Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyhogy a szegényebb országok...

Hogyhogy a szegényebb országokban boldogabbak az emberek?

Figyelt kérdés

Ezt a boldogságot arra értem,hogy a Boldog Bolygó Index-en (Happy Planet Index) olyan országok lettek vezető pozicíóban,amelyek nem a jólétükről és a magas GDP-jükről híresek.

Itt a lista:

[link]

Hogy csak egy pár példát mondjak:

El Salvador-ban,Honduras-ban és Kolumbiában a lehető legmagasabb az emberölések száma.Ezek szerint az emberek akkor boldogabbak ha egymást ölik,minthogy magukat?

(Tudom,ez kicsit erősnek hangzott,de ott nem nagy az öngyilkosságok aránya,helyette az emberölés aránya a nagy)

2012. márc. 22. 21:43
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Az arányokat pedig nem az ujjomból szoptam,statisztikák után jártam,azok alapján mondtam.
2012. márc. 22. 21:44
 2/17 A kérdező kommentje:

És,hogy javítsak mielőtt más javít.

a lehető legmagasabb az emberölések aránya*

2012. márc. 22. 21:45
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez úgy lehet, hogy ott nem idegeskednek minden pillanatban azon, hogy vajon miből fizetik ki a villanyszámlát, vagy az internetet, hanem boldogok azzal amijük van. Itt nálunk amúgy is szinte mindenki pesszimista, depressziós, ennek tetejébe internet és a legmodernebb iphon nélkül nem is tudnak létezni. Nem tudnak az emberek apró dolgoknak örülni, mert ha kevés pénz van az a baj, ha sok pénz van az a baj, hogy miért nincs több.

A szegényebb országokban örülnek ha esznek és nem akarják/tudják elherdálni minden luxus cikkre a pénzt. Ott nincsenek is ilyenek és mégis boldogabbak. Hihetetlen, hiszen facebook nélkül ugyebár lehetetlenség élni...

2012. márc. 22. 21:50
 4/17 anonim ***** válasza:
Bocsánat, most veszem észre, hogy nem teljesen erre vonatkozott a kérdés. Én inkább az afrikai országokra gondoltam.
2012. márc. 22. 21:51
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert a fejlettebb országokban élő emberekbe bele van kódolva, hogy a pénz a minden. Csomóan úgy élik az életüket, hogy majd ha lesz pénzem, akkor milyen jó lesz, csak addig kell kibírni valahogy. Csakhogy ez soha nem fog eljönni, mivel az ilyen emberknél mindig érvényesülni fog, hogy a sok pénznél csak a még több pénz a jobb szabály, így aztán kódolva van örök elégedetlenség és boldogtalanság is. Aztán egy szép nap beköszönt az agyvérzés vagy szívroham...
2012. márc. 22. 22:00
 6/17 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű, a harmadik világban mások az emberek igényei.
2012. márc. 22. 22:00
 7/17 anonim ***** válasza:

Más az értékrendjük. Őszintébb.

Ugyan nem hivatalos statisztika, de nézd meg, csak itt az oldalon mi megy. Egyrészt mindenki állítja, hogy számára a család és hasonló értékek a fontosak. Másrészt ha felmerül: ugyan mégis hány gyereke van az illetőnek: egy vagy egyet tervez. Miért? Mert annak "mindent" meg tud adni. Természetesen anyagilag.

Másrészről azért ha megnézed az indexet, az emberek elégedettsége csak az egyik tényező. A másik az ökológiai lábnyom, ami az átlag magyarnál igen magas, a harmadik a várható élettartam, ami viszont nálunk igen alacsony..

2012. márc. 22. 22:03
 8/17 A kérdező kommentje:

Utolsónak:

És ha több gyereket nemz valaki,annak még többet kell biztosítani,legalábbis anyagilag.Ha pedig lelki odafigyelésre gondolunk,akkor meg eleve több gyerekkel kevesebbet lehet foglalkozni.És gondolom a latin-amerikaiak is több mint egy gyereket nemzenek.És nagyobb helyezést értek el.De figyelembe vettem a többi tényezőt is,nemcsak az élettel való elégedettséget.

2012. márc. 22. 22:26
 9/17 anonim ***** válasza:
2012. márc. 23. 02:04
 10/17 anonim ***** válasza:

Kicsit off, de hadd javítsam ki. Anyagilag nem _kell_ többet biztosítani. Annyit biztosít a szülő, amennyit tud. Ha egy gyereknek tudna venni egy tízmillás lakást, két gyerek esetén ad mindkettőnek 5-5 millát az önerőre.

Odafigyelésben meg pont megszívják szegény egykék. Mert rájuk figyel a szülő, amíg ráér, de ha dolgoznia kell, vagy otthon főz stb., akkor egyedül vannak. Aki mellett ott a testvére, az szinte sosincs kényszeresen egyedül...

2012. márc. 23. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!