Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Aki nem bírja az erős ételt,...

Aki nem bírja az erős ételt, az miért gyenge, puhány?

Figyelt kérdés
Rokonok ,haverok ezzel jönnek, mindig cikiznek ,ők kétpofára falják a hegyeserőst ,meg a csilit,mindenhez esznek talán csak a palacsintához nem.Én ,ha egyet is megpróbálok,vagy véletlen ráharapok a kajában,azonnal olyan csuklási roham jön rám ,hogy nem tudok tovább enni és éget mint a tűz.Szerintem a kajálásnak nem a szenvedésről, fájdalomról kellene szólnia, meg a fakírgyakorlatokról.Próbáltam "gyakorolni" de mindig rámtör a csuklás, azért meg kiröhögnek.

2012. febr. 23. 19:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne erőltesd, nem éri meg!

Én sem bírom, azzal nyugtatom magam, hogy sok túl erős, csípős kaja emeli a vérnyomást, előbb-utóbb gyomorfekélyt okoz, no meg aranyér is előjöhet. Ezeket egyrészt orvosoktól, másrészt ismerősöktől hallottam. Azóta nem zavar, ha mások eszik.

Mindenki úgy teszi tönkre a saját egészségét, ahogy azt jónak gondolja.

2012. febr. 23. 19:44
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én sem bírom.Egyén függő,van,aki szereti,van,aki nem,ennyi.Legközelebb ha beléd akarják tömni,köpd rájuk:D
2012. febr. 23. 19:49
 3/11 anonim ***** válasza:

Apám bírja az erőset, de ő is csuklik tőle. Azt hittem, hogy ez egyedi eset, de akkor ezek szerint nem csak ő csuklik tőle :D

Amúgy ahhoz, hogy ténylegesen a csípős kajáktól legyen gyomorfekélyed, meg hasonlók, irreálisan sokat kéne enni ilyen ételeket.

2012. febr. 23. 19:53
 4/11 A kérdező kommentje:
Lehet hogy másoknak más az ízérzékelése? El se tudom képzelni mi lehet a jó abban hogy nem érzek semmi ízt csak a bitangerős marást a nyelvemen-számban.A csuklást betudtam a szervezet védekezési reakciójának. A baj az ,hogy felénk ez menő dolog, nemtudom ,hogy lehetne kiidegelni a nyelvemet?? Ha titokban naponta ennék egy-egy erőspaprikát,lehet megszoknám? Aki szereti az erőset az is így kezdte mint én és "ráedzett" ,vagy eleve ment neki?
2012. febr. 23. 20:04
 5/11 anonim válasza:
Mindenki máshogy bírja a kapszaicint, de ha nem viszed túlzásba a fogyasztást, akkor nagyon egészséges, nem lesz egy kis paprikától rögtön gyomorfekélyed.
2012. febr. 23. 20:06
 6/11 anonim ***** válasza:
Az egészségügyi problémák (amikről írtam) nem egy nap, vagy hét, hanem hosszú évek alatt alakulnak ki. De az sem öröm, hogy 50 éves korodban fogsz ilyen problémákkal küzdeni.
2012. febr. 23. 20:08
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem akarlak megbántani,de a rokonaid haverjaid részéről ez ilyen tipikus primitív kemény jankó duma,hogy aki nem bírja az erőset az puhány(meg ugyanígy aki nem iszik pálinkát az b..zi,meg aki nem satu erős kézfogással parolázik az is puhány)szerintem ők a nevetségesek.gondoljanak amit akarnak,ne foglalkozz velük,ha nem esik jól ne edd meg.

30/F

2012. márc. 15. 15:27
 8/11 anonim ***** válasza:

Először is: kaja, mint ilyen, teljesen ízlés dolga, hogy ki mit szeret és mit nem. Én a szénsavasat sem szeretem igazán, mert nekem az "szúr".

Vannak viszont ételek, amiket szeretek úgy enni, ha egy _PICIT_ csípős. Tényleg csak egy picit. Ha nagyon meg akarod kedvelni, akkor próbálkozz fokozatosan. Csak egy egész pici paprikát a levesbe, csak egy egészen vékony szeletet a szendvicsbe. Úgy nem "fáj", csak ad egy kis pikáns utóízt az ételnek. Egy pörkölt vagy halászlé szerintem sokkal "igazibb" ezzel a kics csípősséggel, mint csak sósan édespaprikásan. De ne vidd túlzásba, ha nem esik jól, akkor semmi értelme.

2012. márc. 15. 16:23
 9/11 anonim ***** válasza:

Én bírom az erőset, de nem szeretem és nem is látom értelmét enni. Ha elnyomja az étel ízét a számban az erősség, akkor mire jó? Ennyi erővel egyék meg az erőspaprikát simán és kész, mert úgy az csak ételpazarlás...

Amúgy sokan azért eszik, mert meghozza az étvágyukat a csípős kaja, de nem értem az összefüggést, hogy hogyan.

Én nem eszem meg senki kedvéért, bárki bármit is szól. Az enyhén csípős dolgokat is kerülöm...

2012. márc. 15. 16:51
 10/11 anonim ***** válasza:

Ez regen alakult ki.

Egyebkent en se ertem, h mi ertelme elb.aszni az etel izet, egy kis pirosarany johet a melegszendvicsre, de semmi tobb.

2012. márc. 15. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!