Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Állítólag a név kötelez,...

Állítólag a név kötelez, milyen jellegű lesz a Tiara nevű nő?

Figyelt kérdés

2012. márc. 7. 10:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nekem erről a névről elsőre az előkelőség ugrott be, de ahogy elképzelek magam elé egy Tiarát (nem ismerek egyet se, így nem leszek elfogult :) ), szerintem vagy valóban ez az előkelőség sugárzik róla, vagy egy nagyon vidám, beszédes lány lehet, akit a többség kedvel, olyan központi figura.

Persze ez csak találgatás, szerintem nem a névtől függ.

2012. márc. 7. 10:54
 2/12 A kérdező kommentje:
Én babonás vagyok ezért hiszek minden ilyenben is mint a név kötelez
2012. márc. 7. 10:59
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a pápai korona jut eszembe. Azt nevezik Tiarának.

A név nem befolyásolja sehogy a gyermek személyiségét,ez csak babona. Olyan lesz,amilyenre nevelik a szülei.

2012. márc. 7. 10:59
 4/12 anonim ***** válasza:
52%
Ez nem babona, inkább egy mondás... mindenesetre én biztosan nem adnám ezt a nevet a lányomnak.
2012. márc. 7. 11:02
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
A Tiara egy fejék akár pápa hordja akár nő.Legfeljebb csúfolódásra fog okot adni.
2012. márc. 7. 11:05
 6/12 anonim ***** válasza:
2012. márc. 7. 11:07
 7/12 anonim ***** válasza:
63%
Az utolsóval maximálisan egyetértek. Az ütvefúró is szép szó, mégse hívom a fiamat Kovács Ütvefúrónak...
2012. márc. 7. 11:10
 8/12 anonim válasza:

bizony és tovább folytatva az előző 2 kommentelőnek a gondolatmenetelét a virág, a kamilla, az ibolya szavak sem megfelelőek női neveknek hiszen jelentéssel bírnak meg barnának hívni egy kisfiút fújj..tudod mi a barna.... Bizony furcsák is ezek a nevek hiszen milyen fura már virágnak nevezni egy embert miközbe ő nem virág...vagy az ibolya? az az még a nevetséges.... VAGY NEM??? Minden esetre az én kislányomat Tiarának hívják és imádom a nevét is. Abszolút illik rá és nagyon büszkeséggel tölt el amikor megjegyzik, hogy igen ő egy igazi tiara....anyucinak legbecsesebb éke... Én természetesen a szépségkirálynő álltal viselt koronára assziciáltam egyből amikor az utónévtárban rábukkantam még kismamaként. Ennek legfőbb oka, hogy manapság már csak olyan jellegű koronát neveznek tiarának ami viszont valóban használatos szó. Aki ránéz a kislányomra és akkor hallja először a nevét mind elolvad, hogy mennyire édes és milyen megfelelő a névválasztás is. Én megbeszéltem vele, hogy szőke legyen és gyönyörű kék szeme és Tiarának fogják hívni amíg a pocakomban növekedett. Hát ő tartotta is magát a dolgokhoz:) A szülészeten mikor bejöttek a szobámba anyakönyvezni a kicsit egyáltalán nem lepődtek meg a nevén pedig izgultam, hogy jól írják-e le. SŐT! még az egyik nővérke a 2. nap megjegyezte, hogy ő is lassan szeretne kislányt és nagyon megtetszett neki a Tiara név.

Hát lehet gúnyolódni és szörnyülködni az asszociatív neveken, de azon kívül, hogy benneteket degradál kérlek benneteket hogy vonjatok szemöldököt minden kedves Ibolya nevű ismerősötök édesanyára is...

2012. ápr. 30. 04:29
 9/12 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Na ERRŐL beszéltem. Az a baj az ilyen nevekkel (Tiara, Dzsesszika, Seherezádé, Dzsenifer), hogy nem a gyerek "kapja", hanem anyuka erőszakolja meg a lányát az álmaival, és aki ilyenkor megteszi, az megteszi később is, ezekből a kislányokból lesznek a baba- és gyerekmodellek, és általában ők azok, akik huszonévesen vagy anyuka "álomszakmáját" űzik (amihez anyukának nem volt elég esze, vagy kitartása), vagy hirtelen "öntudatra ébredve" minden korlátot egyszerre akarnak áttörni és kimennek "olaszba" go-gozni, vagy épp k*rválkodni. "megbeszéltem vele, hogy kék szeme és szőke haja lesz"... Elnézést. Gyereket akartál, vagy babát? Utóbbi olcsóbban kijött volna hosszú távon és gyanítom, ugyanarra használnád.

2012. máj. 1. 19:50
 10/12 A kérdező kommentje:

Én egyáltalán nem szeretném, hogy a lányom ez a tipikus modell legyen ha felnő, mert magam sem vagyok az a cicababa párti, egyszerűen csak szeretem a nevét.

S remélem fekete hajú lesz amit tőlem örököl, s kék szeme amit az apjától

2012. máj. 3. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!