Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg okozhat függőséget a...

Tényleg okozhat függőséget a like gomb?

Figyelt kérdés
Ezt olvastam egy cikkben.Ez igaz?Nálatok okozott?
2012. ápr. 19. 10:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ha tetszik neked valamilyen hozzászólás, vagy feltett kép, vagy videó, vagy idézetek, akkor megnyomod a tetszik gombot.

Ez a like. Ezzel jelzed, hogy neked ez tetszik.

Persze van, aki mindent like-ol és csodálkozik,hogy mindenféle szeméttel tele van az oldala.

2012. ápr. 20. 14:57
 12/16 anonim ***** válasza:

Köszönöm az utolsónak.

Akkor jól sejtettem a like lényegét, csak elbizonytalanított, hogy "élvezetet nyújt".

...de hogy nyújthat ez valakinek élvezetet...?!:)

2012. ápr. 20. 17:00
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem élvezetet nyújt, csak általában az emberek kíváncsiak arra, hogy amit ők a facebook-ra írtak, vagy képeket feltöltöttek, hány embernek tetszik.

Sokan vannak ezzel is úgy, hogy számít nekik, hányan lájkolják őket. Ez kb olyan lehet, mint itt az, hogy kinek hány %-a van.

Ezeknél az embereknél függőséget okozhat, mert nem csak azt várják el, hogy az ő "művüket" lájkolják, hanem ők is lájkolnak mindent, ami nekik tetszik.

De ha például valamelyik weboldalon megtetszik neked egy írás, amely mondjuk arról szól, hogy nem minden ember szereti a kutyát, de minden kutya szereti az embert.

Ami természetesen egy örök igazság, de ha ehhez van egy kép egy aranyos kutyával, és ez neked tetszik, akkor a tetszik gombra kattintasz, és ez megjelenik az oldaladon.

Csakhogy ettől fogva ez a weboldal mindenféle butaságot küldözget az oldaladra.

Amikor lájkolsz, akkor ez a weboldal megkapja a lehetőséget, hogy ezen keresztül hozzáférjen a facebookodhoz, ezt sokan nem tudják. Csak úgy tudod eltüntetni, ha valamilyen módon megkeresed a forrást, hogy honnan lehet ezt az oldalt letiltani.

2012. ápr. 20. 18:28
 14/16 A kérdező kommentje:
És az mit jelent hogy az a lájkolt oldal "hozzáfér" a sertésbukodhoz? (nekem sincsen ilyen bukom).
2012. ápr. 20. 20:24
 15/16 anonim ***** válasza:

Értem. Így már érthetőbb, hogy miért nyomogatnak like-t egyes emberek folyton. -Ha valamit fontosnak tartok, az biztos fontos másnak is.-

Azt nem is tudtam, hogy a különböző honlapokon ha "tetszik"-et nyomok, akkor az megjelenik/megjelenne a face oldalamon.

Na, most megtaláltam az első hátrányt abból, hogy nem vagyok fenn. Már ezer éve működő dolgoknak a lényegét még csak most tudtam meg.:(:)

De durva, teljesen úgy érzem magam most, mint aki le van maradva a világtól.:) ...de ez legyen a leg nagyobb lemaradásom:)

Köszi.

2012. ápr. 20. 22:08
 16/16 anonim ***** válasza:

Elküldök egy linket, elég sokan olvassák ezt a facebookozók közül:

[link]

Ezen az oldalon mindenféle fel van töltve. Ha megnézitek az oldalt, egy-egy "mű" után ott van egy felfelé mutató kéz.

Mellette a facebook jele f és hogy hány embernek tetszik.

Ha rákattintasz a kézre, akkor itt az első "képregény" már át is kerül a facebookoldalra.

Ettől fogva ez az oldal mindenféle írásokat küldözget a facebookra, képeket, amit az oldalára feltöltenek.

Ezt csak úgy tudod megszüntetni, ha az egész oldalt sikerül eltüntetni.

A hozzáférés /tudtommal/ ennyiben nyilvánul meg. Nem tudnak felmenni az oldalra, nem tudja megnyitni, csak a weboldalára feltöltött képeket, írásokat tudja átküldeni.

Üdv: Ági

2012. ápr. 20. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!