Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A többségnek miért van negatív...

A többségnek miért van negatív véleménye az erdészekről és vadászokról?

Figyelt kérdés
Több helyen tapasztaltam már, hogy a többség azzal vádolja az erdészeket, hogy csak irtják az erdőket, a vadászokat meg azzal, hogy csak lelövik az állatokat... Holott ha kicsit utánajárnának, rájönnének, hogy az erdők területe Magyarországon folyamatosan nő, és a vadállományt szabályozni kell.
2012. márc. 11. 00:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
26%
Nekem egyikkel sincs bajom,de mióta láttam egy műsort a tv-ben,ahol a vadászok bemutatták a "kultúrájukat" azóta elmebetegnek gondolom őket. Jó lőjék csak ki azt az őzet,meg szarvast (nem kell álszenteskedni,mindenki eszik húst,kiv. a vegák),de miért kell szertartásszerűen botokat,gallyakat tenni a szája köré? Jön a duma,hogy ezzel megtisztelik a természetet,meg az állat szellemét,de azért én megkérdezném azt az állatot,hogy mennyire örül ennek a "tisztelgésnek"? Le kell lőni,azt bedobni a csomagtartóba,nem majd szertartást végzek,mint egy primitív afrikai törzs..
2012. márc. 11. 11:23
 12/20 anonim ***** válasza:
73%

Ilyenkor mindenki előadja, hogy "jajj szegény állatkák", aztán kimegy a konyhába egy szelet rántott húsért. Nézzetek meg egy vágóhidat!

A másik dolog pedig az, hogy én sem mondom, hogy utálom a dobosokat, mert ismerek olyat, aki baromi idegesítő a folyamatos csapkodásával.

2012. márc. 11. 13:06
 13/20 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem a foglalkozása miatt utálni valakit, hülyeség. Mint minden másban is, itt is különböző emberek vannak, akik mind másképp látják ezt a munkát. Minden vadász és erdész más. Másképp gondolkodnak a természetről, másképp dolgozzák fel a leölt állatok iránti érzéseiket. Szóval attól, hogy valakinek ez a munkája, nem rossz ember.
2012. márc. 11. 14:21
 14/20 anonim ***** válasza:
36%
Ezek álszent idióta emberek. Közben nyáron szemrebbenés nélkül csapkodják a legyeket meg a szúnyogokat mintha ők nem lennének élőlények. A vadászatra szükség van meg persze egy jó hobbi is a természet lágy ölén. A vadászok tisztelik a legjobban az állatokat.
2012. márc. 11. 17:06
 15/20 anonim ***** válasza:
57%
Kedves előző, a vadászat nem hobbi, és nem sport. Sőt rohadtul sportszerűtlen ülni a lesen és kilőni a húsz méterre lévő sózónál nyalakodó szarvast. Ez aztán a sport, meg a hobbi öcsém, hú micsoda tehetség kell hozzá, még csukott szemmel sem lehetne elvéteni. A hivatásos vadászokkal semmi bajom, de az ilyen hozzád hasonló kéjgyilkosoktól hányingerem van. Lelövitek a vadat a fejét levágjátok trófeának, és megy fel a falra, a húst meg jó esetben a hivatásos eltakarítja utánatok, rosszabb esetben ott marad az őzláb a kirándulóhelyeken hadd tanulja meg a fiatalság, hogy milyen az élet... Tudod mit? Orvostanhallgató vagyok, kellene egy emberi koponya az anatómia tanulmányaimhoz, add már meg légyszíves a címed, mert olyan jól mutatna az aranyos kis fejed a polcomon!
2012. márc. 11. 18:35
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, baromi intelligens orvostanhallgató vagy, tényleg! Imádom, hogy úgy adtad elő az egészet, mint valami világháborús véres rémtörténetet. Szerinted komolyan az összes vadász ilyen? Mindenre lő, ami mozog? Ne abból indulj ki, hogy az utolsó utáni faluban láttál már ilyet. Én is láttam már kontár orvost, aki a 14 éves kislányt tüdőgyulladással visszaküldte az iskolába, hogy "ne akarjon már lógni". Akkor most minden orvos idióta gyerekgyilkos?
2012. márc. 11. 22:02
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

"Ne abból indulj ki, hogy az utolsó utáni faluban láttál már ilyet."

Kedves előző, minden második les ilyen. És továbbra is az a véleményem, hogy így ez nem sport, és nem hobbi. Amikor kutyával hajtották fel a vadat, amikor a vadnak volt esélye akár meg is sebesíteni a vadászt, vagy legalább megizzasztotta, na az hobbi és sport volt, akkor még volt benne kihívás, de így amikor a vad a puska elé sétál és csak meg kell húzni a ravaszt ez már semmi más csak puszta gyilkosság. Persze ha a vadász felhasználja a húst és a bőrt, akkor legalább van értelme. De amikor a burzsuj újgazdag kitalálja, hogy neki trófea kell, a hivatásos kiviszi a leshez, és várják a vadat, hogy a kéjgyilkos lelőhesse, na attól nem kicsit leszek ideges. Ha valaki azt élvezi, hogy állatokat öl trófeáért, az undorító és alja ember!

