Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A nagyon gazdag családokban...

A nagyon gazdag családokban hogyhogy kitűnő vagy majdnem kitűnő minden gyerek?

Figyelt kérdés
A szülők elvárják tőlük ennyire?Ismerek több ilyen családot a gyerekek mind kitűnök vagy közel kitűnők általánostól középiskoláig.A szüleik gondolom megfizetik nekik a legjobb magántanárokat , de miért hajtják őket ennyire?

2012. febr. 29. 15:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Mert ha gazdag a család, akkor a szülők valószínű vezető pozicióban vannak valahol, esetleg saját vállalkozásuk is van, amiért ilyen sokat keresnek. Ahhoz, hogy ilyen magasra jussanak, az esetek 90%-ában elmondható, hogy a szülők is tanult, többdiplomás emberek.

Na most, mivel többdiplomás jólkereső emberekről van szó, így nagy valószínűséggel a gyerek is a szülő értelmi képességeit örökli. Emellett még ott van az is, hogy sokkal magasabbak az elvárások is a gyerek felé. Lehet a gyereknek csak közepes képessége van , de teljesítenie kell, mert a szülei is "sokra" vitték. Egy szakmunkás szülő, szerintem könnyebben belenyugszik abba, ha a gyereke nem kitünő tanuló, esetleg nem érettségizik és megy egyetemre hanem "csak" szakmája lesz...

Aztán a jobb anyagi körülményekből következik az is, hogy több mindent meg tudnak adni a gyereknek, tehát inkább adottak a gazdag gyereknek a körülményei a tanulásra, mint a szegénynek. Eleve ha gyenge valamiből a gyerek, akkor ki tudják fizetni a magántanárt (de végső esetben a tanárt is le tudják fizetni, hogy jobb jegyeket adjon, igazából ez se ritka...), na meg a gazdag gyereknek van általában külön szobája, saját íróasztala, ahol tanulhat (még sok szegényebb gyereknek egyáltalán nincs ilyen...). Sok múlik a táplálkozáson és az egészséges életmódon is, minél optimálisabb annál jobban fog/fejlődik az agy.

2012. márc. 1. 16:44
 12/13 anonim ***** válasza:
Igaz ugyan, hogy nem minden gazdag intelligens és nem minden intelligens lesz gazdag, de azért általánosságban mégiscsak igaz, hogy az intelligensebb emberek gyakrabban és könnyebben lesznek gazdagok. Az intelligens gyerekeknek meg nem nagyon kell erőlködniük egy kitűnő vagy közel kitűnő bizonyítványért sem. Ráadásul ha a családodban mindenki tanult ember, akkor sokkal kézenfekvőbben adja magát a cél, hogy te is az akarj lenni. Csak képzelj magad elé egy tipikus orvos-ügyvéd családot például...
2012. márc. 1. 17:04
 13/13 anonim ***** válasza:
Én úgy látom, hogy a nagyon gazdag családokban mindkét szülő is diplomás, vagy esetleg többdiplomás, vagy például mindkét szülő orvos, így nagyobb az esélye annak hogy a gyerek is orvos lesz. Gondolom kiskorúktól ebben élnek már a gyerekek, megtetszik nekik egy hivatás, és az első kommentelővel nagyon egyetértek... Na meg a szülő is hajtja a gyerekeket, nem biztos hogy önszántukból falják a könyveket, mi pl nem vagyunk nagyon gazdagok, inkább középkategóriába sorolnám magunkat, de engem szüleim áltsuliban már elkezdtek mindenféle versenyre küldeni, onnantól kezdve már magam indultam, egyetemen is igyekszem a maxot kihozni magamból, de már jó ideje nem szólnak bele hogy tanulok. Mégegyszer mondom, én nem vagyok erre nagy példa, mi nagyon gazdagok nem vagyunk :)
2012. márc. 1. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!