Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni tömegpánikban?...

Mit lehet tenni tömegpánikban? Hogyan lehet túlélni?

Figyelt kérdés

Tömegben az ember másként viselkedik, pánikban megint másként. Talán lehetetlen felkészülni arra, hogy mit tennél akkor, amikor a tömegben eluralkodik a káosz. Másfelől talán segít, ha átgondolod előre, hogy amikor beüt a baj, hamarabb cselekedj.

Lehet egyáltalán valamit tenni?

2011. jan. 16. 19:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
64%
nem tudom de én nagyon félek a tegnapi miatt:S
2011. jan. 16. 19:28
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, nem menni be egy olyan szórakozóhelyre, ahol már mozdulni sem lehet. Ha még akkor érkeztél, amikor ez nem volt így, akkor mikor már túl nagy a tömeg, távozol. Nem azért, mert ez paranoia, hanem mert szórakozni sem lehet a túl nagy tömegben.
2011. jan. 16. 19:32
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi egyszer egy hasonlót úgy vészeltünk át h pár haverral összekapaszkodtunk és így tartottuk egymást. Több embert nehezebb fellökni meg ha egy elesik a többi felrántja.

Meg nem szabad pánikolni :)

2011. jan. 16. 19:32
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Az összekapaszkodás tényleg jó ötletnek tűnik.
2011. jan. 16. 19:34
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is összekapaszkodás, ha elveszíteném a barátaimat magam mellől, akkor biztos jobban félnék, mint együtt. Már csak hangulat szempontjából is fontos szerintem
2011. jan. 16. 19:37
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

hidegvér hidegvér hidegvér.

ezt az összekapaszkodós módszert nem hallottam még, de jól hangzik tényleg, alkalmazható.

7/12 anonim ***** válasza:
100%

Voltam már ilyen helyzetben, és csak annyit tudok, amit ott tapasztaltam. Csak menni a tömeggel, nem ellenkezni, és mindennél jobban koncentrálni arra, hogy ne ess el, és lehetőleg ne is lökj fel senkit! Nem szabad lökdösődni (csak amennyit muszáj), ha meglöksz valakit, ügyelj rá, hogy ő se essen el, próbálj a környékeden is mindenkit segíteni, hogy épségben megússza, avagy legalább ne miattad essen el, többet nem tehetsz. Ha szépen lassan úszol az árral és figyelsz, nagyobb az esélye hogy egy-két kék folttal megúszod, mintha pánikolsz!

Ha esetleg teheted állj félre a tömegből, de sajna sok ezer, de csak néhány százas tömeg közepéről sem tudsz ekkora tumultusban jobbra-balra mozogni, csak amerre a tömeg tol... Nem is kell pánik, elég ha megy az ár... te csak folyjál vele, és maradj talpon! Ha megőrzöd a hidegvéred, és gondolkodsz, figyelsz, nem pánikolsz, akkor előbb utóbb szépen lassan "kicsordogálsz" a durva tömegből.

8/12 anonim ***** válasza:
74%

Én egyszerűen felállítottam magamnak egy szabályt: soha ne menj akkora tömegbe, amiből nagyon gyorsan nem tudsz kikerülni!

Itt szerintem csak a megelőzés segít. Egy embertömeg kollektív erejével szemben senkinek nincs esélye. Max. valamilyen spéci önvédelmi eszközzel tudod távoltartani magadtól a többieket (pl. ha gázsprayvel körbefújsz és maszk van rajtad, valószínűleg kialakul körülötted egy kör), kérdés, hogy ez etikus-e. Mindenesetre a nagy tömeg mindig veszélyes, ez biztos. És őrültségeket csinál az ember a tömegben, mert nem intelligensen viselkedik.

2011. jan. 16. 19:39
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
19.37 vagyok... mi is egymásba karolva, sokszor egymásba csimpaszkodva "meneteltünk", volt hogy löktek, de lépni nem volt hova, én meg kapaszkodtam akibe tudtam, ahogy belém is kapaszkodtak ha úgy alakult... Ismeretlen emberekkel segítettük egymást ki. Ez nem szórakozóhelyen történt, egy városi esemény tűzijátékán, így nem is láttam előre, de azóta okosabb vagyok. Szórakozóhelyre nem mennék ha ennyien vannak, és ahogy előttem is mondták, ha nagyon vészes a helyzet el is jönnék. Ha nagyon messzire akarok menni, mielőtt elmész egy szórakozóhelyre nézd meg a felépítését, merre találsz vészkijáratokat, ilyesmik, hogy tudd merre indulj, amennyiben tudsz.
2011. jan. 16. 19:41
 10/12 anonim ***** válasza:

dolgoztam egy ideig olyan szórakozóhelyen,ahol papiron 2-300 fő a megengedett,de egy sterbinszkis vagy hasonló "sztár" (maiakat nem ismerem márD:) lépett fel,akkor 3-4ezer embert is beengedtek...

és muszáj volt bemenni a tömegbe összeszedni az asztalokon boruló poharakat,üvegeket,mert anélkül is sok sérülés volt...

hogy ne tapossanak el 50kilós vékony lányként? egyik kézben tálca telepakolva üveggel,pohárral,másik kézzel folyamatosan korlátba kapaszkodva...

volt hogy borult a tele tálca,sodródtam volna,de meg kell tanulni kapaszkodni...

2011. jan. 17. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!