Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Minek tanuljak ha nevelőotthon...

Minek tanuljak ha nevelőotthonban/gyermek otthonban szeretnék dolgozni?

Figyelt kérdés
árva vagy hasonló gyerekekkel
2012. márc. 14. 19:36
 1/9 anonim ***** válasza:
Jaj de szép :) szerintem pedagógiát kéne ilyenkor, esetleg pszichológiát is lehetne, annál szélesebb körű lenne a foglalkoztatásod.
2012. márc. 14. 19:45
 2/9 anonim ***** válasza:
csecsemő-és gyermekápoló vagy kisgyermekgondozó-nevelő OKJ szakmát.
2012. márc. 14. 19:55
 3/9 A kérdező kommentje:
mindenképpen főiskolán vagy egyetemen szeretnék tanulni
2012. márc. 14. 20:03
 4/9 anonim ***** válasza:
Szociálpedagógusnak vagy szociális munkásnak, de inkább előbbinek, mert ha azt a megközelítést nézzük, miszerint ezt a két szakmát az különbözteti meg, hogy milyen életkorú emberekkel foglalkoznak, akkor a szociálpedagógus a gyermekekkel, fiatalokkal, a szociális munkás pedig a felnőttekkel (pl. hajléktalanok, szenvedélybetegek, idősek).
2012. márc. 14. 20:12
 5/9 A kérdező kommentje:
és szociálpedagógiával lehetek itt valamilyen nevelő? aki segít a gyerekeken, elmegy velük kirándulni, vigyáz rájuk elvan velük ?
2012. márc. 14. 20:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Bizony ám.

Én is szociálpedagógusként végeztem, és van olyan csoporttársam, aki jelenleg is lakásotthonban dolgozik.

Kerestem Neked szakleírást, ez hátha közelebb hozza, hogy miről is szól ez a szak:

[link]

2012. márc. 14. 20:17
 7/9 A kérdező kommentje:

jajj köszönöm :)

akkor ne tanuljak pszichológunak ugye ? :) mert kaptam olyan választ is

2012. márc. 14. 20:26
 8/9 anonim ***** válasza:
Pszichológusként is foglalkozhatsz gyerekekkel, rengeteg gyermekterapeutára is szükség van.
2012. márc. 14. 20:28
 9/9 anonim ***** válasza:

A pszichológus mással foglalkozik... a pszichiáter megint mással...

Bár akár pszichológusként is elhelyezkedhetsz úgy, hogy lakásotthonban élő gyerekekkel dolgozz (igaz, ennek csekély az esélye, és akkor is mindezt leegyszerűsítve úgy képzeld el, hogy pszichológusként vagy egy irodában, ahová küldenek hozzád gyerekeket, majd ők vissza is mennek ahhoz, aki "mindig" velük van). Amiket leírtál, hogy Te foglalkozni szeretnél velük, programok, egyfajta "pótszülőség", akkor az a szociálpedagógus.

2012. márc. 14. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!