Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lassan közeleg a hossz nyári...

Lassan közeleg a hossz nyári szünet. Szeretném minél hasznosabban eltölteni. Milyen elfoglaltságokat ajánlasz?

Figyelt kérdés

Azt tervezem, hogy minden napra kitalálok valami jó kis "programot". :) Írtam már kis cetliket, és beleraktam dobozba, hogy majd onnan kihúzok mindig valamit.

Egy picit elakadtam, és kíváncsi vagyok más ötleteire is. :)

Eddig ilyesmik kerültek a dobozba:

-a tananyag ismétlése (pl. 20 folyó megtanulása, az összes főváros megtanulása, az övek és övezetek átismétlése, német és angol szavak átolvasása az elejétől a végéig...)

-napozás, újság olvasás, kutyával játszani, pedikűr-manikűr, természetben fotózni, diétás sütit sütni, barátokat kihívni ide-oda (bicaj, tóhoz, sétálni, filmet nézni)

-új dolgokat tanulni (10 ismeretlen szó, 10 francia-olasz-portugál-szlovák szó, 10 szóról eszperente nyelven írni, 10 szent életét elolvasni, 25 dolognak megtanulni a védőszentjét, Bp-ről és Japánról a Wiki-n olvasni, 10 találmánynak a feltalálóját és az évszámát elolvasni...)

-pár itthoni könyvet elolvasni, ami csak a szekrényen porosodik (Tüskevár, Johnny angyal...)

-egy-egy együttestől 10 számot letölteni, zeneszöveget megtanulni, egy-egy írótól 3-3 verset megtanulni

-pár filmet megnézni (ami a tudást gyarapítja)

-tornázni..

Ezeken kívül mi jöhetne még?

Tudtok olyan filmeket ajánlani, ami nem csak "szól valamiről", hanem tanulni is lehet belőle? Pl. mint a 300, mert ez történelmi, de mégsem unalmas, felkelti a figyelmedet..?!

Bármilyen ötletet szívesen fogadok, nem muszáj tudást gyarapítónak lennie, lehet egyszerűen csak hobbi is. :)

Köszönöm szépen! 14/L

2012. ápr. 30. 14:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

hú, nagyon jó ötleteid vannak.

én nyáron angolt és németet szeretnék tanulni.. vagyis inkább ismételni azokat, amiket eddig tanultunk. :)

Fogadom, Hallgass a szívedre - bár nem történelmi filmek, de nagyon szépek, ajánlanám is őket!

sok sikert!

15/L

2012. ápr. 30. 14:31
 2/15 A kérdező kommentje:

Köszi szépen! :)

Majd megnézem azokat a filmeket! :P

2012. ápr. 30. 14:38
 3/15 anonim ***** válasza:

Megtanulhatnád a rovásírást, a cirill ABC-t, a görög ABC-t, az arab ABC-t, a morze jeleket... :)

A rovásírást komolyan gondoltam :D

Ha kell anyag, küldök.

2012. ápr. 30. 14:40
 4/15 anonim ***** válasza:

Utolsó. A cirill ABC-t eltudod küldeni? ( Olyat keresek régóta ahol a cirill és mellette a magyar betűk is ott vannak.)

Köszi előre is, ha van :)

2012. ápr. 30. 14:58
 5/15 anonim ***** válasza:

[link]

Köszönet Eastmannek!

2012. ápr. 30. 15:06
 6/15 anonim ***** válasza:
köszi
2012. ápr. 30. 15:17
 7/15 A kérdező kommentje:

Nem is rossz ötlet ez az új írásmódok megtanulása. :)

Kedves Válaszoló, akkor elküldöd nekem az anyagot a rovásírásról? Köszi! :)

Mindenkinek köszönöm!

2012. ápr. 30. 15:24
 8/15 anonim ***** válasza:

Régibb változat:

[link]

Újabb változat:

[link]

Nagyon jó oktatóanyag a rovás elsajátításához, a rovás történetével kapcsolatos részt ha érdekel, olvasd el, ha nem, akkor nyugodtan ugord át, mert egyes körök világnézetével nem összeegyeztethető ;) , és a rovás elsajátításához nem szükséges.

2012. ápr. 30. 15:32
 9/15 A kérdező kommentje:
Milyen jó! Köszi szépen! :) Ez tényleg hasznos.
2012. ápr. 30. 15:36
 10/15 anonim ***** válasza:
festők életrajza és munkássága, zenetanulás? tényleg nagyon jó dolgokat írtál össze! :)
2012. ápr. 30. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!