Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Más országban is ilyenek az...

Más országban is ilyenek az emberek?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy Magyarországon elég bunkó és rosszindulatú az emberek többsége. Ez az egyik oka, hogy mindenképpen külföldre akarok költözni. Az lenne a kérdésem, hogy más európai országban (a tőlünk nyugatra/ északra lévő országokra gondolok) és ilyenek az emberek?

Gondolok itt arra, hogy ha segítséget kérek, nem akar senki segíteni, szinte mindenki csak magával foglalkozik és keresztbe tesz a másiknak. Vagy arra, hogy pl. Budapest is tele van szeméttel, kutyapiszokkal, eldobált csikkel stb. Főleg azok véleménye érdekel, akik hosszabb ideje külföldön élnek, turbómagyarok kíméljenek, és olyanok is, akik rózsaszín szemüveget viselnek, és szerintük ez mind nem igaz.

2012. máj. 9. 07:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Nekem a néném él külföldön és ott sem jobb.Ugyanúgy panaszkodik az emberekre,folyamatosan szívatják,mert magyar,azaz balkáni.Igaz,ott nincs ekkora nyomor,mint itthon,de viszont 3X annyit is dolgoznak arrafelé az emberek.Szerintem egyik alternatíva sem jobb.
2012. máj. 9. 10:55
 12/21 anonim válasza:
41%

"Te miről hadoválsz?:D. Vannak barátaim, ettől függetlenül Magyarországon rengeteg a bunkó ember. Ki mondta, hogy máshol nincsenek kutyák, bagósok, zsenikém? Arról beszélek, hogy Budapesten pl. Ahol tanulok- és máshol is tele van minden csikkel és szeméttel. Ilyet Ausztriában nem láttam sehol, se a fővárosban, se kisebb városokban. Ja, azok mennek külföldre :D. Vagy azok, akik normálisan meg akarnak élni, nem vegetálni akarnak, és nem akarnak bunkó emberek között élni.

„Itt számodra minden adott. Külföldön a pofádba fognak röhögni, egy utolsó kelet európai ruha hajtogató leszel életed végéig egy kisvárosi túrkálóban.”

Mi van ?:). Igen, az utcánkban két huszonéves lány dolgozik külföldön, az egyik színháznál, a másik szállodákat ellenőriz:D. És vhogy nem románokkal élnek együtt:D.

„5. 100-ból 99 ember hazatér 1 éven belül. És úgy jön haza, hogy nyelvet beszél, de viszont teljes ismeretsége megszakad Magyarországon. Mindent előröl kezdhet.”

100ból 99 hazajön:D Hogyne.

Tudod, az egy dolog, hogy nem sikerült megértened, hogy kiknek a válaszát várom. De annyi baromságot összehordtál egy hozzászóláson belül, hogy az hihetetlen. Nem tudom, hogy ennek az az oka, hogy te is elhatároztad, hogy Magyarországon minden szép is jó, és külföldön meg sz@r stb,. vagy csak ennyire nem vagy tisztában a dolgokkal. Mindenesetre tényleg aggasztó, hogy felteszek egy ilyen kérdést, erre te pl. átmész pszichológusba, és megállapítod, hogy nincsenek barátaim :D. Jézusom:)"

Kb mindent tudsz akkor külföldről, tudod a csikkes dolgokat, tudod, h ki mit csinál kint, tudod ki jön haza, ki marad kint, tudod milyenek az emberek. Akkor minek a kérdés? Tudsz te mindent, te tökéletes vagy. Szerintem simán lehetsz német kancellár is. Bárcsak mindenki ilyen tökéletes lenne mint te. Felnézek rád. Esküszöm bárcsak ilyen lehetnék :((((

Rettenetesen aggasztó, hogy egy tökéletes ember ilyen földi halandókkal leáll csevegni mint mi.

