A takarítónő egy senki?
Nem az, az is egy munka.
Én pl hiába fogadtam itthonra takarítónőt, mondtam el neki kedvesen mit csináljon, kb 3alkalom után takaríthattam utána. Pedig vagy 4takarítónőnk volt.
Én meg azt éreztem, hogy kiskirálynak érzik magukat...:(
Sajnos ez egy nagyon csúnya emberi tulajdonság.
Nyilván nehéz ilyen légkörben eltölteni napokat-hónapokat, de próbálj meg kiemelni néhány embert, akikkel jó maradt a kapcsolatod, figyelj csak rájuk, másokkal pedig a minimális udvariassági formán túl ne törődj, ne számítson a véleményük.
Nálunk is inkább fordítva volt: két alkalom után egyre trehányabban takarítottak, és ugye mi meg sosem bántottuk meg őket, sőt. Úgyhogy a végén mi takarítottunk kb. minden alkalommal, mikor elment egy sima felsöprés után...
A kérdésedre: dehogy senki! Nem nézek le senkit, akármit is dolgozik.
És az nem lehet, hogy ezt csak te gondolod túl? Te érzed ezt az állást utolsónak, nem vagy vele elégedett, hogy ezt kell csinálnod és azt hiszed, mások is így gondolják?
Én is voltam hasonló helyzetben munka kapcsán és sokáig azt éreztem, engem nem becsülnek meg, lenéznek, és marha nagyot tévedtem.
Szerintem az emberek többsége nem nézi ezt le, sőt, nálunk sok férfi udvariasabb a takarítónővel, mint más kolléganőjével.
Ahol én dolgozok, ott a takarítónő is ugyanolyan ember, bár kis létszámú, családias munkahelyről van szó.
Amúgy az utolsó kommenttel egyet értek, hogy valószínű te nem vagy elégedett ezzel.
Én még diákként kezdtem el dolgozni "mindenesként", eleinte nem zavart, de most, hogy már megszereztem a szakképesítésem nem esik jól, hogy tanult ember létemre mások után mosogatok... De hát ez vagy a munkanélküliség.
Szerintem kezdj el álláshírdetéseket nézni az eredeti szakmádban, időnként nem árt úgy sem váltani.
Szerintem az önértékelésed megsinylette, hogy egy olyan munkakörben vagy kénytelen dolgozni, ami szerinted alantasabb, mint a többiek munkája. Hidd el, ezt csak te gondolod így, mert ki van rá élezve a figyelmed. A munka soha, sehol nem szégyen. Legyél nyugodtan büszke arra, amit csinálsz, és ne gondold azt, hogy lenéznek emiatt. A nővér talán nívósabb munkát végez, amikor az ágytálakat üríti ki, vagy lemosdatja az összehányt, levérezett betegeket? Az orvos mások fenekének lukában kénytelen matatni, amikor rektális vizsgálatot végez.Látod, minden csak nézőpont kérdése.
Nincs alantas munka, csak MUNKA van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!