Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan élnek önök ma Magyarors...

Hogyan élnek önök ma Magyarországon?

Figyelt kérdés
Mindenre kíváncsi vagyok! Mi a munkátok, ebből hogyan éltek meg? Hónapról hónapra és nem tudtok félretenni, nem tudtok nyaralni menni, élelmiszeren kívül bármi mást vásárolni vagy azért ezt azt megtehettek, esetleg itthonra mentek nyaralni stb. Talán gazdagok vagytok, megengedhettek magatoknak több autót, luxust? Milyen házban laktok? A szegényektől a dúsgazdagokig mindenkire kíváncsi vagyok, de kérem, ne menjen át a dolog politizálásba és acsarkodásra. Azt is leírhatjátok, hogy szerintetek megérdemlitek azt amiben éltek, sokat dolgoztatok, sokat tanultatok érte, többet érdemelnétek, esetleg loptatok, csaltatok, hazudtatok... Mindenre kíváncsi vagyok.
2009. jún. 9. 22:16
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Azért írtam magázva, mert tegezve nem engedte kiínrni.
2009. jún. 9. 22:17
 2/15 anonim ***** válasza:
71%

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

tegnap tetem fel ezt a kérdést,láthatod miket irtam

2009. jún. 9. 22:26
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Egy gyermekes fiatal család vagyunk.A férjem anno örökölt egy 36 nm-es panellakást egy viszonylag jó környéken,így legalább törlesztő részletekkel nincs gondunk.Van egy velem egyidős mercedesünk,ami nem a legjobb autó az utakon,de megy.Én már megszoktam,és a nagy vas kaszni hatásos balesetnél.

Félre tenni nem nagyon tudunk,egyik hónapról a másikra élünk,mert a gyesen vagyok,de nem panaszkodhatom,nem csak a minimális élelmiszerekre jut,néha megengedhetünk magunknak egy könyvet,vagy valami ruhát.Igyekszem itthoni munkát vállalni,és talán ki is nőheti ebből magát egy vállalkozás később,de ez még a jövő zenéje.Most nem olyan a gazdasági helyzet,h bármire is vállalkozni akarjak.

A minimális havi bevételünk nem éri el a 130e Ft-ot.Ez nem túl sok,de okosan és beosztóan kell élni,és akkor nincs gáz.

Igyekszem becsületesnek lenni,ez nálam alapelv,mert tudom,h csak kemény munkával juthatunk többre,mint ahol most vagyunk.Bár,a másik oldalról ott a folyamatos várakozás,feszültség,h de jó lenne már elköltözni ebből a koszlikból,de jó lenne,ha...De majd idővel adja magát az is.

Elégedett vagyok a sorsommal,és tudom,h ennél többre vagyok érdemes,csak tennem kell érte.Sajnos a politika mindent megtesz,h egyre messzebb kerüljek az álmaimtól,de nem adom fel.

2009. jún. 9. 22:30
 4/15 A kérdező kommentje:

Kedves első: Nem pontosan ezt, de egy részét az is kielégíti. Szeretném ha a válaszok sokszínűek lennének.

Kedves második: Ilyesmi összetételű válaszra gondoltam, köszönöm.

