Lehetséges a jövőben, hogy a magyarok az európai névsorrendre térjenek át?
Csak kíváncsiságból tettem fel a kérdést. Az összes európai nép átállt az ún. nyugati névsorrendre, mi miért nem? (persze nem mintha bajom lenne a mostanival)
Ti mit gondoltok erről?
ma 09:00
És ez miért baj? A magyar nép sem csak úgy lett! Hét törzs fuzionált nemzetté, ugyanis akkor olyan, hogy nemzet nem létezett, egész Európában törzsek voltak. Ahogy még ma is Afrika egyes részein. A törzs előtt pedig klánok voltak, azok váltak törzzsé. Ez egy természetes folyamat. Európa meg akár belátod, akár nem, kezd eléggé homogén lenné kultúrát tekintve (kivétel a nyelv még). Szóval ez a világ rendje. Ezzel szemben a vallásos jobboldaliaktól azt tapasztaltam, hogy olyan a világképük, hogy szerintük Istenke nemzetállamokat teremtett és ez a Nap 4 milliárd év múlva bekövetkező haláláig így is lesz. Hát nem. A nemzetállam a francia forradalom terméke, ami 1848-ban fejtette ki a hatását a térségben. Az előtt a nemzet, mint csoportképző fogalom nem létezett. Az emberek birodalmakhoz tartoztak, és vallás valamint király alapján "azonosultak".
Szerintem nem fogunk áttérni rá kb soha. Ráadásul ahogy korábban leírták, a miénk ésszerűbb is.
Világkormány? Ugyan már, ennyi önálló állam a Földön sose volt mint most. Nagyon sok víznek kell még ahhoz lefolynia a Dunán. A nagy cégek uralmáról meg annyit, hogy a fele most dőlt be a válság alatt.
"Ugyan már, ennyi önálló állam a Földön sose volt mint most."
Ezzel például sokan vitatkoznának. Például a múltkor láttam egy angol rendszerelméleti tudóst, aki szerint a Földön évszázadról évszázadra kevesebb állam létezik.
"Ezzel például sokan vitatkoznának. Például a múltkor láttam egy angol rendszerelméleti tudóst, aki szerint a Földön évszázadról évszázadra kevesebb állam létezik."
Történelmi távlatokból nézve épp csak felbomlottak a gyarmatbirodalmak. Vagy nézz egy térképre a XIX. századból és egy maira.
"Történelmi távlatokból nézve épp csak felbomlottak a gyarmatbirodalmak. Vagy nézz egy térképre a XIX. századból és egy maira."
Az illető tudós sokkal nagyobb intervallumokban gondolkodik, és igen, el is ismeri, hogy néha-néha változik az arány. De például 1000 évvel ezelőtt minden kis csicska törzsnek volt "állama", ahhoz képes ma sokkal, de sokkal kevesebb állam van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!