"Elkerülhetetlen volt, hogy időben beérjek az iskolába" mondatot hogyan értelmezitek?
Figyelt kérdés
Pontosabban az illető végül beért vagy nem ért be időben?Kérlek érvelj, válaszod mellett!2012. márc. 23. 16:48
1/15 anonim válasza:
Én úgy értelmezem, hogy nem tudott semmit tenni az ellen, hogy beérjen időben. Nyilván akkor értelemszerűen beért időben.
2/15 anonim válasza:
Szerintem az illető nem ért be az iskolába, mert valami nagyon fontos dolog közbe jött.
3/15 anonim válasza:
Késni akart, gondolta egyedül megy és majd suli mellé megy, de találkozott az osztálytársával akit el kellett kísérnie, így már elkerülhetetlen volt h bemenjen az iskolába.
4/15 anonim válasza:
Elkerülhetetlen=nem elkerülhető.
Vagyis nem tudta elkerülni, hogy bemenjen az iskolába.
Ha nem tudod elkerülni, hogy influenzás legyél, az azt jelenti, hogy elkapod az influenzát.
Tehát ha nem tudod elkerülni, hogy időben bemenj az iskolába, akkor időben bemész.
Tényleg ennyire nehéz nyelv a magyar...?
5/15 anonim válasza:
Bármit is tett,mégis beért időben.
6/15 anonim válasza:
Ez a kifejezés így két attól függ milyen szöveg környezetbe
mondta.
7/15 anonim válasza:
Beért. Azért mert a mondat ezt jelenti.
Akkor most elemezzük palimadár válaszát......:)
8/15 anonim válasza:
Persze a mondatban az "elkerülhetetlen" igazából kakukktojás, véletlenül került oda. Lehetetlen, vagy elérhetetlen akart lenni, körülbelül.
9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én is úgy értelmeztem az elejétől, hogy nem ért be iskolába, csak az a probléma, hogy szinte bárkit megkérdeztem, a döntő többség ragaszkodik ahhoz, hogy a mondat azt jelenti, hogy elkésett, és egyszerűen nem hisznek nekem! :)) (a magyartanárnőmmel együtt), de most végre megnyugodhatok, hogy igazam van :D
2012. márc. 25. 11:03
10/15 anonim válasza:
Az az iagzság h se a tanárnőnek se neked nincs igazad, mert a mondat szerint beért az iskolába, méghozzá késés nélkül, mert elkerülhetetlen volt h időben beérjen, más szóval nem tudta elkerülni a pontos érkezést. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!