Hogy ne legyek irigy rá?
Az egyik legjobb barátnőm összejött egy nagyon ismert, befolyásos és gazdag pasival. És persze irigy vagyok rá. Én anyagi gondokkal küszködöm, alig van perspektívám. Neki egy kicsit eleve több volt, de most hirtelen ez megugrott, minden összejött neki.
Eddig nem volt nagy gond, de most bevallotta, hogy kicsit lelkiismeret-furdalása van emiatt, mert ez olyan igazságtalan. Persze mondtam mindenfélét, hogy ne legyen. Hiszen a szerelmet nem lehet befolyásolni. És tudom, hogy nem érdekből van vele, a pasi több mint egy évig udvarolt neki, mire beadta a derekát.
Ésszel felfogom én, de akkor is fáj és irigy vagyok. Hasonló vágyaink vannak, külföldre mennénk tanulni, de nekem úgy tűnik, soha nem jön össze, mert muszáj dolgoznom, hogy megéljek. Neki viszont sima ügy lesz, a pasi maga vitte ki felvételizni.
Hogy lehet az ilyet feldolgozni?
Hát én se gondoltam sokáig, hogy ilyet is érezhetek.
De sajna jelenleg az a helyzet, hogy én épp le kell mondjak az álmomról, mert rengeteg pénz kellene hozzá. Alaphangon 15-20 millió. Ennyit pedig soha nem tudok összeszedni. És szerintem ebből fakad az irigység. Hogy itt nem arról van szó, hogy neki könnyebb, nekem meg nehezebb. Itt arról van szó, hogy neki van lehetősége, nekem meg nincs.
Az a baj, hogy az örülés és az irigység simán megfér egymás mellett. És nem tudom, hogy befolyásolhatnám.
(meg nem is egészen őszinte ez az öröm, mert az előző barátja, akitől a mostani elhódította, sokkal intelligensebb, szimpatikusabb volt. igaz, udvarolni nem tudott úgy.)
Hát én azt mondom, változnak a dolgok.
Amúgy meg, sose keseredj el, mert te tudod, hogy mindenért meg kell dolgozni, ergo jobban is fogod élvezni a gyümölcsét az erőfeszítéseidnek. Semmi nincs még veszve, ha az egyetemen jól tanulsz, bekerülhetsz cserediák programba, vagy doltorandusz hallgatónak külföldre. Vagy, akár mehetsz is dolgozni külföldre, de ennek az ára a használható nyelvtudás és egy jó szakma (nem feltétlen diploma)!
Fel a fejjel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!