Neked tényleg egy Benedek Elek kell ide! IGen minden szép kint és jó, bárkitől kérsz 500 eurot kezedbe vágja, bárki elvisz ide oda, egyből kapsz munkát, kint nem esznek a kutyák így nem is sz@rnak. Nem bagóznak az emberek, nem is isznak alkoholt, senki se bulizik, így nincs alkohol mérgezés és verekedés, kötekedés bunkózás mindenki kő gazdag és barátságos! bárkire számíthatsz kint. az államra, az emberekre a kint lévő barátaidra, családtagjaidra! Kint minden jobb, szebbek az emberek, barátságosabbak! És te leszel kint a királyuk:) Melyik repülővel mész? Elköszönnék tőled!

2012. máj. 9. 11:00
 13/21 A kérdező kommentje:

"Azt vettem észre, hogy Magyarországon elég bunkó és rosszindulatú az emberek többsége."

Ezzel kezdtem. Feltettem egy egyszerű kérdést, de erre sem voltatok képesek normálisan válaszolni, ismét bizonyítottátok, mennyire bunkó a magyarok többsége. köszönöm:)további kellemes önámítást, hogy mennyire király hely Mo. és kűfődönsincskóbászbólakerítés, és hogy ott is pont olyan, mint itt blabla. Önámításban és mellébeszélésben mindig is nagyok voltak a magyarok. puszi:)

2012. máj. 9. 11:11
 14/21 anonim ***** válasza:
77%

74eske:-) előtt ragyogóan bizonyítottad a kérdezői kommenteddel, hogy a "bagoly mondja verébnek" tipikus esete vagy. "Az emberek rosszindulatúak és bunkók..." - hihi.

Fájdalmas gyanúm:D, hogy ha akár Tasmániáig is futsz el, ott is csak "rosszindulatú és bunkó"..tasmánokkal fogsz összetalálkozni (mert amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.)

Ha szerencséd lesz, az élet megtanít majd arra, hogy észrevedd és megköszönd a jót - emberben, környezetben egyaránt. Ha nincs, akkor méginkább meg fogsz keseredni. Én szerencsét kívánok.

2012. máj. 9. 11:20
 15/21 anonim válasza:

Jézusom!

Látom a kérdezőt pont kötekedő,piszkálódó magyar emberkék találták meg hozzászólásaikkal. Én is észrevételeztem sok ember rosszindulatát mikor még otthon laktam na és persze bármikor amikor hazautazunk... De mivel jókedélyű ember vagyok próbálom próbáltam nem észrevenni a mogorva embereket,egyesek még a szemükkel is ölni tudnának. Sokat változtam mióta kint élek az itteni emberek miatt ,én is nyitottabb ,barátkozóbb lettem általuk,nagyon jó érzés mosolygós arcokat látni az utcán amit neked szánnak,vagy mikor vadidegen emberek köszönnek rád az utcán. Ég és föld az élet itt és otthon.

Én is eképp vélekedek Mo.-ról és a magyar emberek mentalistásáról,de magyarázható az emberek többségénél ez azzal hogy megkeseredettek ami sajnos érthető vhol én is az voltam..

Nos én külföldön élek párommal már idestova 5 éve. De persze nem a rosszindulatú emberek miatt költöztünk ki,szerencsét akartunk próbálni. De tény hogy itt is vannak nehézségek, itt például mindig külföldi leszek bármennyire is megy már a nyelv,bár nem éreztetik az emberek. Hát igen a többség itt jól eléldegél /tapasztalat ,aki dolgozik annak nyugodt anyagiakban biztos élete van ,persze akadnak kivételek akik nem tudják hol a határ a pénzköltésben/

Kutyaxar az van rendesen, hisz nagyon sok kutyatartó van ,akik az állataikat lakásban tartják. Ezért rengeteg kutyasétáltató van az utcákon de sajnos a kutyus hátrahagyott piszkát kevés ember szedi fel ,kényelmesebb otthagyni. De igazából más szemet szúró dolog nincs. A városok,falvak nagyon tiszták. Szóval nekem ez a hely tökéletes.

