszer egy ismert nőjétől, aki szeretőként vitte sokra munkahelyeken:
"Én soha nem a főnökömmel feküdtem le, hanem a főnököm főnökével!"
És egy harmadik idézet:
"Csak azt kérd, amit el is tudnál venni!"
Magyarul, kevés csak a tudás és a jó munka. Kapcsolatépítés, segítségek, szívességek hálójában élünk és nekünk is törekedni kell rá, hogy ebben is jók legyünk, különben a jobb kapcsolati tőkével rendelkező emberek beelőzhetnek bennünket.
Például ebben az esetben én elkezdenék olyan helyekre járni, ahol a feljebb levő főnökök feleségei előfordulhatnak. Játszóterek, fitness klubok, akármi. Ha egy férfi főnök feleségével jóban vagy, akkor már félig bent vagy ott ahol lenni szeretnél! Azért írom ezt, mert az írásodból feltételezem, hogy nő vagy.
Meg hasonló dolgok. Hobbik és szabadidős tevékenységek, ahol bizalmi légkört építhetek ki olyan emberekkel ,akik segíthetnek.
Ez nem gonosz dolog! Még ténylegesen is lehet egy lightos baráti kapcsolatból igazi összejárós baráti kapcsolat, de ha nem, attól még én is adtam magamból, tehát nem törleszkedés vagy más kihasználása!
Egyszerű önmenedzselés, amit lehet, hogy a butább és képzetlenebb főnököd egyelőre jobban játszik, vagy valamilyen előnnyel indult eleve. /Családi,, anyagi, stb./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!