Lassan közeleg a hossz nyári szünet. Szeretném minél hasznosabban eltölteni. Milyen elfoglaltságokat ajánlasz?
Azt tervezem, hogy minden napra kitalálok valami jó kis "programot". :) Írtam már kis cetliket, és beleraktam dobozba, hogy majd onnan kihúzok mindig valamit.
Egy picit elakadtam, és kíváncsi vagyok más ötleteire is. :)
Eddig ilyesmik kerültek a dobozba:
-a tananyag ismétlése (pl. 20 folyó megtanulása, az összes főváros megtanulása, az övek és övezetek átismétlése, német és angol szavak átolvasása az elejétől a végéig...)
-napozás, újság olvasás, kutyával játszani, pedikűr-manikűr, természetben fotózni, diétás sütit sütni, barátokat kihívni ide-oda (bicaj, tóhoz, sétálni, filmet nézni)
-új dolgokat tanulni (10 ismeretlen szó, 10 francia-olasz-portugál-szlovák szó, 10 szóról eszperente nyelven írni, 10 szent életét elolvasni, 25 dolognak megtanulni a védőszentjét, Bp-ről és Japánról a Wiki-n olvasni, 10 találmánynak a feltalálóját és az évszámát elolvasni...)
-pár itthoni könyvet elolvasni, ami csak a szekrényen porosodik (Tüskevár, Johnny angyal...)
-egy-egy együttestől 10 számot letölteni, zeneszöveget megtanulni, egy-egy írótól 3-3 verset megtanulni
-pár filmet megnézni (ami a tudást gyarapítja)
-tornázni..
Ezeken kívül mi jöhetne még?
Tudtok olyan filmeket ajánlani, ami nem csak "szól valamiről", hanem tanulni is lehet belőle? Pl. mint a 300, mert ez történelmi, de mégsem unalmas, felkelti a figyelmedet..?!
Bármilyen ötletet szívesen fogadok, nem muszáj tudást gyarapítónak lennie, lehet egyszerűen csak hobbi is. :)
Köszönöm szépen! 14/L
hú, nagyon jó ötleteid vannak.
én nyáron angolt és németet szeretnék tanulni.. vagyis inkább ismételni azokat, amiket eddig tanultunk. :)
Fogadom, Hallgass a szívedre - bár nem történelmi filmek, de nagyon szépek, ajánlanám is őket!
sok sikert!
15/L
Köszi szépen! :)
Majd megnézem azokat a filmeket! :P
Megtanulhatnád a rovásírást, a cirill ABC-t, a görög ABC-t, az arab ABC-t, a morze jeleket... :)
A rovásírást komolyan gondoltam :D
Ha kell anyag, küldök.
Utolsó. A cirill ABC-t eltudod küldeni? ( Olyat keresek régóta ahol a cirill és mellette a magyar betűk is ott vannak.)
Köszi előre is, ha van :)
Nem is rossz ötlet ez az új írásmódok megtanulása. :)
Kedves Válaszoló, akkor elküldöd nekem az anyagot a rovásírásról? Köszi! :)
Mindenkinek köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!