Hogyhogy a szegényebb országokban boldogabbak az emberek?
Ezt a boldogságot arra értem,hogy a Boldog Bolygó Index-en (Happy Planet Index) olyan országok lettek vezető pozicíóban,amelyek nem a jólétükről és a magas GDP-jükről híresek.
Itt a lista:
Hogy csak egy pár példát mondjak:
El Salvador-ban,Honduras-ban és Kolumbiában a lehető legmagasabb az emberölések száma.Ezek szerint az emberek akkor boldogabbak ha egymást ölik,minthogy magukat?
(Tudom,ez kicsit erősnek hangzott,de ott nem nagy az öngyilkosságok aránya,helyette az emberölés aránya a nagy)
"főleg Latin-Amerikai országok vannak elől."
Te vagy az első aki írja,de remélem más is észrevette.
Másodszor meg megmondanátok(mert én is egy mondhatni fejlett ország szülötte vagyok),hogy HA NEM A PÉNZ AKKOR MI teszi őket boldoggá?
Harmadszor pedig én szerintem igen,de szerintetek van köze a boldogsághoz a gyilkosságoknak?Én már csak azért gondolom így mert eleve nem magamat kell bánatból megöljem,hanem a másikat gyűlöletből.Márpedig ha a másik nincs többé az életemben én boldogan élhetek otthon(vagy ha elkapnak,a börtönben).
02:04
Elolvastam az ehhez hasonló kérdéseket mielőtt feltettem volna ezt.
Lehet, hogy mások az igényeik, de valószínű, nem is találkoznak lépten-nyomon olyan irreális elvárásokkal, ami nálunk van.Ha nem vagy ilyen menő-olyan képzett, nincs meg neked ez+az, akkor számításba sem vesznek.A mentalitás lehet másabb ott, és ez alapvetően befolyásol mindent.
Itt nálunk olyan az általános mentalitás, hogy attól kb csak meghülyülni lehet.Na meg itt amilyen alacsony a happy index, olyan magas az alkohol fogyasztási, ez pedig csak tovább generálja a bajokat.
Ha figyelembe vesszük a túlnépesedést is, akkor boldogságtól és anyagiaktól függetlenül jobban tennék mindenütt, ha leállnának 1, max. 2 gyereknél.
Máskülönben sokan mondják, hogy a napfényesebb, forró éghajlaton boldogabbak az emberek. Fűteniük sem kell, ami nem mellékes anyagi kiadás. Ez most azért jutott eszembe, mert most kaptam meg az éves gázelszámolást, és még nem tudom, hogyan fogom kifizetni. Hát, nem lettem tőle cseppet sem boldog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!