Nektek mi a hobbitok?
Régi (2-300 éves) könyveket gyűjtök.
Ezenkívül:
tipográfia
japán rajzfilmek és képregények
calisthenic (saját testsúllyal végzett funkcionális erőedzés)
rajzolás
kocsmázás a haverokkal
hobbim az alvás meg az evés
19/L
Hú, rengeteg van. :) Persze egyszerre mindenre nincs időm, úgyhogy általában vannak ilyen "fellángolásaim", amikor valamelyik kifejezetten felerősödik, aztán van, ami kicsit néha háttérbe szorul, de vissza-visszatér... :)
Akkor sorolnám:
- színházba járás (régen hetente kétszer is voltam, vidéki színházakba is elmentem, sőt, még külföldön is voltam. Most ez szorult kicsit háttérbe a munkám miatt, de kezd már hiányozni... :))
- kreatív hobbi (karácsony és húsvét környékén szokott rámtörni, leginkább papírral, meg különféle itthon fellelhető eszközökkel dolgozom :D)
- idegen nyelvek tanulása (most épp "porondon" van, spanyolul tanulok, magamtól)
- olvasás (bármikor, bármilyen mennyiségben. Kötődik az idegen nyelvekhez, ugyanis általában németül, angolul, spanyolul igyekszem olvasni, hogy gyakoroljam/életben tartsam őket.)
- fényképezés (leginkább, mikor elutazunk valahova, vagy családi esemény van... amolyan "riportfotóként", de néha tájat is)
- csillagászat (néha jön csak elő, de olyankor mindent el kell olvasnom, ami a témában a kezembe kerül :D)
- filmek, sorozatok (a jó filmeket gyűjtöm, szeretek rengeteg műfajt. Sorozatoknál általában "rákattanásaim" vannak, egy ideig beleőrülök valamibe, aztán meg hosszú hónapokig akár nem is nézem azt. Egyszerre mindig legfeljebb egy, hisz nincs sok időm TV-zni.)
- sudoku (egy időben volt csak, most nem nagyon)
- külföldiekkel levelezés (megint csak az idegen nyelvekhez is kötődik, és ez folyamatos)
Hirtelen ennyi, de biztos van még. :)
Húúú, voltam hasonló helyzetben, mint te, kérdező :S Próbálkoztam is sok mindennel, de semmi égzengés, szóval a legjobb tanács, amit adhatok, hogy ne keresgélj görcsösen, idővel a hobbid fog megtalálni téged.
Aztán lassan, idővel az addigi olvasási mániám (városi könyvtár fele, miután túl jutottam az otthoni négy könyvszekrényen) írásba fordult, jöttek versek, novellák, kisregények, máig jelentkezik egy-egy súlyosabb roham :P
Az utóbbi időben rákaptam a körömfestésre - meg a lakkok gyűjtésére, mióta én keresem meg az árukat :P -, kolesz átka a sorozatfüggűség, egyetemé a heti kocsmázás, szigorúan hétköznap este, és lassan kezdek rájönni, hogy nekem is létezik olyan sport, amit élvezek, az egyiket tenisznek, a másikat korcsolyának nevezik (nem mondom, hogy bármelyiket is tudnám, csak annyit, hogy próbálkozok, tanulok, és eszméletlenül élvezem), és csinálni is fogom, amíg fizeti az egyetem :P
Aztán ott van a nyelvtanulás, ha tényleg érdekel a nyelv, amin tanulsz, érdekel az adott nép kultúrája, akkor nagyon jó érzés tud lenni, hogy minden nap egy kicsit többet értesz meg abból, amit mondanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!