Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért hiszékenyek az emberek?

Miért hiszékenyek az emberek?

Figyelt kérdés
Nem értem miért lehet a legtöbb embert az orruknál fogva vezetni...Nemrég láttam a TV-ben,hogy iszonyú drágán lehet kapni fogyókúrás tablettát amiből ha beveszel 5 szemet majdnem 20 KG leadsz!Ezt elhinni!!!!Egy normálisan gondolkodó ember nem hiszi el,hisz ha igaz lenne senki nem sanyargatná magát rengeteg izzasztó tornával,és a megváltozott étrenddel...De nem csak ez miatt akadtam ki...Az egyik Tv csatornán meglepődve láttam,hogy egy férfi azt mondja az éppen betelefonáló nézőnek(magas telefondíjas a hívás),hogy telefonáljon többször,és Ő több energiát ad neki a TV-n keresztül...Azt már nem is említem amikor idétlenül mozog,és rángatja a kezét,majd mondja a nézőnek,hogy:"érzi a gyógyító energiámat?"Nem?Akkor hívjon újra..."nem fér a fejembe,hogy erre van igény!!Amit most leírtam az csak kettő a sok értelmetlen és becsapós reklámokból...de sajnos úgy tapasztalom még itt is,hogy sokan elhisznek mindent...Miért?
2009. jún. 22. 12:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez engem is felháborít, mert sajnos vannak ilyen hiszékeny naív embertársaink sokfélék vagyunk és sokan. ebbe bele fér a naív is sajnos.Például apuci elkényeztetett kislánya,kinekmég az érettségit is megvette a fater, hülye lesz szenvedni az alakjáért gondolja majd h úgy is van pénze kipróbálja mert ha már a tvben azt mondják...annyit háborgok ezeken a reklámokon és legszívesebben beolvasnék a marketingesének hogy engem milyen jogon hülyít, hazudik a tvben, milyen jogon néz hülyének.. kár hogy nem lehet beperelni őket ezért :p
2009. jún. 22. 12:20
 2/6 anonim ***** válasza:
74%
Mert hinni sokkal egyszerűbb, mint saját lábra állni, és gondolkodni.
2009. jún. 22. 12:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Mert az egész világ manipulálásról szól, és ez többnyire sikerül is. Mindenkit manipulálnak. Egy börtönben vagyunk, mint a Mátrixban.
2009. jún. 22. 12:44
 4/6 anonim ***** válasza:
46%

Sok ilyen reklám az öregeknek vagy az alacsony szellemi képességűeknek szól. persze nem ugyanazon okból.

Aki hülye, az egyértelmű miért hisz el ilyeneket, és több van belőlük mint gondolnád! Főleg ha valaki kétségbeesett, sok mindent hajlandó elhinni. Nem tudom hogy lehetne ezen javítani, talán jobb oktatás? talán.

Az öregek meg szegények nagyon gyakran védtelenek az ilyesmivel szemben. Az én korosztályom már reklámokon nőtt fel és tudja értelmezni, tudja mi kamu. De öregként nem ehhez szokott, nincs "immunrendszere".

2009. jún. 22. 18:15
 5/6 A kérdező kommentje:
hát szerintem sok fiatal is hiszékeny csak gondolj arra amikor egy csomó pénzért képesek venni olyan kenőcsöket ami állítólag nagyobbá teszi a melleket...de hiszen ők már tanulják,hogy ez genetika,és aki kis mellú az soha nem lesz a nivea krémtől Pamela Anderson..vagy forditva...akinek nagy melle van az abban reménykedik,hogy a krémtől kisebb lesz...badarság....De sok fiatal elhiszi...
2009. jún. 22. 18:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Az alapeset az, hogy az emberek eredendően jóhiszeműek. Ezért értek egyet az első hozzászólóval, aki büntetné azt, aki ezzel visszaél a hazug reklámok stb. révén. Nem véletlen, hogy vannak olyan társadalmi formák, ahol nincs ez megengedve. Na a miénk az nem az.
2009. jún. 22. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!