Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A művész emberek haszontalanok?

A művész emberek haszontalanok?

Figyelt kérdés
2012. márc. 5. 03:00
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
A haszontalan emberek müvészek?
2012. márc. 5. 03:59
 2/21 zeronibble ***** válasza:
Még szép. Attól, hogy egyik rávilágít a valódi gondokra, a másik meg szint visz a dolgos hétköznapokba, lehetnek teljesen haszontalanok is...
2012. márc. 5. 04:25
 3/21 anonim ***** válasza:
valamelyik igen, valamelyik nem, mint minden más tevékenység esetén.
2012. márc. 5. 05:36
 4/21 anonim ***** válasza:

Bárki lehet haszontalan,szerintem az emberek 96%-a haszontalan.

A művészek legalább alkotnak valamit...

2012. márc. 5. 07:26
 5/21 anonim ***** válasza:
te is valami komcsi vagy nem?
2012. márc. 5. 07:59
 6/21 anonim ***** válasza:

Szerinted Beethoven, Leonardo da Vinci haszontalanok voltak? :)

Mennyi mindent adtak a világnak.

2012. márc. 5. 08:17
 7/21 Andizsuzsi ***** válasza:
Igen. Munkácsy Mihály, Liszt Ferenc, Markó Iván, József Attila, Hild Károly, Sróbl Alajos stb. mind mind haszontalanok.
2012. márc. 5. 08:23
 8/21 anonim ***** válasza:
Nem mondanám, hogy haszontalanok, szimplán ebben a válságos időszakban nincs fizetőképes közönség arra amit csinálnak...
2012. márc. 5. 08:26
 9/21 pelgrim ***** válasza:

Mi az hogy hasznos ember ?!!

Hasznos ember csak csak rabszolga lehet, gályarab vagy háborúba kényszerített szerencsétlen közkatona, aki ha előreléptetik, hajlandó a tűzbe rohanni.

Legyél haszontalan, mert ha nem, akkor biztos hogy lesz közeledben valaki aki kihasznál !

2012. márc. 5. 08:42
 10/21 A kérdező kommentje:
Egy szóval nem mondtam, hogy haszontalannak tartom őket! Egy kérdést tettem fel. A véleményekre voltam kíváncsi. És nem, nem vagyok komcsi. Köszönöm azoknak, akik normális hangnemben válaszoltak, nem indulatból, ellenségesen! A kérdésemet az ihlette, hogy sok helyen azt olvasom, hogy a művészetek meg a bölcselkedés az nem munka. És ezen kezdtem el gondolkozni, hogy mit is nevezünk munkának. Mert ha azt, aminek az eredményére igény van (márpedig nyilván van, ha egyszer már csináljuk), akkor minden tevékenység annak számít, hiszen az eredményért csináljuk, bármi is legyen az. Tehát nem csak a termelés lehet munka, aminek kézzel fogható, szemmel látható haszna van, hanem az is, ami bármit, bármilyen formában ADNI TUD az emberiségnek.
2012. márc. 5. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!