2009. jún. 9. 22:35
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyetemista vagyok, Édesanyám tart el gyakorlatilag, de alkalmi diákmunkákból van nekem is némi saját jövedelmem. nem sok, havi kb 30.000 ft. jövőre államvizsgázom, diploma után tudok csak teljes állásban dolgozni. Anyu pedagógus, közalkalmazotti fizetéssel. nagyon szerény körülmények közt élünk, félretenni szinte semmit nem tudunk. élelmiszeren és a szükséges dolgokon kívül havonta nem sok minden egyébre jut. igyekszem szépen öltözni ennek ellenére is, a ruháimat leárazásokon veszem, vagy turkálókba járok, de így is ritkán engedhetem meg magamnak. mindenből igyekezzük az olcsóbbat venni. ha nagyon-nagyon vágyom valamilyen komolyabb dologra, azt megpróbálom a saját pénzemből kispórolni, de nem mindig jön össze. nagyon szomorú vagyok sokszor a helyzetünk miatt, mert Anyukám megfeszített tempóban dolgozik. 25 éve gyakorló pedagógus, de másodállást is kénytelen vállalni, így napi 12-13 órát gályázik. nyaralni belföldre jutok/jutunk el, de csak mert a rokonoknak van egy nyaralója, különben ez sem lenne lehetséges. én tavaly nyáron kivételesen eljutottam külföldre, ajándékba kaptam az utat. nagyon igazságtalannak tartom az egészet. azt remélem, hogy nekem már könnyebb lesz, és tudom őt majd támogatni a későbbiekben.
2009. jún. 9. 22:53
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyedülálló vok,dolgozok.90ezer ft-ot keresek,van egy örökölt 1szobás lakásom.Van egy 10 éves VW Polom,amit 6 éves korában vettem 4 év részletre most telt le.Ja szakmám és érettségim van.Ahhoz h felújítsam a lakást még 2 helyen dolgoztam feketén,h ne kelljen kölcsönt felvennem,nem akartam a bankokat gazdagítani.Félrerakni nem tudok elviszi a kocsi és a megélhetés.Lopni,csalni nem szoktam nem az én világom.H mennyit érdemelnék?Döntsd el te.35 vok.Lehet h nem vok gazdag de mindig becsületes voltam.Bár az ebben az országban semmit sem ér.
2009. jún. 9. 23:01
 7/15 anonim ***** válasza:
90%
Feleségemmel 500 e felett a havi kerestünk, jól élünk, nem panaszkodom. Van két autónk, családi házunk és nyaralónk! De nagyon sokat kellett dolgoznunk és szenvednünk ezért, de most látjuk, hogy megérte! Pedig volt olyan, hogy legszívesebben feladtuk volna az egészet!
2009. jún. 9. 23:48
 8/15 anonim ***** válasza:
54%

"2 helyen dolgoztam feketén" "Lopni,csalni nem szoktam nem az én világom" "mindig becsületes voltam"

Cö-cö. Kis ellentmondás azért. A szomorú az, hogy enélkül kapálózhatnál, nem lenne könnyű előrejutnod.

2009. jún. 10. 01:54
 9/15 anonim ***** válasza:
97%
Nem értem,miért kell lepontozni azt,aki bevallja,hogy a rossz gazdasági helyzet ellenére mégis viszonylag jól él Magyarország szívében?A kérdező ilyen válaszokat is várt,nem feltétlen biztos,hogy azokat az emberek,akiknek fél millió Ft,vagy ennél több a havi bevételük(és ráadásul ez két ember keresete),csalással szerzik meg a pénzt!Valószínűleg éveket tanultak,diplomások,és beleöltek annyi pénzt és energiát a saját maguk okításába,ami miatt már elvárható,hogy mostantól a gyümölcsét is learathassák!Én amikor Budapesten éltem,volt idő,amikor egy Ügyfélszolgálati munkával megkerestem a netto 160 ezer ft-ot,aztán ez lecsökkent 110-re,a cégem jóvoltából!!Albérletben,egyedül éltem,a költségeket akkor is ki kell fizetni,ha egyedül vagy..félretenni nem nagyon lehetett belőle,annak meg nincs semmi értelme,hogy évekig taposd a mókuskereket feleslegesen!Mi nem is bírtunk otthon maradni,jelenleg Németországban lakunk,a párom van olyan,hogy 3x annyit keres egyedül,mint nekem az otthoni legjobb fizetésem volt!Ennek ellenére nagyon tisztelem azokat az embereket,akik képesek otthon egyik napról a másikra élni,és ezt elviselni,de sajnos én ebben nem láttam a továbbjutási lehetőséget! :( :( :(
2009. jún. 10. 05:44
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
28 éves vagyok, a nagy átlaghoz képest viszonylag jól élek. Rögtön érettségi utána egy luxus óceánjáróra mentem dolgozni. Három nyelvet beszélek folyékonyan, kevés olyan hely van a világon, ahol nem jártam, ott ismertem meg a férjem, és négy év kemény melóval kiváltottam 20 év lakástörlesztőt, ami gyakorlatilag hazavágná az egész életemet. Mikor hazajöttem is még csak 23 voltam, bőven volt időm tanulni. Most könyvvizsgáló adótanácsadó vagyok, mivel nincs törleszteni való hitelem, szépen eléldegélünk, nem panaszkodunk.
2009. jún. 10. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!