Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » El fog butulni a társadalom?

El fog butulni a társadalom?

Figyelt kérdés
Ahogy megnézem ismerőseimet, volt osztálytársaimat, szinte jóformán csak azoknak van gyerekük, aki az alapműveltséget éppen megközelítik. És az esetek többségben nem is tervezett gyerekeik vannak, és elég fiatalon szültek. Azok, meg akik egyetemet, főiskolát végeztek, vagy legalábbis értelmes emberek, azok közül nem igazán látok olyant, akik családalapításon törnék a fejüket. Mért van ez? Mi lesz így a társadalommal? El fog butulni? Kevesen vállalnak gyereket, de az a kevés sem az értelmiség nagy részéből való. Jóformán csak meggondolatlanságból születnek gyerekek, vagy csak gazdag környezetben. Szerintem ez így nem helyes. Milyenek lesznek azok a gyerekek, akiknek a szüleik épp csak az általános iskolát végezték el?
2012. márc. 30. 11:56
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Nem azt írtam, hogy nem buták. Azt írtam, hogy arányaiban nincs több buta, tájékozatlan ember, mint régen, sőt.

Oké, elismerem, régen nem valóvilágot néztek, hanem pletykáltak. Egykutya. A hitelt nem plazmatévére vették fel, hanem új bundára. Mindegy. Ezek az emberek a társadalom páriái, nem kell félni, az utókor úgy elfelejti őket, mint a huzat. Akinek a neve fennmarad, azok olyanok lesznek, mint Orbán, vagy Soros. A többiek csak mint középosztály, munkásosztály fognak szerepelni. Az utókor azt fogja tudni, hogy Soros ösztöndíjat adott a kiemelkedően tehetséges diákoknak, meg hogy a kétezres évek elején a középosztály (így, név nélkül) elszegényedett, sok család ment tönkre, mert nem bírta fizetni a hitelét. Ennyi.

A régiekről is ennyit tudsz. Azt tudod, hogy Széchényi könyvtára adta az indító löketet az OSZK-nak, de hogy Kiss Gábor hivatalnok mennyit csúszott a lakbérrel, azt nem. Nem is érdekel. Az OSZK érdekesebb.

2012. márc. 30. 15:03
 12/26 anonim ***** válasza:

Inkább legyen tele az utca 8 osztályos emberekkel mint ilyenekkel mint te kedves kérdező:)

Halvány foglamad sincs arról hogy mi fontos az életben többre tartom a régi "paraszt"embereket mint az ilyen agyoniskolázott agyonművelt anyuci kedvenceit mint amilyen te is vagy:) A politika (engem se érdekel ha egy normális országban élnék és normális emberek vezetnék az országot akkor talán érdekelne) vagy valaki valóságsowkat néz (itt megjegyenzném hogy te is nagyon buta vagy mivel csak neked számít újdonságnak ugyanis az USA-ban 30éve! mennek reality műsorok) vagy nem olvas (ebből annyi hátránya lehet hogy nem tud egy adott könyvről hosszasan elbeszélgetni vagy kevesebb lesz a szókincse mint az agyonművelt elitnek:D)

És végül ha nem tudnád az élet arról szó amit az általad nevezett "buta emberek művelnek" kapcsolatok: baráti,párkapcsolatok kialakítása,szórakozás,gyermeknevelés

Ülj továbbra is a géped előtt nézd a semmitérő politikusokat és mérgelődj azon hogy az xy főiskolai,egyetemi végzettségeddel negyed annyit sem érsz el (vagy élsz) mint más ember a 8 osztályával.

Nekem 10van és bocs hogy élek...

