Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet "túlélni" a...

Hogyan lehet "túlélni" a középiskolát?

Figyelt kérdés
nem a tananyag mennyiségével van a gondom, hanem az, hogy a tantárgyak 70%-a semennyire sem érdekel. Annyira motiválatlanul megyek be az iskolába, még az érettségi se motivál, a matekot megírom kettesre, a többit jóra, és már is bent vagyok a fizetős szakon, amire akarok menni. Úgy érzem, hogy elpazarlom az időmet, annyi minden mást csinálhatnék ehelyett:\ még két évem van.

2012. máj. 9. 21:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Told le előrehozottal, 2évből simán lehet 1et csinálni. Amúgy mindenki így van ezzel, én is így voltam, az öcsém is, ez ilyen.
2012. máj. 9. 21:49
 2/12 A kérdező kommentje:
előrehozott érettségit beszüntették a 2012/13-as tanévtől
2012. máj. 9. 21:53
 3/12 anonim ***** válasza:
Például az motiválhatna, hogy ha jó az érettségid, azzal spórolsz egy-két millát, amit nem kell tandíjban kifizetned.
2012. máj. 9. 21:56
 4/12 A kérdező kommentje:
külföldre vezet az utam egyetem után, nem akarom a többiektől elvenni a lehetőséget/ az állam pénzén élni
2012. máj. 9. 21:58
 5/12 anonim ***** válasza:

Hát figyelj ha ennyire nem érdekelnek tanuld meg őket kettesre azt kész. Érettségi tantárgyak fontosak akkor azokra feküdj rá.

Elhiheted ezzel mindenki így van kb, de hát ez van ezt kell csinálnod.

2012. máj. 9. 22:00
 6/12 anonim ***** válasza:

ilyen jó helyzetbe vagy, hogy megengedheted a fizetőst? és nem kell küzdened mondjuk a több pontért hogy államin legyél, vagy nincs állami azon a szakon?

a nyelv órákra odafigyelhetsz, az nem hülyeség

2012. máj. 9. 22:12
 7/12 A kérdező kommentje:

ilyen jó helyzetbe vagy, hogy megengedheted a fizetőst?

-> ezt nem itt szeretném megbeszélni:):D

a nyelv órák érdekelnek, van 1 felsőfokú nyelvvizsgám angolból, folyamatban van az olasz.mellette még a magyar,rajz,töri érdekel.

2012. máj. 9. 22:16
 8/12 beglerbég ***** válasza:

Ha kulfoldre szeretnel kimenni, akkor azt tanacsolnam, hogy meg itthon sajatits el egy szakmat. Hiaba van jo angolod, szakma nelkul nehez munkat talalni. Kijarsz egy jo kis szakmunkaskepzot aztan maris konnyebb elhelyezkedni kulfoldon.

(Abban az esetben ha foiskolan/egyetemen szereznel szakmat, akkor ajanlom az erasmusosokkal valo eroteljes baratkozast. Egyreszt mer' baratkozni jo, masreszt mer' a kulfoldi kapcsolatok jol johetnek kesobb.)

2012. máj. 10. 05:56
 9/12 A kérdező kommentje:
az okj-s képzések szakmának számítanak?:D vagy hogy van ez? nem tudom annyira:s
2012. máj. 10. 09:45
 10/12 anonim ***** válasza:
Igen, az okj szakmát ad. De a külföld miatt felesleges. Ha tanulni mennél ki, amellett úgysem tudsz nyolcórás munkát vállalni. És egy diáknak amúgy is jobb bevételi forrás az ösztöndíj.
2012. máj. 10. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!