TV nézőknek milyen szokásai voltak régen? (60as-80as évek)
Valaki tudna nekem segíteni, és összegyűjteni a régi TV nézési szokásokat? Ilyenekre gondolok, hogy pl. ritkaság volt és többen összegyűltek megnézni egy műsort, vagy hogy heti hány nap volt adás stb... sajnos nem nagyon találok semmit ezzel kapcsolatban a neten.
Főleg a nézők hozzáállása érdekelne:)
Válaszokat köszönök:)
Isaura nem kancsal volt, hanem vak és arra ggyűjtöttek pénzt, hogy megoperálják a szemét, hogy újra láthasson. :)
A tévé elé a színes fóliákat azért tették mert fekete-fehér volt az adás és így csináltak belőle színest.
Régen tévébemondók ismertették, hogy miket fogunk látni a tévében. Akkor teljesen egyértelmű volt a tévében a jelenlétük. Most már úgy nem is értem, hogy miért voltak. :)
Mindig meg kellett venni a Színes RTV-t (de volt RTV részletes az drágább volt, illetve a sárga tévé újság az volt a legolcsóbb) mert anélkül nem tudtuk milyen műsorok lesznek a tévében. A Színes RTV-ben voltak szép színes képek a filmekről. Ezeket volt, hogy kivágtuk és a videókazettára ragasztottuk. :D 90-es évek
Karácsony előtt nagyon vártuk, hogy megvehessük a műsorújságot és aláhúzogattuk testvéremmel, hogy ki mit akar megnézni. Én piros filccel ő kékkel. :D
Meg persze volt olyan, hogy ugyanabban az időpontban volt két adás az egyik az 1-sen a másik a 2-n és nagy dilemma volt, hogy akkor melyiket is nézzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!