2012. márc. 11. 23:37
 18/20 anonim ***** válasza:

tegnap 18:35

Mi van te beteg állat? Nem tudom hogy milyen vadászokról beszélsz de én azokról beszéltem akik fenn tartják a természet egyensúlyát és napokig képesek egy vadért küzdeni. Szerintem ezt a mesét te valami elvakult állatimádó konferencián hallottad mert csak ők képesek ilyen hülyeségekre. Keress rá Maderspach Viktorra na ő az igazi vadász és állatvédő. Ja és nem vagyok vadász te ostoba ribanc.

2012. márc. 12. 11:56
 19/20 anonim ***** válasza:

Rákerestem arra az úriemberre, kedves előző. Az utolsó könyvét 1942?-ben írta. Akkor lehet, hogy még tényleg sport volt a vadászat, de ma már sportszerűtlen mészárlás. Amúgy, ha nem vagy vadász kíváncsi lennék honnan vagy olyan nagyon jólinformált.... egy hetven éves könyvből? LOL Sokat járok a természetben látom, hogy milyen helyekre rakják a vadászok a leseket. Mondom azokkal a vadászokkal, akik télen etetik az állatokat, és tényleg a vadállomány kordábantartása és megóvása a céljuk semmi bajom sincs. De a trófeára menő sportvadász barmoktól kiráz a víz.

Amúgy továbbra is kellene a címed, mert kell az a koponya.... :-P

2012. márc. 12. 19:15
 20/20 bubobubo válasza:
100%

Kedveseim buták vagytok még mindig! :D

Na akkor megint tisztázzuk a dolgokat a hivatásos vadász az akinek az a szakmája tehát ő pénzt kap azért hogy a hobbi vadászoknak megteremtse a lehetőséget arra hogy vadásszanak. A hobbi vadász meg az a szemály akinek más szakmája van de hobbiból vadászik. Aki hobbiból vadászik az nem egyenló azzal aki lelövi az állatot levágja a fejét és ott hagyja és nam a hobbi vadász a ,,rossz" hanem az a vadász aki nem tiszteli a vadászatot az erdőt az állatokat. Ugyanakkor nem feltétlenül kell vadásznak lenni-e az általatok szadista barom stb stb-nek nevezett embernek. Példaként állatkínzók

A vadászok hagyományai több ezer évesek (is lehetnek) természetesen vannak újkelletű hagyományok is. Ezeket a szokásokat lehet gusztustalannak meg badarságnak tartani, de akkor nézzük meg hogy a ,,civilizált" meber is ugyan ilyen régi barom hagyományokkal rendelkezik lásd temetés mise ravatal stb stb Ezek ugyan olyan gyomorforgató és undorító dolgok (nézzetek utánna hogy a hullaházban miket csinálnak az emberekkel hogy ,,szépek" legyenek) mint a vadászok hagyományai. De vehetünk régebbi esetet is a múmiákat. Az emberi szokás és hiedelem világot nem lehet megváltoztatni el kell fogadni.

Továbbá az hogy vadászat csukott szemmel is eltalálnám amikor a szarvas nyalja a sót hát szeretném mondani hogy nem olyan egyszerű nem maga a lövés hanem sokkal inkább amíg oda jutsz hogy lövést tehetsz.De ezt most nem szeretném tovább részletezni.

Az hogy ezzel hogy levadászod lelövöd azzal mennyi fájdalmat meg félelmet meg szenvedést okozol és hogy mennyire ,,örül" ennek a vad. Kérdezzétek meg tőlük. De kérdezzétek meg azt is hogy amíg élt melyikőjük élt jobban az amelyik a sertéstelepen megszületett soha nem volt a szabadba majd a vágóhídon leölték vagy az aki szabadon élt. És itt jön a következő kérdés hogy miért kell megölni... Nézzetek utánna A Vadászat állatkínzás-e kérdésnél már kifejtettem hogy a vadászoknak kötelessége elejteni az állam által meghatározott mennyiséget avagy bírságot kell fizetni. Uyganis a vad súlyos károkat tud tenni a terényekben erdőkben és veszélyes is lesz a túl szaporodása miatt a terület hiány miatt a nagy tömegű vadnál fellépő betegségek miatt.

És az egészet gyorsan összefoglalva vadászni kell érzelmi okokból étkezés céljából anyagi indokokból, s a vadászok között is van jó rendes becsületes ember de rossz és gonosz is ugyan úgy ahogy máshol.

Nem tudom kihagytam -e valamit de bármilyen kérdésre szívesen válaszolok. Ha nem esett volna le én vadász vagyok hobbi vadász mert amikor szakmát kellett választani rá kellett jönni hogy bármennyire is szeretem az erdőt a vadat a hivatásos vadászi fizetésből nem lehet megélni :)

2012. márc. 19. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!