Ez miért van így?

Figyelt kérdés

Ha valaki ezen az oldalon kijelenti,hogy nem akar gyereket,akkor rögtön megjelenik az "ellentábor" a hasonló szövegekkel:

-Majd megbánod.

-Öreg korodra egyedül maradsz.

-Remélem meggondolod magad.

-Önző vagy.

És így tovább. A kérdésem az,hogy az ilyen emberek miért akarják meggyőzni a másikat? Nem teljesen mindegy nekik,hogy valakinek van-e gyereke vagy nincs?

Vagy ennyire jó emberek,hogy nem szeretnék,ha a névtelen,arctalan ember egyedül maradjon? Vagy pusztán nem tudják elképzelni,hogy valakinek másról szóljon az élete és ne a családról?

2012. febr. 28. 16:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, ezzel nem leszek népszerű, és ez elég ritka, de szerintem van olyan, aki maga sem szeretett volna gyereket, de nem úgy, hogy belegondolt, hanem annyira evidens volt, hogy gyereket "kell" szülni, hogy eszébe sem jutott, hogy mást is lehet csinálni. Ilyenkor ugye a keserűség, hogy neki is jobb lenne gyerek nélkül, de próbál meggyőzni az ellenkezőjéről, hogy magát is meggyőzze.

Ez nagyon durva dolog lehet pszichológiailag. Szerintem vannak, akik ezért csinálják, de még egyszer mondom, szerintem ez ritka.

Akik meg csak unaloműzésből csinálják, azokat nem értem. Ez olyan, mintha mindenkit arról próbálnék győzködni, hogy hallgasson Rolling Stones-t, és ha nem teszi, akkor lenézem.

2012. febr. 28. 16:31
 2/3 anonim ***** válasza:
93%
Mert a társadalmunk a legalább egy gyerekes családokra van beprogramozva. És ez a magyar embernek majdnem hogy természetes, hogy egy nő szül olyan 25-35 között. Viszont nem mindenki van így ezzel. Én például 17 vagyok. De én is csak akkor fogok gyereket szülni ha nem kell minden hónapban görcsölnöm azon, hogy vajon gáz számlát fizessek vagy vizet mert melyiket kapcsolják ki hamarabb. Nagyon sokan ezt se tudják fel fogni hogy valaki csak a biztosra akar szülni.
2012. febr. 28. 16:43
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Mi már a 2. szint vagyunk: miért nem dolgozunk a kistesón (5 hónapos a lányunk)? Nem bírják felfogni, hogy a 27 nm-es lakásban nem tudom hová tenni. Ez van :-)

Mindenki szeret belepofázni a másik életébe :-)

Amúgy tök mindegy, mit csinálsz, nem lesz jó. Ha fiatalon szülsz, nem vagy elég érett; ha idősebben, veszélyezteted magad és a babát; ha a semmire szülsz, felelőtlen vagy; ha arra vársz, hogy jobb legyen, naiv hülye.

Nekem meggyőződésem, hogy gyerekvállalásra senkit nem lehet/szabad rábeszélni - az a gyereknek a legrosszabb.

2012. febr. 28. 17:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!