Ha (teljesen) fehérként beházasodnék egy cigány családba, akkor sosem fogadnának el, ill. kinéznének?
Figyelt kérdés
Mármint olyan család esetében, ahol még tartják a hagyományokat, meg ugye elég nagy a kulturális különbség.2012. márc. 6. 21:37
1/23 anonim válasza:
Elfogadnának, mert te is átvennéd a szokásaikat, úgy élnél, mint ők. Volt olyan lány ismerősöm, aki összejött egy cigány sráccal és mikor pár hét után találkoztam vele, alig ismertem rá, úgy volt öltözködve, mint egy cigány nő.
2/23 A kérdező kommentje:
De az kicsit mégiscsak kirívó lenne, ha a hipófehér bőrömmel (mert sajnos az van) cigánynak próbálnék látszani..
(Amúgy azok a színes szoknyák nekem is nagyon tetszenek!)
2012. márc. 6. 22:26
3/23 anonim válasza:
Ha látják, hogy tényleg közéjük akarsz tartozni, nem fogja érdekelni őket a bőrszín szerintem.
4/23 Andizsuzsi válasza:
A cigányok elfogadnának. Kérdés, hogy a te családod elfogadja-e őket?
5/23 anonim válasza:
Az a legkevesebb, hogy tetszenek a színes szoknyák:((( Az, hogy mit értünk cigány hagyományokon, külön értekezést érdemelne, amire itt a fórumon nincs mód. Azonban: gondolj bele csak egyetlen dologba. A cigány családban a nő kevesebb értékű, mint az állat. A férfi-dominanciát - ami abszolut - nyers erővel juttatják érvényre. Azonnal ütnek, rúgnak. Az a család, amelyben van ugyan, de finomabban működik a hierarchia, már nem "hagyományőrző", de még akkor is távol áll a többségi társadalom szemléletétől. Ott is élnek olyan kötelmek és követelmémények, amelyek miatt - lassan, de biztosan - fel kéne adnod magadat, be kéne törnöd. Megérné ez neked? Kárpótolnának-e a színes szoknyák?! Ne légy romantikus.
6/23 anonim válasza:
A te családod szerintem kevésbé fogadná el, ha beállnál közéjük. Egy magyar hamarabb igazodik a cigányokhoz, mint egy cigány a magyarhoz. Sajnos... Tisztelet a kivételnek!
7/23 anonim válasza:
Ha jót akarsz magadnak akkor ne házasodj be oda!!
8/23 anonim válasza:
Könnyen megbánhatod, és utána már nem lesz menekvés.
9/23 anonim válasza:
semmi bajod nem lessz frissül a magyar meg a cigányvér hajrá
10/23 A kérdező kommentje:
nyilván nem a színes szoknyák miatt, azt csak úgy megemlítettem... :D
Amúgy meg nyilván nem mennék hozzá, ha olyan lenne, aki hülyére ver, akár cigány, akár fehér..
2012. márc. 7. 19:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!