Automatikusan tiszteled az idősebbeket, vagy nálad a tiszteletet ki kell érdemelni?
Figyelt kérdés
Nálam ki kell érdemelni. Én mindig is azon a véleményen voltam, hogy attól, hogy valaki idősebb nálam még nem jelenti azt, hogy okosabb, bölcsebb, műveltebb. Mindenkit egyenrangúként kezelek, aztán aki megérdemli azt tisztelni is fogom, mind1, hogy idősebb vagy fiatalabb és az is, hogy hány évvel.2012. márc. 6. 16:15
1/4 anonim válasza:
Ezzel én is így vagyok.Az öreg alkeszokat a kocsmákban pl nem tudom és nem is akarom tisztelni.
2/4 anonim válasza:
Ez egy alapvetően helyes hozzáállás, bár kérdéses, hogy te mennyi idős vagy.
Megforditom a dolgot: Nálam mindenkinek kijár a tisztelet, de elveszitheti bárki, kortol függetlenül.
3/4 anonim válasza:
Mit kéne tisztelnem a korban? Magát a korát tiszteljem? De ha azért tisztelek egy embert,mert idős,csak a kora alapján,akkor előítéletes vagyok,mert pusztán csak egy adatból alkotok róla véleményt.
4/4 anonim válasza:
Nálam nem kell kiérdemelni, de elveszíteni nagyon könnyű. Ez a nálam fiatalabbakra is igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!