Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lehetséges a jövőben, hogy a...

Lehetséges a jövőben, hogy a magyarok az európai névsorrendre térjenek át?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsiságból tettem fel a kérdést. Az összes európai nép átállt az ún. nyugati névsorrendre, mi miért nem? (persze nem mintha bajom lenne a mostanival)

Ti mit gondoltok erről?

2012. ápr. 15. 17:58
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

ma 09:00

És ez miért baj? A magyar nép sem csak úgy lett! Hét törzs fuzionált nemzetté, ugyanis akkor olyan, hogy nemzet nem létezett, egész Európában törzsek voltak. Ahogy még ma is Afrika egyes részein. A törzs előtt pedig klánok voltak, azok váltak törzzsé. Ez egy természetes folyamat. Európa meg akár belátod, akár nem, kezd eléggé homogén lenné kultúrát tekintve (kivétel a nyelv még). Szóval ez a világ rendje. Ezzel szemben a vallásos jobboldaliaktól azt tapasztaltam, hogy olyan a világképük, hogy szerintük Istenke nemzetállamokat teremtett és ez a Nap 4 milliárd év múlva bekövetkező haláláig így is lesz. Hát nem. A nemzetállam a francia forradalom terméke, ami 1848-ban fejtette ki a hatását a térségben. Az előtt a nemzet, mint csoportképző fogalom nem létezett. Az emberek birodalmakhoz tartoztak, és vallás valamint király alapján "azonosultak".

2012. ápr. 16. 17:42
 12/17 A kérdező kommentje:
És senki ne jöjjön azzal, hogy a jézuska megmondta! Meg összeesküvés-elméletekkel, baromság. Alex Jones a legnagyobb hazudozó!
2012. ápr. 16. 17:43
 13/17 anonim ***** válasza:

12:55

[link]

2012. ápr. 16. 20:05
 14/17 anonim ***** válasza:

Szerintem nem fogunk áttérni rá kb soha. Ráadásul ahogy korábban leírták, a miénk ésszerűbb is.

Világkormány? Ugyan már, ennyi önálló állam a Földön sose volt mint most. Nagyon sok víznek kell még ahhoz lefolynia a Dunán. A nagy cégek uralmáról meg annyit, hogy a fele most dőlt be a válság alatt.

2012. ápr. 16. 22:18
 15/17 A kérdező kommentje:

"Ugyan már, ennyi önálló állam a Földön sose volt mint most."

Ezzel például sokan vitatkoznának. Például a múltkor láttam egy angol rendszerelméleti tudóst, aki szerint a Földön évszázadról évszázadra kevesebb állam létezik.

2012. ápr. 16. 22:24
 16/17 anonim ***** válasza:

"Ezzel például sokan vitatkoznának. Például a múltkor láttam egy angol rendszerelméleti tudóst, aki szerint a Földön évszázadról évszázadra kevesebb állam létezik."

Történelmi távlatokból nézve épp csak felbomlottak a gyarmatbirodalmak. Vagy nézz egy térképre a XIX. századból és egy maira.

2012. ápr. 16. 22:31
 17/17 A kérdező kommentje:

"Történelmi távlatokból nézve épp csak felbomlottak a gyarmatbirodalmak. Vagy nézz egy térképre a XIX. századból és egy maira."

Az illető tudós sokkal nagyobb intervallumokban gondolkodik, és igen, el is ismeri, hogy néha-néha változik az arány. De például 1000 évvel ezelőtt minden kis csicska törzsnek volt "állama", ahhoz képes ma sokkal, de sokkal kevesebb állam van.

2012. ápr. 17. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!