Mikor kijöttünk ide egyből észrevételeztem hogy az emberek mosolyognak rám ,olyannyira szembetűnő volt /nem mondom hogy mki,de jó páran/ hogy kérdeztem is páromat hogy van e rajtam vmi nevetséges :D esetleg elkenődött a sminkem?

Voltunk már Belgiumban is ott is ugyanezt tapasztaltam. Németben már kimértebbek és tartózkodóbbak,sokat átjárunk oda is vásárolni. Itt Hollandiában szinte nincs olyan üzlet ahol ne köszönne kedvesen az eladó, az élelmiszerboltokban pedig szinte mindig minden vásárlónak vagy további szép napot vagy jó hétvégét kívánnak és láthatóan jó kedvvel nem muszájból mondja oda.. Szóval azt kell mondjam hogy soha nem gondoltam volna hogy van ilyen élet vhol máshol,azt hittem mindenhol komor,mogorva,barátságtalan az emberek többsége,de itt fordítva van. De természetesen vannak kivételek csekély számba.

Még az orvosok is kezet fognak a pácienssel minden egyes alkalommal. Ezt is tapasztalatból írom,huzamos ideig kellett sajnos orvoshoz járnom nem is egyhez és nagyon pozitív élmény volt.

2012. máj. 9. 12:44
 16/21 anonim ***** válasza:
Szia, nekem ez a második évem Svájcban. Mi a férjemmel nem szerencsét próbálni, meggazdagodni mentünk ki, már gazdagok voltunk-vagyunk, itt sem dolgozunk, (internetes cégünk van, szóval mindegy, hol élünk) pontosan azok a dolgok futamítottak meg, amikről te is panaszkodsz. Igenis itt máshogy élnek az emberek, itt nincs állandó rinyálás a szegénységről, itt nem utálják a gazdagokat, itt nem karcolják meg a kocsidat, csak úgy poénból, itt nincs kutyaszar az utcán, jóformán szemét se (reggel-este végigtakarítják a várost, szelektíven gyűjtik a szemetet, a gyerekeknek már 3-4 éves korukban természetes, hogy semmit nem szabad eldobni, mindent el kell vinni a megfelelő kukáig), itt miután beköltöztünk, az összes szomszédunk egyesével átjött bemutatkozni és felajánlották, hogy bármiben szivesen segítenek.. Nem azt mondom, hogy a svájciak seggéből jön a napfény, de nagyságrendekkel élhetőbb ez az ország.
2012. máj. 9. 13:06
 17/21 anonim ***** válasza:
Regen enis igy lattam a dolgokat mint te...Leneztem Magyarorszagot meg eliteltem mert mindenki bunko aztan itt elek most külföldön mar kb. 4-5 eve es nagyon hianyzik Magyarorszag meg akkor is ha nagyon sokan lehuznak es bunkok.Mindegy,hogy hol elsz mert mindenhol van ilyen is meg olyan is es CSAK TE döntöd el,hogy milyen emberekkel vagy együtt.Es ha ügyes vagy megtudod valtoztatni az embereket !
2012. máj. 9. 13:32
 18/21 anonim ***** válasza:
45%
Őszintén remélem hogy eltakarodsz innen legalább egy hazaárulóval kevesebb lesz . Mindennek a kommunizmus és a liberalizmus az oka. Konzervatív, nacionalista társadalmat!
2012. máj. 9. 16:16
 19/21 A kérdező kommentje:

"Őszintén remélem hogy eltakarodsz innen legalább egy hazaárulóval kevesebb lesz . Mindennek a kommunizmus és a liberalizmus az oka. Konzervatív, nacionalista társadalmat!"

A helyedben ma már többet nem innék.

Köszönöm azoknak, akik értelmesen válaszoltak, miattuk megérte feltenni a kérdést. A többieknek meg marad a rózsaszín szemüveg.

2012. máj. 9. 17:11
 20/21 anonim ***** válasza:
A saját fekete szemüveged az orrnyergeden marad? De te tudod..
2012. máj. 9. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!