Lassan közeleg a hossz nyári szünet. Szeretném minél hasznosabban eltölteni. Milyen elfoglaltságokat ajánlasz?
Azt tervezem, hogy minden napra kitalálok valami jó kis "programot". :) Írtam már kis cetliket, és beleraktam dobozba, hogy majd onnan kihúzok mindig valamit.
Egy picit elakadtam, és kíváncsi vagyok más ötleteire is. :)
Eddig ilyesmik kerültek a dobozba:
-a tananyag ismétlése (pl. 20 folyó megtanulása, az összes főváros megtanulása, az övek és övezetek átismétlése, német és angol szavak átolvasása az elejétől a végéig...)
-napozás, újság olvasás, kutyával játszani, pedikűr-manikűr, természetben fotózni, diétás sütit sütni, barátokat kihívni ide-oda (bicaj, tóhoz, sétálni, filmet nézni)
-új dolgokat tanulni (10 ismeretlen szó, 10 francia-olasz-portugál-szlovák szó, 10 szóról eszperente nyelven írni, 10 szent életét elolvasni, 25 dolognak megtanulni a védőszentjét, Bp-ről és Japánról a Wiki-n olvasni, 10 találmánynak a feltalálóját és az évszámát elolvasni...)
-pár itthoni könyvet elolvasni, ami csak a szekrényen porosodik (Tüskevár, Johnny angyal...)
-egy-egy együttestől 10 számot letölteni, zeneszöveget megtanulni, egy-egy írótól 3-3 verset megtanulni
-pár filmet megnézni (ami a tudást gyarapítja)
-tornázni..
Ezeken kívül mi jöhetne még?
Tudtok olyan filmeket ajánlani, ami nem csak "szól valamiről", hanem tanulni is lehet belőle? Pl. mint a 300, mert ez történelmi, de mégsem unalmas, felkelti a figyelmedet..?!
Bármilyen ötletet szívesen fogadok, nem muszáj tudást gyarapítónak lennie, lehet egyszerűen csak hobbi is. :)
Köszönöm szépen! 14/L
Szia!
Ha esetleg kertes házban laksz, lehet kapálni, gazolni, locsolni. Esetleg a házimunkában besegíteni. Szüleid biztosan örülnének. Én mindig örömmel segédkeztem, és jó érzéssel töltött el, hogy tudtam segíteni a szüleimnek, és tanultam is belőle (házimunka, kertészkedés). Jól jöhet még. Esetleg valamilyen kézimunkázás: keresztszemes hímzés, goblenezés vagy horgolás.
Üdv.
Köszi szépen utolsó! :)
Persze, a kertészkedés és a házimunka már alap. :) És őszintén szólva azokat nem is akartam a dobozkába venni, hiszen ha esik az eső, akkor nem lehet kertészkedni. Próbáltam olyakat írni, amik minden időben megvalósíthatók:)
De köszönöm hogy írtál!! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!