Miért ítélkeznek olyan könnyedén az emberek mások felett?
nem értem, annyira könnyedén ítélkeznek mások felett az emberek. amikor látom, hogy lihegve ordítják az emberek, hogy halálbüntetést valakinek, vagy nyílvános kivégzést, esetleg életfogytiglan börtönt, nekem a gyomrom felfordul. miért nem ok-okozati összefüggéseken alapulva, némi empátiával megfűszerezve gondolják, nézik a másik helyzetét. például gyakran mondják a tolvajokra, hogy le kellene vágni a kezüket, vagy, ami még jobb, le kellene lőni őket, rablás közben. arra nem gondolnak, hogy nagyon sokan nem lustaságból, vagy "hobbiból" rabolnak? ugyanilyen a gyilkosság is. vannak olyan emberek, akik szétrombolnak egy emberi életet, egy emberi lelket, egy életre megnyomorítanak másokat, és lehet, hogy valaki azért öl, mert két út van előtte, az öngyilkosság vagy a gyilkosság. elviselhetetlen az emberek vérre való szomjazása, és a másik totális eltörlésének vágya. úgy érzem, tapasztalom (nem magamból kiindulva, hanem emberek megnyilvánulásait hallgatva, olvasva), hogy ha tehetnék az emberek, nyíltan gyilkolnának. hogy sok ember azért nem tesz szörnyűségeket, mert nem akar, nem bírna, vagy egyszerűen lelkileg, emberileg úgy van kódolva, hogy képtelen lenne rá, hanem mert nincs rá lehetősége, és retteg a megtorlástól.
nem tudom elviselni az emberek szörnyetegségét. sajnálom.
"Sokan vannak, akik élnek, pedig halált érdemelnének. És vannak, akik meghalnak, pedig életet érdemelnének. Nekik mit tudsz adni? Hát akkor ne siess úgy a halálos ítéletekkel. Hiszen még a legbölcsebbek se látják mindennek a végét."
J. R. R. Tolkien
:DDDD
Sok nyomorult liberális...
Nemcsak a magyar ilyen, ha belegondolsz, alapjaiban ilyen a legtöbb ember, akár magyar, akár nem.
Talán belénk van kódolva, hogy a "csoporthoz tartozás" = csoportvédelem, és akkor már ha velük tartok, nem rám figyelnek, nem én leszek az áldozatuk. Mert ha velük vagyok, azzal kimutatom, hogy nem ellenük. Valami tudat alatti önvédelem.
Bízzunk benne, hogy viszonylag hamar eljön az az idő, amikor már azok az emberek lesznek többségben, akik úgy gondolkodnak mint te, kérdező, és egyre kevesebb lesz az, akinek a vérontás, a másik eltaposása, stb. napi program lesz.
(Radnóti, vagy József A. írta? "Oly korban éltem én e földön, mikor az ember kéjjel ölt, nemcsak parancsra")
Másik oldal: nem értem, annyira könnyedén bocsátanak meg az emberek. Amikor látom, hogy lihegve ordítják az emberek, hogy alapvető emberi jogok, megélhetési bűnözés, meg a társadalom hibája, nekem a gyomrom felfordul. Miért nem ok-okozati összefüggéseken alapulva, kisebb naivitással nézik a másik helyzetét. Pl.: gyakran mondják a tolvajokra, hogy csak a megélhetése miatt lopott (egyébként szépen összemosod a rablást a lopással; segítek - külön bűncselekmények). Arra nem gondolnak, hogy nagyon sok áldozat megélhetése kerül miattuk veszélybe? Ugyanilyen a gyilkosság is. Két út áll előtte; öngyilkosság, vagy gyilkosság? Elviselhetetlen az emberek liberális gondolkozása. Úgyérzem, tapasztalom (nem magamból kiindulva, hanem emberek - kérdezők - megnyilvánulásait hallgatva, olvasva), hogy ha tehetnék, megtorlatlanul hagynának minden bűncselekményt, minden szörnyűséget, hivatkozva a társadalom felelősségére és arra apellálva, hogy tulajdonképp az elkövető az áldozat, hisz sanyarú gyermekkora volt és kitaszította a társadalom.
Nem tudom elviselni az emberek naivitását és túlzott engedékenységét. Sajnálom.
Nnna, ez kb. pont annyira volt demagóg, mint a te szösszeneted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!