Elítélendő az, ha valaki azért lop ennivalót, mert nincs pénze megvenni?
Nos,levették a válaszom,semmi olyant nem írtam ami ne lenne igaz.
Annyit írtam,hogy elég baj az ha már ilyen kérdést kell feltennie egy ország állampolgárának.
A valóságot biztosan látja mindenki.Utóbbi években hallani ilyesmiről...
Én nem ítélem el,nincs jogom hozzá! A törvény meg olyan amilyen.
Igen, elítélendő. (Nem a levegőbe beszélek, világ életemben szegény voltam.)
A szegénységre nem lehet válasz a bűnözés, a morális gátak átlépése. (Ne lopj!)
Gondolj bele, mi lenne, ha mindenki elmenne lopni, akinek nincs pénze - leggyakrabban pl. éppen hozzátok...
A "megélhetési bűnözés" duma nekem legutóbb Jean Valjean esetében jött be.
Köszönöm a válaszokat!
Ennek a kérdésnek semmi köze nincs semmilyen népcsoporthoz! Nem tudom, miért kell rögtön belelátni mindenfélét.
Akinek pedig jelentettem a válaszát, azt nem a tartalma miatt tettem, hanem azért, mert a netikett ellen vétett és irritáló volt a csupa nagybetűvel írt válasza.
Én nem ítélem el.
(És nem tartom normális dolognak azt, hogy mi vagyunk az egyetlen faj a bolygón, akiknek a tagjai azzal szívatják magukat, hogy szinte csak pénzért cserébe juthatunk ennivalóhoz. -.-")
# 3: " Ingyen ennivalót bárhol kaphat, ezért még nem kell lopni."
És hol van az a bárhol? Napok óta nem ettem, szédelgek az éhségtől! Miért szupertitkos az, hogy hol lehet egy tányér olyan meleg kaját kapni, amit előtte nem csócsált meg senki, nem járt a szemétben, nem fogdosott össze senki, és mindehhez nem kérik el sem a személyit, sem pedig nem dokumentálják le az ember pofáját?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!