2012. márc. 31. 14:49
 13/26 A kérdező kommentje:
Utolsó: a mondataid alapján te vagy a műveletlen, buta ember. Mégis hogy képzeled, hogy úgy ítélkezel más ember felett, hogy semmit nem tudsz róla? Sehol nem írtam, hogy agyoniskolázott, meg hogy elkényeztetett anyuci kedvence vagyok. Vagy igen? Biztos nem, mert ez nem igaz, nagyon is messze állok ettől. Tudod mim van? Egy érettségim, amivel semmire sem jutok, jelenleg munkanélküli vagyok, párommal albérletben lakom és éppen, hogy megélünk. Először gondolkodj, mielőtt bármit is feltételezel a másik emberről. Evvel csak magadat járattad le és jellemezted magad. Tudod a másról alkotott kritika sokkal többet árul el arról, aki mondja, mint akiről mondja. Az ilyen emberek rontják el az egész világot, mint te, akik csak kötekedni tudnak és nem néznek tükörbe.
2012. márc. 31. 18:56
 14/26 anonim ***** válasza:
A cél, hogy sok irányítható, idomított majom szintjén álló ember alkossa a társadalmat. Ez sikerül is. Tisztelet a kivételnek, aki még hajlandó és tud is gondolkodni. De az se tud it tenni, mert hát sok lúd disznót győz.
2012. márc. 31. 22:40
 15/26 A kérdező kommentje:
Utolsó: egyet értek veled, a manipulációról szól az egész, vkinek vagy vkiknek az érdeke ez. Csak sokan pont azért nem veszik észre, mert már benne vannak ebben. És mért vannak bent? Hát biztos nem azért, mert olyan okosak, mert van saját egyéniségük és gondolkodásuk.
2012. márc. 31. 23:05
 16/26 anonim ***** válasza:

Sztálinnak és Hitlernek is csak 8 osztályt végeztek el.

És a fél világ az övék volt.

Szóval mind a kettő a munkásságot és a parasztságot éltette. Nem a diplomás réteget.

Nekem még érettségim sincs, egy egyszerű vasutas szakmunkás vagyok, a feleségem is így van. És boldogak vagyunk pedig nincs semmilyen papírunk.

Éljen a munkás és a paraszt réteg!

Éljen Hitler és Sztálin!

A munkásság és a parasztság megmentői!

38F

2012. ápr. 14. 10:08
 17/26 anonim ***** válasza:

Nagyon jó a kérdés kérdező, nagyon jó.

Hát egyrészt a kiszorítás miatt megelégelünk kevesebb dolgokat és így szinte a semmiről is tudunk beszélni és még nevetni is. Szörnyű, de igaz.

A jövőben azt tudom elképzelni, hogy akinek igaza van, az szívja meg a végén, mert ugye kiszorítják.

Kicsit külföldien fogalmaztam, de aki ismert a témában az nagyon jól tudja mit mire értettem :)

2012. máj. 31. 02:19
 18/26 anonim ***** válasza:

Megint én:

Ez az elbutulás, amit tulajdonképpen fejlődésnek nevezünk, egyre szétszórtabb, egyre egoistább, egyre zsidóbb (még magával szemben is) és még családon belül is "képesek" kiforgatni a másik vagyonát is "akár" ahelyett, hogy segítenének rajta, mikor szarban alias egy család vagyunk címszóval. Sajnos ez nem könnyű, így csak a saját kis életükkel foglalkoznak, mert félnek a jövőtől, a megszorításoktól.

Akinek nem inge, ne vegye magára.

2012. máj. 31. 02:23
 19/26 anonim ***** válasza:
A társadalom egyértelműen butul. Hol volt régen ennyi bulvár szemét? (nem a háborúra gondolok;hagyjuk Hitleréket). Aki gimnáziumot végzett annak idején, az megtanult latinul és olvasta az antik szerzők remekeit. Ma a gimnazisták nagy része hol olvas Homéroszt? Ugyan már... Nézzetek már utána kicsit. Régen mennyi drámát meg kultúrát közvetítettek. Egyértelmű, hogy hülyül és hanyatlik a társdalom. A cigányság gyakorlatilag az ősember szintjén él, vagy rosszabb, és ezek cserélik le a lakosságot.
2012. szept. 29. 21:58
 20/26 anonim ***** válasza:

Már el vagyunk butulva, ha olyat mondasz, ami nem tetszik a mésiknak.

Jön az irritáló szlogennel, hogy miért vagy ennyire NEGATÍÍÍV? :D

2012. okt. 6. 01:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!