Szoktál a kéregetőknek pénz adni? Vagy milyen szöveggel hajtod el őket?
A krisnásokat és jehovákat jobban utálom... Azok levakarhatatlanabbak.
De nekik annyit szoktam, mikor kér, hogy héjjhéjj én éppen most piáltam el a pénzem, a tiédre már nem jutott sry.
Nagyon ritkán. Inkább azoknak, akiknek van ilyen kis csíptetőjük, hogy ki az és árulja a Fedél nélkü-t. Egyébként mióta Pesten lakok, azóta szoktam le róla, 10 méterenként csövesekbe botlok, ha mindnek adnék, ott ülhetnék nem sokára én is, de amúgy meg ki vagyok én, hogy eldöntsem, te rászorulsz neked adok, neked meg nem. Így egyáltalán egynek sem adok, csak néha, ha épp szimpatikus, a lapot árusítónak.
Egy időben a ferencieken volt egy fiatalabb nő, tőle vettem néhányszor, el is beszélgettünk, akkor is normális volt, mikor épp nem adtam semmit, ő is beszélt az életéről, én is, és megmondta, hogy nagy szerencsém van, gondolkodjak, tanuljak, tanuljak, ne járjak úgy, mint ő.
Szia!
Hajléktalanok nem szoktak tőlem pénzt kérni, ők ha látják, hogy gyerekkel vagy, békén hagynak.
Akik általában betalálnak, azok az XY (általában gyerek) gyógykezelésére és/vagy alapítványnak gyűjtenek és mutatnak egy kisgyereket. Sajnos nagyon sokszor hallani, hogy kamu az egész, én ott a helyszínen nem tudom eldönteni, hogy most igaz-e vagy sem, felőlem mutogathat bármit: bírósági engedélyt, orvosi igazolást, akármit. Én azt szoktam mondani, hogy adják meg az anyuka elérhetőségét/internetes címet és bankszámlaszámot, majd átutalok pénzt. Sajnos az esetek többségében hebegnek-habognak ilyenkor, ami nagyon elkeserítő, hogy ilyennel akarják átverni az embert. Természetesen ha adják az adatokat, akkor otthon utánanézek a neten, hogy tényleg ők-e, tényleg rászorulnak-e. Ezek ismeretében döntök.
Általában a kedvemtől függ, hogy adok e pénzt egy kéregetőknek, vagy sem. Egyébként a utcai zenészeket támogatom legszívesebben, vagy akit nagyon szánandónak találok.
Attila lénye egyébként végigkísérte egész gyerekkorom, s én is nehezen tudnám nélküle elképzelni a debreceni belvárosi hangulatot.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!