Mit csináljak, hogy ne én legyek az első számú közellenség az osztályban?
Figyelt kérdés
Szeptemberben kezdtem a középiskolai tanulmányaimat és az elején még minden rendben volt kb. 1 hétig, de még szeptemberben elkezdtek kiutálni a többiek. Okuk az nincs rá, én nem bántottam senkit, de az ő szemüket csípi az én sikerességem. Félévkor mindenből kitűnő voltam, eddig egyetlen tantárgyból sincs ötösnél rosszabb jegyem. Nyilván ez csípi a szemüket. Dolgozatoknál elvárják, hogy segítsek nekik, de nem mindig tudok segíteni, mert félek, hogy a tanárok észreveszik. Ezt az évet még itt fejezem be, de szeptemberben már egy nívós gimnáziumban kezdem a 10. osztályt. Szeretném, ha ott nem utálnának meg, de fogalmam sincs, hogy mit csináljak másképp, mint itt. Én tényleg nem bántottam meg senkit, amikor tudom segítek a dolgozatban nekik, nem kérkedtem soha azzal, hogy jó tanuló vagyok ezért nem értem, hogy mi a bajuk velem. A szüleim szerint az irigység beszél belőlük, ezért is írattak át egy gimnáziumba. Az igaz, hogy a tanárok velem elég sokszor kivételeznek, többet megengednek nekem, mint a többinek, de én erről nem tehetek. Szerdán pl. az történt, hogy elengedett a tornatanár az 5-6. óráról, annak ellenére, hogy kértem volna. Inkább nem mondom, minden jelzőkkel illettek a többiek. :( Remélem a gimiben jobb lesz a helyzet.2012. ápr. 13. 18:14
1/4 anonim válasza:
Ne kérd vagy hagyd, hogy kivételezzenek veled, mert ezzel nem segítesz. Azt nem értem, hogy ha eddig "kibírtad" és jövőre úgyis tovább mész, akkor miért akarsz annyira nagyon változtatni rajta.
HA eddig így néztek rád nem nagyon tudsz rajta változtatni, as se biztos hogy segítene, ha rontanál a jegyeiden.
Szabadidődben mit csinálsz? Tanulsz vagy közösségi életet élsz?
2/4 gepzene válasza:
Tedd a kezed a szívedre: benne vagy a csínyekben meg minden, ahogy egy ember? Soha senkit beköpni? Titkot tudsz tartani? Segítesz szívesen? Érted, mire jó egy csíny? Mert ha az a sok hülye minden normális dolog helyett az ellenkezőjét csinálja, akkor lehet hogy mégsem ők állnak fejen...
3/4 gepzene válasza:
Nyilván segítség alatt nem csalást értettem. Azt kénytelen lennél tisztázni, hogy neked is fontos a jó jegy, ott a cucc a fejedben, nincs okod kockáztatni, és aki ezt nem érti, az agyaljon azon, mivel érdemelte ki ezt tőled?
4/4 anonim válasza:
A kiközösítésnek mindig a kiközösített az oka, de ez egy kivételes helyzet, szerintem neked van igazat! Tarts ki és hidd el nem érdemelnek meg téged!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!