Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha az iskolában...

Mit tegyek, ha az iskolában az osztályom teljesen semmibe néz, és egyszerűen nem tudok rájönni hogy miért?

Figyelt kérdés

9.-es vagyok, az új osztályomban mindenkinek vannak haverjai, összehaverkodtak egymással, az évfolyamtársakkal, csak engem hagynak ki. Csak akkor néznek felém, szólnak hozzám, ha azt akarják valamit tegyek meg nekik. De azon kívül még köszönésre se méltatnak legtöbben.

Évfolyamtársak is ezt csinálják, de azt senki nem mondja meg miért. Az osztályomban meg vannak akik egy nap alatt képesek vadidegenekkel is összehaverkodni, velem meg nem sikerült nekik majdnem egy év alatt. Akihez odamegyek meg szólok hozzá, azok meg tök feszültnek néznek ki olyankor.

Mit lehetne tenni, alapból hogy lehetne rájönni hogy mi a gondjuk velem? Mert büdös, rendezetlen nem vagyok, igaz nincs is velük sok közös témám, de az úgy látom nem számít.

2012. ápr. 30. 08:15
 1/8 A kérdező kommentje:
Van még valaki akit ilyen mértékben kiközösítenek hogy rá se néznek, hozzá se szólnak szinte?
2012. ápr. 30. 08:19
 2/8 anonim válasza:
100%
igen én 11 vagyok és engem is és a bátyám is elég rosszkedvűek vagyunk tudod minket is sokan kiközösítenek meg piszkálnak és hozzánk se szólnak mert azt mondják gazdagok vagyunk és csak ezért hívnak meg bárhováelmentünk dokihoz mert bátyusomra már elég sulyosan kihatott és azt tanácsolták hogy mindketten menjünk el abból az iskolábó
2012. ápr. 30. 10:10
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

Hát ha 1 év alatt nem sikerült összehaverkodni, akkor sajnálom, de nemigen vagy az osztály közösség tagja. És bár nem értek egyet a kiközösítgetésekkel, de ha valakivel kivétel nélkül senki nem barátkozik, akkor ott inkább vele van a probléma, és nem a többiekkel. Vannak kivételek, de azért érted.. hogy csak neked nincs barátod.

Szerintem konkrétan kérdezz rá valakinél, mi a bajuk veled. Legfeljebb nem mondják el, de ezzel is látják, hogy legalább igyekszel beilleszkedni a többiek közé. Ha meg megmondja, és esetleg úgy látod, jogos a felvetés, és változtatsz ezen, akkor pedig még akár barátaid is lehetnek.

Tudom milyen kiközösítettnek lenni, ne akarj te is így végighúzni ennyi időt. Mert bár most kivétel nélkül az osztályban mindenki a haverom, mégiscsak rossz volt általános iskolában a kihasználható tutyimutyi kiközösített gyerek szerepét a vállamon hordozni. :)

18/F

2012. ápr. 30. 10:34
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, hogy megkérdezem, de hova valósi vagy?
2012. ápr. 30. 12:43
 5/8 anonim válasza:
100%

ma 10:10 emlékeztetsz valakire..na de csak egy felvetés volt.

Kedves kérdező!Próbálj nem a cicababák társaságába keveredni,beszélgess velük,s mikor már nincs téma,kérdezd meg hogy bírnak-e téged.

2012. ápr. 30. 16:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Hú, de ismerős szitu, kilencedikes vagyok én is, és hasonló a dolog... Próbálj meg egy kicsit beszélgetni velük, de azért próbálj meg felállítani egy határt. Ha cikiznek meg utálnak, az nem lehet egy igaz barátság alapja... És egy jó tanács, hogy mindig minden körülmények között legyél önmagad! ;) A kiközösítettség oka a következő dolgokban lehet, ha nem vagy velük ellenséges:

- Érettebb vagy, mint ők

- Jó tanuló vagy (sajnos ez sokaknak szégyen)

- Nem csinálsz valamit, amit ők csinálnak, mert coolnak érzik tőle magukat (pl. alkohol, cigi...)

- Csinálsz valamit, amit ők nem és ezért égőnek tartják

- Nem érzik, hogy nyitsz feléjük

- Nem olyan befogadóképesek, hogy egy másik embert egyenlőként tudjanak tisztelni.

2012. ápr. 30. 22:18
 7/8 anonim válasza:

10:10 vagyok (csak azért írtam hogy tudd kivagyok)

én szolnoki vagyok és az igazi nevem Fazekas Lili és 11 éves vagyok ja és azt nem neked szántam azt a kedves kérdező :) bocsi

2012. máj. 1. 07:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is úgy gondolom, hogy ha túl sokan gondolják azt, hogy nem vesznek be a társaságban, akkor ott nem velük van a gond. És már is hozzáteszem, hogy nem feltétlenül jelenti azt, hogy veled gond van. Nálunk az osztályban volt olyan, aki nem büdös, nem rendezetlen volt, se túl gazdag, sem túl szegény. De valahogy az érdeklődési köre nem passzolt. Ő komolyabb volt, más dolgok érdekelték, mást olvasott, mint mi. Nem volt tesója, nem jött le soha a térre. Nem vette fel azt a stílust közel sem, mint mi. (nem voltunk elvetemült tinik, csak tinik). Nem öltözött hasonlóan, mint mi. Egy közösség attól közösség, hogy van bennük valami közös. Nézd meg, hogy nálatok mi a közös egy-egy csapatban, találd ki, hogy az érdekel-e téged és ha igen, akkor csatlakozz. Ha egész nap azon lógnak, hogy de helyes a 10-es srác, akkor mondjuk neked is tetszhet, de jobb, ha inkább a haverja, aki mindig vele van, csak hogy ne legyél konkurencia. Valakik a vámpíros filmeken, könyveken csámcsognak, valakinek valami más a fő téma. Járhatsz sportolni is, ahová a többiek. Talán ott összejöhet valami. Nekem amúgy a szakközépben volt pár barátnőm, de egyetemre menve már eggyel sem tartottam a kapcsolatot. Aztán az egyetemen szereztem újakat, majd mikor vége lett, azoknak is végük lett (évi egy közös vacsival). Majd gyereket szültem és jöttek az új barátságok, anyukák... és így tovább. Gondolom majd jön idővel a kötögető szakkörös brigád is. :))
2012. máj. 2. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!