Miért lett dollár milliárdos a Facebook alapítója, mi hozza a pénzt a Facebook-on, hogy 5 év alatt a gyerek a világ 10 leggazdagabb embere közé került?
Játékok? goto 1!
Növeli az oldal népszerűségét, forgalmát, s ennek folyományaként még több reklámbevétel.
Midnkettőtöknek igaza van :) A reklámokból érkező árbevételek, illetve az egyes játékoknál vannak fizetős funkciók is. Pl. vannak ezek az ajándékadós appok, amikor rózsát vagy valami más kis animációt postolsz a másik falára. Ezeknél mondjuk a két "sima" kép postolása ingyenes, de ha a barátnődnek rózsaszín Hello Kittys plüsszívecskét akarnál postolni, akkor ezért már fizetned kell. Hasonló funkciók, pl. jobb termelékenység, ingyen állatok, extra rajzok elérhetőek voltak más játékokban is, ezen kívül a mobiltelefongyártóktól is kap pénzt az Androidra és egyebekre kifejlesztett Facebook appok után. Kb. az online számítógépes játékokhoz hasonló mikrotranzakciós rendszerrel "üzemelnek", .. kicsit hajmeresztő, hogy ennyi ember költ ilyen hülyeségekre, de ez van :)
Ha bővebben érdekel a téma, a Guardian írt egy cikket a témában, ha esetleg nem tudsz angolul, a google translate nagyjából lefordítja: [link]
A filmet még nem láttam, de megakartam nézni.
és ennyi reklámért fizetnek, hogy a feltaláló a világ 9-edig leggazdagabb embere lett 2005-óta?
Ezek szerint a MyVip és az IWIW is lehetett volna dollár milliárdos vállalat, ha sok reklám fut rajta?
azt tudom, hogy a reklámban rengeteg pénz van, de ennyi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!